Harar, höns, ägg och kärringar är på plats så nu kan Påsken komma när den vill :)

Vi är inga storfirare av Påsken. U och barnen brukar vara lång lediga medans jag jobbar så det brukar kännas som en mer eller mindre vanlig helg men lite mer pyntad förstås.Fjädrar i riset är inte att t änka på. Katterna skulle "döda" dem med en gång. Så det får bli pastelliga, glittriga ägg i riset i år med.Påskkärringen har landat för tidigt.Både tidsmässigt och platsmässigt. Hon måste flyga en liten bit nordost för att komma till Blåkulla sen är hon framme. Det är ännu för tidigt för att fara dit så hon får vila ett par dagar hos oss.
Vet ni väl vart Blå kulla ligger? Om inte så kan ni gå in på denna länk.

Jag var på Blåkulla när jag gick  i sexan ( typ 34, 35 år sedan). Jag kommer ihåg att det fanns en labyrint där som man kunde gå i. Den låg på en stenhäll, Hela ön kändes som en stor stenhäll.
Vi fick till oss att man drabbas av otur om man tog med sig en sten från ön . Det fanns tydligen de som hade gjort det och råkat så pass illa att de hade skickat tillbaka stenarna. Sanning eller skröna ? Ja, det får var en avgöra . Jag kom ihåg att jag tog ingen sten med mig hem i alla fall .Det var 
 en  spännande och mystisk ö. Mina barn har ännu inte varit där. De har bara sett ön från Gotlands färjan och från land på Öland. Kanske dags att ta en tur dit i sommar med barnen?  Ja, det får allt bli så !

Ha det bäst :)
Kommentarer

  1. Så fint du Påskpyntat. Kanske ses vi på Blåkulla om vi får fart på kvastarna? Annars får man ta båten över på sommaren.Det är väl värt ett besök på denna vackra ö med fina stenformationer. Ha det fint! Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg