Fallskärmsranka `Ceropegia sandersonii´
För några år sedan hade jag en Fallskärms ranka. Den lyckades jag ta död på. Jag letade länge efter en ny men det var inte förrän i Oktober förra året som jag sprang på den i vår blomsterhandel här i "byn".Självklart så fick den följa med mig hem.

Då, när jag köpte den så var den full av små prickiga fallskärmar. När de vissnade en efter en så var jag nästan säker på att nu är det kört igen..Så fel jag hade ;)För några veckor sedan fick jag se att den började växa och den växte snabbt! Rankorna har jag varit tvungen att ha koll på var dag så de håller sig på spaljen .


När jag skulle vattna den idag så fick jag se att den åter har börjat blomma.
Ett fånigt leende kom över mina läppar. Så glad jag kan bli för "bara" en liten fallskärm :)


Om ni vill veta mer om denna krukväxt så kan jag rekommendera er att gå in på denna länk där  får ni mer information om bland annat skötsel.

Nu ska jag fortsätta fylla min lediga dag.

Ha det bäst!


Kommentarer

 1. Tack för din grattishälsning!
  När jag förstorade upp bilderna såg jag tydligt en söt och prickig fallskärm. Jag är duktig att ta kål på växter och den där rankan måste vara en ovanlig sort. Men den väcker ändå ett visst habegär. Nu ska jag kika in på länken.

  Önskar dig en fortsatt fin ledig dag!
  Kramar /Cia

  SvaraRadera
 2. Spännande och typiskt nyfiken som jag är så klickar jag mig vidare ;-))

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg