Vårblommor!


Vilka är era favorit vårblommor? Mina är i första hand Tulpaner. Tulpaner av alla dess slag och färger och i alla stadier. Från knopp till vissen/överblommad.
 Jag har redan hunnit köpa ett antal buketter och fler lär det bli innan Tulpan säsongen är över!

Idag var jag en sväng på stan med en god vän och med mig hem fick jag en blomsterkasse. Inte så ovanligt men dess innehåll var lite annorlunda . Det var ingaTulpaner denna gång men den innehöll två  av mina andra vårbloms favoriter.

Primula Vulgaris Suze

Kassens innehåll var en otroligt söt Primula och en kruka med vita Pärlhyacinter :)


De stod där utanför blomsteraffären ,Storgatans Blommor ,och jag kunde inte låta bli att ta med dem hem. De fick stå ute på muren medans jag fotograferade dem men nu står de inne på köksbordet,

Har ni räknat fåglar idag?  Det är denna helgen som man ska göra det. Kolla in länken här så kan ni läsa mer om detta.
 Jag har bara räknat en kort stund idag men än så länge leder Gråsparvarna och de leder stort.
Förr om åren har vi haft Stenknäck , Grönfinkar men i år har jag inte sett en enda av dem. Undra var  de har tagit vägen?

Man har hela helgen på sig att räkna så jag får se på Måndag vad slutresultatet blir här hemma. Alla fågelbord är fyllda och talgbollar och jordnötter finns det gott om . Borden är dukade så det är bara för dem att dyka upp :)

På tal om talgbollar så läste jag någonstans att någon hade hitta avslitna fågelben i de där gröna näten som är omkring...:( Efter att jag läste det så tar jag alltid bort näten. Jag vill inte precis vara orsaken till att stympa Bofinken knut ... Jag ville berätta det här för er så ni fick reda på vad de där näten kan ställa till med innan olyckan är framme.

Ha nu en riktigt skön helg!Kommentarer

 1. VAr det idag man skulle räkna.
  Vi har mest pilfinkar.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 2. Man har hela helgen på sig å räkna. Här är det mest Grå sparvar men jag har gjort lite extra gott till dem i morgon så jag hoppas att andra arter dyker upp :)

  SvaraRadera
 3. Hej! Kul att du hittade till min sida ;-) Visst är tulpaner fantastiska och jag håller med, de är t.o.m. fina när de är överblommade och vissna.
  Vi har mest pilfinkar här, grönfinkarna brukar titta fram när det blir snö och kallt - då blir de hungriga och kommer till fågelbordet.
  Ha en fortsatt fin helg!

  SvaraRadera
 4. Oj, då ska jag försöka räkna. Jag har massor av domherrar, säkert 15 par! Och så alla de övriga! Men talgoxarna är jag inte så glad i längre då de varje höst pickar sönder fönsterkittet...
  Tack för din kommentar hos mig! Och du har så rätt, det behövs träning att säga nej så att tiden räcker till.
  Önskar dig en fin fågelrik söndag!
  Kram /Cia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad avundsjuk jag blir! 15 par!! Galet många, skicka hit några till mig vet ja ;) Jag vet inte när jag såg en Domherre här sist

   Radera
 5. Härlig tulpanbild. De är verkligen tacksamma i alla stadier och som fotomodeller. Skulle vara förbjudet att sätta ut lockande och pockande vårblommor på trottoaren, va... Vem kan motstå nåt sånt? Härliga är de så klart, men mina primula brukar börja torka eftetr bara ett par dar inomhus. Vi är inte kompisar helt enkelt.

  Fågelräkningen blir det si och så där med i år. Den bästa fågelautomaten är inte inom synhåll eftersom fröna förstör gräsmattan, men talgboll utan nät, äpplen, havrenek och bröd finnes. Verkar vara mest blåmesar som intresseras sig för detta. Håller med dig om att stenknäck och grönfink syns allt mer sällan. Gulsparven lär vara en av de vanligaste, men här är den nästan aldrig, inte ens i havren.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg