Ros stigen, troll stigen..ja, kärt barn har många namn
Förra  året så påbörjade vi vårat lilla rosprojekt. Som vanligt så börjar vi från fel håll. Vi började med att köpa rosor innan vi ens visste hur vi skulle ha rabatten.


En sak visste vi och det var att rabatten skulle vara upphöjd. Vår trädgård är platt från början och det vill vi ändra på. 
Vår kära son var sugen på att tjäna lite extra pengar så han högg tag i spaden och började gräva bort grässvålen. Var skulle vi lägga allt som grävdes bort ? Han orkade inte dra iväg det så långt. Jag funderade och sa lägg det vi sidan om den gamla rabatten och forma den som en banan.Sagt och gjort.Han vände på grästuvorna och sakta men säkert formades en banan formad upp höjd rabatt.                            
Rosorna kom hem och de skulle planteras så ett antal säckar jord las på innan de kom i jorden.    


Mot gräsmattan la vi en rad med stenar som vi har haft lyckan att hitta när vi har grävt i trädgården. Eftersom det nu har blivit en stig så måste vi göra någon slags kant på insidan. Många funderingar har vi haft men nu tror vi att vi har kommit på vad vi vill ha. Vad får ni se framöver. Rosorna rotat sig ordentligt och man kan nästan höra hur de växer. " 5 olika sorter i olika färger blev det.2 st av dem är klätterosor och de måste få något slags stöd. Ja, jag vet det borde vi ha fixat till när vi planterade dem men det är så som jag sa tidigare,att vi har en förmåga att göra allt i fel ordning ;)

Det kommer även  att bli något slags material på gången men jag har ännu inte bestämt mig.Det brukar falla på plats under arbetets gång, eller hur?


 Många växter fick  flytta på sig när jag gjorde gången eftersom stigen går in i den gamla rabatten men de självsådda Penseérna klarar sig .


 Under vår häng sälg står dessa vackra Tulpaner. Varje vår så säger jag att jag måste plantera fler Tulpaner. De är så underbara. Allra helst nu när det inte är så många andra växter som blommar i vår trädgård.


Den här bilden är tagen när jag står med ryggen mot lusthuset. 
Som ni ser så är inte våra träd så pigga längre. Vi har planterat vildvin, Honungsros, kaprifol vid deras fötter( inte alla sorter vid ett träd ). Vi hoppas att dessa ska klä in dem.Träden får agera  klätterstöd i stället eller ska jag kanske säga också.


Avslutar med en bild på vår upp stammade Syren som har Hjärtbergenia som sällskap. Ja, de är inte ensamma. Murgröna, Ormbunkar, Honungslök lurar bakom ryggen på dem :)

Nu ska jag försöka "lura på" vad vi ska kalla vår nya "stig rabatt". Har ni något förslag ?

Tack för titten!

Kommentarer

  1. Allt behöver inte göras i rätt ordning. Det blir fint ändå. Ha det gott! Kram Yvonne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har så rätt, Yvonne. Det brukar bli bra i slutänden :)

      Radera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg