Boktips


Den förra boken som jag tipsade om var min trädgårdsbibel. Den här boken är min Perenn bibel. Den heter "Perenner-våra trädgårdsväxter " och är gjord av Marie Hansson och Björn Hansson.


 Boken är fylld av inspirerande, vackra bilder (1000 st) och den har 2 800 intressanta växtbeskrivningar.

I början av boken så får man en beskrivning av hur man använder och sköter perennerna. I vilka lägen de trivs bäst osv. Vilket är till stor hjälp när man planerar en ny rabatt.


Det som jag tycker är så bra med denna boken är att man får tips på "goda grannar" till varje Perenn.
Om vi tar till exempel Stjärnflockan som jag slumpvis slog upp i boken.Enligt boken så passar den generellt bra till lägre prydnadsgräs men också med bladväxter så som Hosta och Silverax Actaca .
Dessa tips har underlättat för mig många gånger. Ibland blir i alla fall jag låst till ett visst tänk. Den här boken har hjälpt mig att tänka annorlunda.

Till varje Perenn får man också en kort beskrivning om vart den är hemmahörande och vart namnet kommer ifrån.

Det här är en bok som har inspirerat och inspirerar mig när jag gör mina Perenna val.Den kanske redan finns i eran bokhylla men om den inte gör det så tycker jag att ni skall köpa den eller låna den på biblioteket. I alla fall om ni som jag är nyfikna på Perenner.

Ha det bäst! :)

Kommentarer

 1. Hej! Jag gillar din betong ljushållaren för trädgården du har i första bilden! Ja...kanske lite inspiration till nästa betong säsong? Ha det bra,Karla.

  SvaraRadera
 2. Hej,
  den är riktigt bra den boken! Har de inte skrivit den om gräs och bambu med? Tror det är samma författare, och den kan jag varmt rekommendera med!

  Din Trollpil, du kan börja klippa den i år. Klipp på vårvintern (eller när som helst, Pil har aldrig tagis skada av att klippas vid konstiga tidpunkter). Börja med att ta bort smågrenar från huvudstammen och fortsätt sen ta bort nya skott som kommer på stammen under året.
  Eftersom vår är en "pendula" klipper vi bort allt som hänger ner för långt, så att man kan gå under trädet. Men det är ju en smaksak :-D Den är vacker när den pendlar ner hela vägen.

  Lycka till. Kram, Eira

  SvaraRadera
 3. Hej ! Älskar fina böcker men oftast blir de liggandes som prydnad ….himla dumt . tack för dina uppiggande kommentrer , nu börjar det så smått finnas hopp . Åkturen gick bra
  by the way :-))) Ha en finfin dag . Kram Bittan

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg