Hur gör ni?

  
 I natt var det inte så kallt ute men Pelargonerna som har stått ute har fått mellan landa i växthuset innan de ska...Ja, vart ska de sen? Ska jag ställa dem inne i fönstret och behandla dem som vilken krukväxt som helst eller..


.. ska jag ställa undan dem och "glömma bort" dem eller ska jag...? 

Hur gör ni? Jag gillar verkligen Pelargoner och skulle så gärna vilja ha fler sorter men har inte vågat köpa på mig fler eftersom jag inte vet hur man bör övervintra dem.
En dam som jag går till på jobbet berättade att hon tog upp dem ur krukorna och skakade av jorden och hängde upp dem tills det var dags att sätta dem i jorden på våren igen. Praktiskt på så sätt att det tar knappt ingen plats men i mina öron låter det alldeles för krångligt för mig. Är det nu så att ni sitter inne med ett smidigt och fungerande övervintrings sätt så tar jag tacksamt emot det :)

Ha nu en riktigt skön helg !


Kommentarer

  1. Alltid problem med vinterförvaring av allt, men mina hamnar ljust och svalt i garaget med snål vattning.
    Hoppas det löser sig
    Anette

    SvaraRadera
  2. Dom flesta pelagonior klarar mörkt garage eller liknande bara det är över 4-5 grader varmt.det finns ett undantag och det är engelska pelargoner ,dom måste ha en ljus vinterförvaring.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg