Vilken tur för mig att hösten har bestämt sig för att ge oss lite värme. Det gör att chansen för att vi ska hinna göra klart innan snön är så mycket större.
 +15 grader och sol hade vi idag på förmiddagen så vi passade på att klippa färdigt häcken och rensa upp bakom växthuset. Det är en sak som har hängt över oss ett tag. Vi har inte hunnit klippa häcken på kvällarna i veckan eftersom det har blivit mörkt så fort. Nu är det som sagt gjort så nu är allt det jag hinner med bara en ren bonus.


Det mulnade på framåt lunchtid så då tog jag tag i altanen i stället. Vi är så glada över att ha den.Ett extra rum som vi använder året om. 
Nu så har jag satt in utemöblerna som brukar stå på smultronstället om somrarna. Det blir lite trängre på altanen men det är bara mysigt.


Jag skulle vilja ha en el-kamin här ute. En sådan där som ser nästan ut som en riktig kamin. För några år sedan såg man flera modeller av sådana. Nu, om man ser någon så är de så är de alldeles för små eller så är det sådana där som brinner med gasol.


Så de blir att tända en massa ljus. När vi tänder brasan inne i vardags rummet så sprider den värmen ut på altanen så egentligen är väl inte behovet av en el-kamin så jätte stor men det hade varit mysigt.


Blir det kyligt så har vi en korg med filtar. Jag har märkt att vi är nog lite beroende av filtar. De ligger överallt. Utomhus,växthuset, inomhus, på sängen, soffan. Vi behöver inte leta så värst länge om filtsuget hugger in ;)


Jag tror att katterna trivs allra bäst på altanen av oss alla. De sitter vid altandörren på morgonen och vill komma ut. Finns tydligen inget bättre ställe att sova på enligt dem.
Pelargonerna trivs också bra här på altanen. Pelargoner + inglasad altan =klassiker. Fast det var väl mest Mårbacka pelargoner som mormor hade på sin inglasade altan med spröjsade fönster. Nu finns det otaligt många olika Pelargon sorter. Jag skulle vilja ha fler sorter men jag är för dålig på att övervintra dem. De kan ju tyvärr inte stå här på vår altan hela vintern.
Det brukar bli att jag upptäcker för sent att jag skulle ha flyttat in dem.


Nu ska jag sitta här ute på altanen och se på en film. Perfekt sysselsättning en Söndagseftermiddag som den här.

Ha det bäst!

Kommentarer

  1. Härlig söndag verkar du haft! Mysigt att ha ett uterum att vara i.
    Kram Yvonne

    SvaraRadera
  2. Pelargonen måste vara växt nr ett för ett uterum. Och den där bilden med katten får mig att börja spinna..../Anja

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg