Rara växter


Nu har jag gjort min allra första beställning hos Rara växter. Vet inte varför jag inte har tittat in på deras sida förrut men den har gått mig förbi. Otroligt nog.
Varför jag in och tittade nu var för att sidan nämndes på en av de sidor som jag följer på Facebook. Det var någon som undrade om vart man kunde hitta Den blå/lila/vita Borstnejlikan `Purple Crown`. Hon fick snabbt svar med en länk till Rara växter och den klickade jag in på och en ny fantastisk frö värld öppnade sig för mig! 

Bilder lånade från Rara växter

http://raravaxter.se/collections/ettariga-vaxter/products/1722
Bilder lånade från Rara växter
5.Slingerkrasse `Purple Emperor`
6.Borstnejlika `Purple Crown`
7.Luktärt`Windsor`
8.Buskkrasse `Paso Doble`

Som ni ser så klickade jag hem Borstnejlikan som drog mig ned i "fördärvert" och ett par kompisar till den fick hänga med när jag ändå höll på.

Det fanns så många fler som jag skulle vilja ha hem men det får bli en annan gång. Nu har jag sett till och skaffat mig tillräckligt med problem som det är så varför skaffa mig fler. Med problem menar jag , yta.Vart har jag tänkt att driva upp dessa??? Det är ju inte precis så attjag har en tom yta , vid ett fönster, med lagom temperatur ledig. Jag får göra som föregående år. Jag ockuperar köksbordet . Mat kan vi äta på andra ställen i huset men fröerna behöver värmen och ljuset som är där. Så får det bli men nästa år så måste jag hitta en bättre lösning på detta. Ja, jag vet att jag har sagt det förrut men nu får det allt vara sista året som jag gör så här.

Bild lånad från Willab
Frågan är vad ska jag investera i? En sådan här som är på bilden här ovan? Bygga ihop något eget? Skulle dock vara skönt med något färdigt. Vad har ni för tankar runt det här? Har ni erfarenhet av den här drivhustunneln? Tar tacksamt emot era tankar och erfarenheter.

Ha det bäst!

Kommentarer

 1. Inga erfarenheter av drivhustunneln, men visst är det ett bekymmer med utrymmet för sådderna. Jag brukar använda extra bord framför balkongdörr och en vinkel av skrivbordet som också är framför element och fönster. Är sugen på värmeplattor för då är jag ju inte längre beroende av elementen. När mina sådder grott får de flytta ut i garaget där det är svalare och växer sig stadiga med lysrörsbelysning.

  Vilka snyggingar du valt. Gillar också ´Purple Crown´. Rosa solrosen har jag kryssat för i Impectas katalog, men nu måste jag förstås kolla Rara växter också. Tack för påminnelsen.

  Anette

  SvaraRadera
 2. Oh vad mycket fint du har valt. Jag byggde en hylla för så hur länge den räcker till.
  Skall bums titta in hos Rara.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 3. Å vad kul med fröer, det är drömmar det! Jag tror att jag inte vågar titta in där, jag väntar på 30 fröer från STA, som jag måste ta hand om. Lycka till!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg