Två gröna och en röd.

Jag har tre hjälpmedel som jag använder mycket flitigt nu. Två gröna och en röd..


Först så hittade jag dem inte. Blev smått förtvivlad för detta. Letade och letade, enligt mig själv,överallt. Gav till slut upp och konstaterade att jag måste köpa nya hjälpredor.. Tog på mig en gammal trädgårdsjacka och gick ut i trädgården för att "dränka min sorger".  Stoppade handen i en av jackfickorna och DÄR LÅG DE !
Mina två gröna (vad man nu kan kalla dem) och min vatten strils munstycke, Lyckan var total! :D
Barnsligt/löjligt att man kan bli så glad för ett par gröna och en röd? Låt så vara i så fall. Jag var glad i alla fall.

Vatten strils munstycket sätts på en PET-flaska och den är såå mycket bättre än de där vatten spray flaskorna. Vattnet kommer ner i jorden istället för att lägga sig bara på ytan.

Munstycket köpte jag på Blomsterlandet. Den låg där i en korg med andra "strilisar". Om jag inte hade haft en innan så hade jag nog inte vetat vad man skulle använda den till men nu visste jag det och behovet efter en ny fanns där eftersom den förra hade gått sönder. 

De två gröna kommer jag inte ihåg vart jag köpte men de underlättar väldigt mycket vid omplantering. Den till vänster gör att man lätt kan ta upp de små plantorna utan att förstöra de ömtåliga rötterna. Den högra gör man hål i jorden med. Den är graderad så man ser hur djupt man gör hålen. Smart, men jag går oftast "på känsla" när jag gör hålen.


Mina ugnsplåtar som jag har samlat på mig på diverse loppisar och av släktingar, underlättar också nu när alla sådderna ska vattnas. Byttorna/trågen ställer jag i plåtarna och sedan är det bara att hälla på lite vatten som plantorna kan suga upp underifrån. Smidigt OCH jag tycker att det verkar som att plantorna mår bäst av att vattnas på detta sätt
Så släng nu inte de djupa plåtarna när/om ni eller någon i er närhet köper ny spis/ugn.


I trädgården  poppar det upp blommor lite här och var nu. Man kan nästan höra det, popp, popp.. ;) Jag hänger knappt med!

Jag märkte trots allt, rätt snart att jag måste plantera fler Krokus lökar till hösten. Har alldeles för några av dessa glädje spridare ! Vill ha dem i alla slags färger förutom i gult. Fixar ännu inte de gula blommorna. Knasigt.. Lungörten blommar men är såå  felplacerad. Förut var jag inne på att "utrota" dem helt från min trädgård. Jag gjorde nog till och med ett tappert  försök med detta men som tur vad så segrade Lungörten.

Några plantor har dykt upp men på som sagt vad , fel ställe. Jag vill flytta dem till min sk. lund. Vågar jag göra det nu? Gubben sitter just nu i soffan och säger att det kan bli snöbyar till helgen enligt SMHI... 
De (SMHI) har haft fel förr men det skulle inte förvåna mig om det skulle ha rätt denna gång  :(

Jag avvaktar nog ett tag till med flytten, tror jag, Har ju all tid i världen att fixa det framöver, eller hur? Varför göra allt på en gång? Våren är ju lång, eller ....?

Ha det bäst!

Kommentarer

 1. Jag använder också djupa plåtar att ställa sådden på. Kanonbra!
  Lungörten tycker jag är jättesöt och tålig. Det bästa med den är ju förstås att den kommer så tidigt. Fast här syns den inte ännu. Vet att jag satt nån vit också, men den är mer svagväxande.
  Fina bilder!
  /Anette

  SvaraRadera
 2. dessa bra & ha grejer att de alltid försvinner & inte kan man skylla på nån annan än sig själv heller :-)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 3. Har också sett att snö ska komma men väljer att blunda för stunden. NU är det vår och inget kan stoppa den känslan....ännu!

  Vårkram / Therése

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg