Smaken är som baken

Att smaken är som baken vet vi. Märktes tydligt igår när melodifestivalen gick av stapeln (varför tittar jag??). .
Alla har vi vår egna favorit.Lika så i våra trädgårdar. 


Min favorit ser ni här ovan. Det är rosen Eden. Underbar, fyllig ja, så mycket bättre kan det inte bli enligt mig. Vilken är är favorit i er trädgård ? Berätta. Jag är nyfiken :)

Ha det bäst!

Kommentarer

 1. Jag har många favoriter i trädgården, men en av de absoluta är just Eden. Vi flyttade till ett hus för 20 år sedan där det fanns två fantastiska rosor var sida om trappan, de blev 2 meter höga och med jättestora, underbara blommor. Det tog mej ett par år att ta reda på vad det var för sort men till slut fastställdes att det var just Eden. Flyttade från dem för 10 år sedan och idag har nya ägarna dragit upp dem, det skar i hjärtat när jag fick reda på det! Jag har en Eden i nuvarande trädgård som ger oss glädje ändå som jag sköter om minutiöst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skär i mitt hjärta när jag hör var de har gjort men som sagt smaken är som baken... :( Skönt ändå att höra att du har en ny och jag hoppas att den är minst lika vacker.

   Radera
  2. Ja, lika vacker men inte lika stor alls. Men kanske om några år när den växt till sej, just flyttad till bra lerjord som slutstation.

   Radera
 2. rosen awakening heeelt fantastisk doft å remonterande !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att höra. Planterade en sådan här i höstas. Har ingen egen erfarenhet av denna ros så det ska bli spännande och se. Hoppas att den blommar i år men det ska den nog göra.

   Radera
 3. Precis som du bor jag utanför Kalmar, men vi har bara hunnit bo här några få år. Trädgården som var nästan tom är under uppbyggnad, och i höstas planterade jag många av mina drömrosor, men eftersom jag inte sett dem blomma ännu så vet jag inte än vilken av dem som är min favorit! "Eden" är otroligt vacker, men eftersom doften är viktig för mig så har jag hittills valt bort den (det står att den i stort sett saknar doft) Så av de rosor jag ändå har som är tillräckligt stora tror jag faktiskt att jag väljer något så pass banalt som klätterosen "Coral Dawn"! Den överraskade mig med att vara bättre än jag trodde; Frisk, blomvillig,vacker form och doftar underbart! Eller kanske "Kordes Aloha" "The genereous Gardener" eller haha, ja det är väldigt svårt att välja faktiskt! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så många rosor det finns. De du nämner är nya för mig. Måste googla om dem. Vi harsatt rätt så många och de flesta har doft. Dofterna har var varit viktiga för mig men vissa "doftlösa" har jag inte kunnat låta bli ;)
   Lycka till med din trädgård :)

   Radera
 4. Hej, vi flyttade precus till hus och väntar med spänning på vad som kommer upp, än så har det "bara" kommit vintergäck, snödroppar och en himla massa toppar på lökar, innan oss bodde där ett äldre par som var väldigt mån om sin trädgård, vet att de finns tre rosenbuskar vid vår uppfart och är väldigt nyfiken på vilken typ av rosor som kommer där (är inte så kunnig så kan ej se det på busken):) men rosor är ju alltid fint!/Rebecka

  SvaraRadera
 5. Grattis till ert nya hus och trädgård! Vilken spännande tid ni har framför er när ni får upptäcka trädgårdens gömmor :)

  SvaraRadera
 6. Om vi håller oss till rosor måste jag säga att Louise Bougnet är en av mina favoriter! Helt frisk, blommor från början av maj till oktober, stadig i växtsättet, tagglös och doftar underbart! Att knoppen är vackert mörkröd och blomman vit är ytterligare ett plus. /Maria

  SvaraRadera
 7. När det gäller rosor har Westerland blivit en favorit. Fick i gåva och blev förtvivlad - var placera en ros med den färgen? Förra sommaren fick den sällskap av äkta blåklint, gullklematis, nepeta och jättedaggkåpa. Plötsligt blev den trädgårdens vackraste ros!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg