Nu har även jag börjat!


Jag har sett att ni är många som har börjat så. Här har det var lite dåligt med det men  nu är även jag på "G"! De första fröerna som hamnade i jorden för i år är Kattfot. Det är en perenn blomma/växt. Den ska sås tidigt och sedan ställas ut i skuggan. Det är första gången för mig som jag sår denna. Får hoppas att jag lyckas.
Nu kommer det att sås med jämna mellanrum.Måste bara se till att inte så för tidigt. Jag vill ju inte att plantorna ska bli rangliga. Nä, kompakta och buskiga vill jag ha dem :)


Eftersom jag har ledig dag idag så tänkte jag göra lite "godare" mat till middag. Inte spagetti och köttfärssås eller makaroner och falukorv. Inget fel med det men det blir så ofta.Alldeles för ofta.
 Jag tycker att mat är rätt så tråkigt. Det beror antagligen mest på att tiden orken inte finns när man kommer hem från jobb och barnens träning och så vidare.Man vill att maten ska gå fort så man hinner få i sig maten innan klockan 20:00. Vi måste bli duktigare på att planera.

 Idag på förmiddagen har jag förberett så det ska gå smidigt när familjen kommer hem. Tomat/chillisåsen är kokt, vitlökssåsen står i kylen och potatisen är skalad och bara väntar på att bli "klyftad". Det är bara järparna som skall göras men det gör jag senare. Mmm det blir smaskens !


Jag har haft julgardiner uppe tills nu. De är inte så juliga i den bemärkelsen att det har inte varit tomtar eller liknade på dem men nu skulle de ner. När jag skulle byta dem så hittade jag en kappa i gardinlådan som jag undrade varför jag hade sparat. Soporna nästa tänkte jag först men så blev det inte.
Gardin kappan blev nerklippt i lappar som jag skall använda till att göra ett lapptäcke eller liknande i framtiden. Jag kan inte säga när men insamlingen/lapp klippningen har pågått ett tag. Har länge velat göra något med lappar. Vi får som sagt vad se vad det blir och när det blir.Båtis har legat i vår säng mest hela dagen. Har inte kunnat bädda våra sängar för att han har legat där.Inte ens när jag  har trakasserat honom med kameran så har inte visat en tendens till att flytta  på sig. Om han hade kunnat så hade han med säkerhet "pekat finger" år mig. Han var måttligt irriterad ;)
Varför lät jag inte honom vara då? I fotoutmaningen så finns det ett tema ord som är kattfot. Båtis har ju fyra av dessa och det underlättar att fota när de är stilla vilket de är för det mesta när de sover/vilar.
 Det tog tid innan jag blev nöjd men till slut så blev det som jag ville.
Om ni vill se mina olika foto tolkningar och läsa mer om utmaningen så kan ni gå in på denna länk.

Ha nu en fortsatt skön Tisdag!


Kommentarer

  1. Det händer mycket hos dig!
    Verkligen härlig kattfot. Här ligger de (katterna) också mest och slappar sen all snön kom för några dagar sedan. Innan dess var det väldigt många kattfötter på det ljusa golvet....

    SvaraRadera
  2. Det verkar hända en hel del hos dig. Kattfoten jättefin. Jag gilla rockså att fota med makron. Även här ligger katterna mest och slappar sen snön kom för några dagar sedan. Annat var det för ett par veckor sedan i blötan och leran. In, ut, in ut och hundratals kattfötter på ljusa golvet....

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg