Boktips!

 Den här boken kan man väl säga att den är högaktuell just nu. På var och vartannat bord här i landet står det nog en bukett Tulpaner som säger/skriker att snart är det vår! Jag läste någonstans att det säljs ca 1 miljon Tulpaner varje dag under högsäsongen. Vårt land har drabbats av Tulpanfrossa.

Författaren till denna Tulpanbibel är Susanna Rose´n. Hon är biolog, författare och fotograf. I boken får vi reda på många intressanta saker. Bland annat om Tulpanens ursprung, skötsel och hur man kan skapa med Tulpaner.


Bilderna inspirerar till olika planteringar och man vill bara köpa fler Tulpanlökar som kan förgylla ens trädgård till nästa vår.


Det är ca 200 olika sorters Tulpaner som Susanna beskriver för oss. Behöver jag säga att den här boken är "välläst" här hemma?


Mina Tulpaner som jag just nu har på köksbordet är kanske inte så värst inspirerande. De är överblommade men jag tycker de är vackra även i detta tillstånd.


Bladen ser så mjuka ut. Är de gjorda av sammet?


Här hemma hos oss finns det även Tulpaner upp på väggarna. När vi gjorde köksrenoveringen så visste jag att jag ville ha denna tapet i matdelen. Det var nog det enda som jag var riktigt säker på. Nu har det gått ett par år och vi har ännu inte tröttnat på den :)


Här ovan ser ni en annan bild på frosseri. Inte Tulpanfrosseri men matfrosseri. Skrållis blev så lycklig när matleveransen kom hem och mattunnan fylldes på. Hon var bara tvungen att ta sig ett (flera) smakprov :)

Nu har vi en skön helg framför oss.Jag är ledig och vi har inget uppbokat. Så vi ska bara ta det lugnt och ta dagarna som de kommer. Jag hoppas att ni får en skön helg.

Ha det bäst!

Kommentarer

 1. åh, tulpaner, dessa glädjespridare och ett måste så här års! Har länge tittat på den där Josef Franktapeten, och velat ha den någonstans, tyvärr har jag aldrig fått till det vart jag skall ha den, men jag har en liten kudde med det mönstret!
  Fin kisse!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Det äääär härligt med tulpaner på bordet denna tid. Ha en skön helg! Kram

  SvaraRadera
 3. Jag har hennes böcker om pelargoner och amaryllis. Med tanke på hur fina de är så vill jag även ha tulpanboken. Ska nog önska mig den när jag fyller, så tack för tipset!

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 4. En helt underbar bok! Super bra och super fin.
  Susanna är så duktig.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg