Återvinning.Vår ena stenrabatt behövdes breddas, bestämde vi :) Det blev en konstig grässnutt kvar när vi grävde rabatten vid armeringsnätet. Såg inte riktigt bra ut så fram med spaden och gamla tidningar.

Spaden förstår ni vad den användes till men tidningspappret kanske ni undrar över, eller inte.
Hur eller hur, vi lägger ett tjockt lager tidningspapper i botten i stället för markduk. Det fungerar hur bra som helst!
I början i vår "stenrabattsläggnings karriär" så köpte vi markduk. Dyr markduk köpte. Allt för att slippa ogräset. Självklart så räckte inte markduken helt så vad göra ? Hämtade vår pappersinsamling, den som skulle köras till återvinningen men inte blev av (lyckos oss). La ut dagstidningarna i ett tjockt lager och lade sedan på sjöstenen. Efter ca tre år så ser vi ingen skillnad mellan dessa underlag. Frön från ogräs som flyger runt i luften slipper man inte undan men de som skulle kunna komma underifrån har vi sluppit undan på de båda underlagen. Så varför då köpa dyr markduk när man kan återvinna sina gamla tidningar i stället ? 
Några kanske säger att tidningarna multnar upp. Ja, det gör dem men vi har fått förnya underlaget även där vi har haft markduk på grund av att den har blivit...dålig. Gissa vad vi har ersatt den med ? :)

Jag ska avsluta detta inlägg med att berätta att vår vita, pälsiga gäst har äntligen kommit hem till sin familj.Vi kallade honom för Molle men hans riktiga namn var Kasper :)

Kasper

Nu får jag ta  och klia de grå och se vilken som ska bli  min favoritväxt denna månad... 
Jag återkommer med detta.

Ha det bäst !

Kommentarer

 1. Perfekt att kunna använda tidningar istället för markduk, ett supertips! Kul att vita katten hittat hem!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Så skönt att katten har kommit till rätta. Fast en sådan fin katt hade nog jag velat behålla ;) Supersöt!!!

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kasper kom på besök idag.. Som tur var så hade jag behållt ägarens telefonnummer så jag kunde skicka sms till henne. Hon kom hit å hämtade honom , igen :)
   Jag tror att vi snart kommer att se honom igen..

   Radera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg