Äntligen helg!


Ja, jag vet att det "bara" är Torsdag men för mig som jobbar inom vården så  infaller "helgerna" på lite annorlunda ställen ibland. Denna gång har jag sådan tur att jag är lååång ledig i tre hela dagar. Underbart!
Starten på dessa dagar går verkligen inte att klaga på. När jag slutade mitt arbetspass idag så sken solen och den värmde så pass att min vinter jacka åkte av :)


Dessa tre dagar kommer att fyllas ut med återhämtning, trädgårdspyssel, kalas m.m.  Den mesta tiden kommer jag troligen tillbringa med händerna i jordpåsen.Jag ligger lite efter i sådden. Har en hel del påsar som måste sås nu. Hur ligger ni till? Är ni i fas?
Jag vågar ännu inte ha plantorna i växthuset så de får mellan landa på vår altan. Har lättare koll på dem där och tyvärr litar jag inte på växthuset till fullo och vad jag förstår så är jag inte ensam om detta..


Jag har läst på bland annat Facebook att vi är några som har problem med våra växthus när det blåser. Plastskivor och glas rutor blåser sin kos. Vi har haft det likadant. I vintras sa jag till min man att vi river skiten! Det var så jobbigt att sitta på helspänd så fort vinden tog i. Jag vet inte hur många gånger som vi har fått hämta plastskivorna från växthustaket inne hos grannen. Pinsamt OCH otäckt. Grannarna kan ju faktiskt träffas av dessa eller så kan de göra skada på annat sätt.
Har varit nära att ringa Willab och be om råd men det tog emot eftersom vi inte har haft så positiva erfarenheter när vi tidigare har ringt dem... Långsint, jag? Nä... ;)

Med mottot; "bra kvinna/man reder sig själv", så åkte vi och köpte Silikon.
Så nu  är det "silikonat" och extra klämmor är ditsatta och än så länge ( peppar, peppar..) så sitter de där de ska. 
Blir fortfarande nojig när vinden tar i men viljan att ha växthuset kvar är ännu så länge så stark att jag "kämpar på "ett tag till.Knopparna sväller överallt i trädgården nu. Tog en lite sväng idag och fick se att det blir kanske några äpplen i år. Åren som har varit har inte varit givmilda men hoppas på att vi ska få ihop till en äpple paj i år i alla fall.

Jag hoppas att solen skiner på er och att ni har möjligheten att njuta av den, Ha det bäst!

Kommentarer

 1. Vilken härlig trädgård du verkar ha. Ha en skön helg med händerna i jorden.

  SvaraRadera
 2. Hjälp, du sa nåt´ där. Frösådd. Kanske jag borde starta upp med nu. Brukar ofta vara sen med att komma igång. Men å andra sidan växer tomater, gurka, squash och sådant med en väldig fart bara de kommer i jorden.
  Så vackra blåsippsbilder du visar. Kändes verkligen vårlikt och härligt.
  Ha en skön helg.
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg