Hörde ni?


Startskottet för 2015 års frösådd gick av här hemma idag medans snön föll över trädgården .


Årets första frö process övervakades noga av Skrållis. Hon såg till att jag inte sådde för många krukor på en gång med taktiken "ärjagivägensåslutarhonsåochgosarmedmigistället" :)


I år prövar jag ett nytt sätt (för mig) att märka upp krukorna. Förr så skrev jag hela namnet på odlings stickorna . Rättare sagt, jag försökte skriva hela namnet och datum men det fick inte plats av någon lustig anledning.. 
I år skriver jag därför bara en siffra som motsvarar en frösort och gör en lista på dessa vid sidan om i stället.Det känns som att detta system även kommer att underlätta vid omskolningen. Ev kommer jag att lägga in listan i datorn framöver men ännu så länge duger papper och penna bra.


Som ni ser så börja hyllan i tvättstugan att sakta men säkert fyllas på.Dagens sådder blev följande:

Taklök
Chilipeppar ´Vampire`
Veketåg
Pepino
Afrikas blå lilja
Grekisk vädd (vinröd)
Klockmalva

Det ska bli spännande och se vilka fröer som visar sig först och jag måste säga att det känns riktigt bra att jag äntligen har kommit igång med årets frösådd :) 

Ha det bäst!Kommentarer

 1. Undrade just... Det hördes ända hit. Kul att vara igång. Har också övervägt att numerera och lista, men så vet jag att jag inte kommer att ha listan till hands när jag behöver.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 2. Förstår att det känns kul att komma igång med frösådden. Bra idè med att numrera sådderna. Här fortsätter snön att vräka ner så just nu känns våren långt borta :))
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 3. Bra att du har hjälp med sådderna! ;-)

  Läste om Båtis snöbekymmer. Han och Tiger verkar ganska lika, för Tiger är också som två olika katter sommar och vinter. På sommaren är han aldrig inne någon längre stund. Vintertid ligger han mest och sover inne eller i förrådet. Tiger använder heller aldrig lådan, men han brukar ligga kvar tills husse går upp, så det är inga bekymmer numera. När han var yngre skulle han ut mitt i nätterna...

  Vinterhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg