Öländska pärlor...

finns det gott om. Jag har berättat om flera i andra inlägg men det kan ju aldrig bli för många av dem så här kommer några till :)

Idag besökte vi Ölands Örtagård som ligger vid Stora Frö på Södra Öland. Det är inte så långt att köra från brofästet.Något att göra hemma på garageväggen.... ?Här har de en härlig örtagård som man kan gå och lukta, känna och kanske ta sig ett liiet smakprov på många olika örter. Blir man sugen på fika så har de det med. Perfekt kombo eller hur ? ;)


Inne i butiken kan man köpa m å n g a olika sorters k
ryddor, deras egna marmelader, senap, fotsalt, oljor, te, snapskryddor m . m . Man vet inte riktigt vad man ska välja för det finns så mycket gott!

På vägen hem svängde vi av till Capella gården. Det var en professor vid namn Carl Malmsten som köpte gården 1957 . Gå in på länken så kan ni läsa mer om honom.
På gården kan man köpa många olika kryddor och andra växter. De har visningsträdgårdar, fik, utsällningar. Klart värt ett besök !

Nu är det städning som står på min agenda. Ha det bäst i sommarsolen !
Kommentarer

  1. Det finns många pärlor på Öland, denna underbara ö. Ha det så skönt i sommarvärmen! Kram Yvonne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur många pärlor som helst. Hoppas du också får en skön sommar, Yvonne

      Radera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg