Klipp.

Elefantgräs med silverarv runt "foten"
Jag har börjat klippa ner prydnads gräsen. Tar dem på södersidan först.Där har solen legat på och värmt upp dem så de har redan börjat skjuta upp små skott,


Elefantgräset i rundlen utanför växthuset är först ut för klippning.


Plantan är inte så stor  men det blev ändå en hög med fina bambu pinnar. Dessa skalar jag av och spara till framtida behov av stödpinnar. Kanske ska tillverka någon slags (mini) spalje till diverse mina klättrare som jag drar upp från frö? Vi får se vad det blir.

På tal om frö så kom min älskade U hem med två nya så jordspåsar igår så nu kan jag fortsätta att så (många så i denna mening ) :)

Har ett gäng fröpåsar kvar och utrymmet för planteringarna minskar.... Jag hoppas att temperaturen utomhus stabilisera sig snart så jag vågar flytta ut mina små,små plantor till den inglasade altanen. Har en frostvakt som jag kan ta till men ännu så länge är inte läget så pass akut men när/om det blir det så har jag  som sagt, resurser att ta till .

Helgen är här och jag hoppas att ni får den helg som ni önskar.

Ha det bäst!

Kommentarer

 1. Smart att ta tillvara på dessa pinnar! Ja, man kanske skulle ta och klippa ner lite gräs i helgen... mina är inte så stora men det skall ju klippas ändå.
  Trevlig vårhelg!
  Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tar också tillvara på pinnar som
   jag klipper av från buskar och annat
   som går att använda som stödpinnar.
   Bra till bönor och luktärter och annat
   som behöver stöd.
   Monica

   Radera
 2. När jag satt och rensade så tänkte jag på när jag gick till blomster butiken för att köpa dessa pinnar . Det lär aldrig ske igen ;)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg