Ölands skördefest 2014

Vi hade en riktigt skön helg på Ölands skördefest. Den började på Lördagen då vi packade vagnen och åkte  upp till Kapelludden i Borgholm .
När lunchen hade intagits så begav vi oss till Norra Öland för att upptäcka skördefesten där. Det fanns många mysiga ställen men
Kalvhagen i Södvik blev nog min favorit för året. Atmosfären var på topp ! Mysig miljö, god mat.. ja det var riktigt härligt att gå runt där.
.
Föra är också värt att nämna. Där finns en mysig trädgård men även så ligger  Ölandsro där och de hade kladdkake buffe´ (mums) och så serverade de Kolbulle. Det var en första gångs upplevelse för oss, att  smaka denna kolbulle och vi blev förvånade att det var faktiskt rätt så gott. U började prata om att det här kan man ju ha som förrätt när vi grillar ute i vinter. Det kan bli en "kul grej" så varför inte. Det är ju inte så värst avancerat att göra så.

 Som sagt vad så  var vi  på många trevliga ställen men fram emot kvällen åkte vi tillbaka till Borgholm och där möttes vi upp av goda vänner. 
Vi strosade runt i "byn" en stund innan vi bestämde oss för  vart vi skulle äta. Vi hamnade till slut på en uteservering vid torget och där ifrån såg vi fyrverkerierna som sköts upp i hamnen. Hög mys nivå vill jag lova. Vi hade sådan tur att vädret var  som det var. Inte för kallt, inget regn, blåsten lugnade sig så det kunde inte vara så mycket bättre. Framåt midnatt kröp vi nöjda och trötta ner i våra sängar i husvagnen.

När vi vaknade på Söndagen så var vi lite oroliga att det skulle vara milslånga köer när vi skulle åka hem  men det var inte så farligt. Det stoppade upp lite på bron men vad gjorde väl det när vi fick syn på en säl som låg o vilade sig på en sten mitt i sundet. Hade det inte varit kö så hade vi säkert missat den :)

Ha det bäst!PS.För er som vill se vår skördefest runda från 2013 kan gå in här DS
Kommentarer

Populära inlägg