MorötterNär barnen var små så ville de att vi skulle så morötter. Trädgårdslandet grävdes ut så de skulle få plats och rader efter rader såddes och inget kom upp. Nja, inget kanske är väl fel och säga. Det kom lite blast med en extremt trådsmal morot under. Så  blev det flera år i rad och till slut så tröttnade vi . Sådde inte morötter på flera år förränsi år när tonårsbarnen grymtade att de ville ha det.  Tja varför inte.Jag gick in på datorn och på Impecta .Där fanns en hel del sorter och jag visste inte alls vad jag skulle ta. Mina tidigare erfarenheter hjälpte mig ju inte så att säga.. Tillslut så blev det en påse med sorten

 MOROT F1 'RESISTAFLY' 


Nu har vi inget "vanligt" trädgårdsland längre utan nu sår vi betongrör. Jag vet inte om det var därför som vi fick morötter i år eller inte men morötter fick vi :

När jag tittar på bilden som är på fröpåsen så ser de på påsen inte alls likadana som mina.. De på påsen är långa och slanka. Mina är små och knubbiga.Undrar varför ? Kanske någon här som har någon teori. Inte för att det spelar någon större roll för de smakar ljuvligt men jag är allt lite nyfiken på orsaken.


Jag har rensat rören och lukat upp jorden. Så nu är det stora tomma ytor och  det känn lite "bortkastat"  Skulle vilja fylla den med något. Vet inte med vad. Höstsådd är inget som jag har gjort innan.Höst sår ni något? Vad för något i så fall? Tar tacksamt emot tips.


Ha nu en riktigt skön helg!
Kommentarer

 1. Hej!
  Jag har själv lyckats med morötter för första gången i år. Luckrare o mer näringsrik jord, samt riktigt tidig vårsådd tror jag gjorde susen här. För de tar tid på sig! Just därför tror jag på höstsådd av morötter, vilket jag läst att flera lyckats med. Men det kanske är tidigt än?
  Nu sår jag rödbetor av sorten Bulls blood för bladens skull, o vintersallad maché för skörd nu under hösten.
  Fint med betongrör! Kanske lite lavendel eller ringblommor till nästa år för fägnad efter skörd? Eller slingerkrasse som får hänga över kanten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vintersallad skulle ju gå att så. Tackar för tipset. Är lite inne på att sätta vitlök också så man har det nästa år.

   Radera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg