Melianthus MajorHar nu tagit in min Melianthus Major, Honungsbusken, från växthuset. Har ingen värme i växthuset så det finns inget annat val.Tog tyvärr inte in de andra växterna i tid .Fick se idag att de hade tagit stryk av gårdagens/nattens och morgonens kyla. Hoppas att de piggnar till efter att jag har pysslat om dem.


Honungsbusken fick jag i alla fall in i tid. Står just nu i vardagsrummet men den ska få flytta in i gästrummet så snart vi har fått i ordning där. Det är svalare där så jag tror att den kommer att må bättre av det. Jag "tror" väldigt mycket när det gäller denna växt. Har absolut ingen erfarenhet av denna ... buske. Är det någon av er som läser det här som vet hur man bäst tar hand om den så tar jag tacksamt emot tips!


Doften som den utsöndrar när man rör vid bladen är ingen honungsdoft. Den doftar Jordnötssmör. Mmm, jag har svårt att låta bli att pilla på den :)

Vad jag förstår (efter att surfat runt på nätet) är att den kan tydligen bli ca 2 m hög och att den blommar i Maj-Juli . Enligt några sidor så står det att den kan klara -18. Det är jag v ä l d i g t tveksam till. 
Känns som att jag är inne på rätt spår att ha den inomhus under vintern men som sagt, jag "tror" väldigt mycket om denna härliga växt.

Vart jag har köpt den? Har inte köpt den. Fick den av min kära syster som har dragit upp den från frö. Fröna ska tydligen stratifieras så jag är så tacksam att jag har en syster som har sådant tålamod att göra det.

Nu får ni ha en fortsatt skön helg!
Kommentarer

  1. Så roligt att du tittade in hos mig i går. Jag försökte nämligen kommentera ett inlägg hos dig på morgonen, men det gick inte. Kunde skriva tre bokstäver och sedan var det stopp. Nu gör jag ett nytt försök och det verkar gå bättre.

    Den växt som doftar jordnötssmör låter livsfarligt. I alla fall för mig som älskar just jordnötssmör. Ljuvligt!!!

    Kram och solsken
    //Linda

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg