Öland spirar 2013 Del 1

Öland spirar för fullt! Full aktivitet i varje hörn. Jag tog så många bilder att jag får dela upp dagens besök i två olika inlägg om inte tre.Vi började med ett besök på Thurgårdens handelsträdgård. det var så mycket folk där så det var lite knepigt att få parkeringsplats.

De hade hönsutställning/försäljning där idag. Oj, så många olika sorter det finns. Jag skulle jättegärna ha egna höns här hemma men jag vet inte vad grannarna skulle tycka om det.Om jag mutar dem med nyvärpta ägg , kanske..

Gässlingar
Vita sötnosar


Här ovan ser ni ett bra alternativ till ett parasoll. De har gjort en ram av Bambupinnar som sedan grenarna leds igenom.

Godisbord för växtälskare


Thurgården har ett stort , bra sortiment på diverse olika växter.Helt klart värt ett besök!


Vi hoppade in i bilen och åkte vidare till Arontorp och Mys blommor. Det är en butik som har vuxit de senaste åren. Många växter och trevliga inredningsdetaljer kan man hitta här men vi gick där ifrån tomhänta.

Nu kurrade det kraftigt i våra magar så vi letade efter ett ställe där vi kunde äta vårt goda fika. Vi hamnade tillslut på Gråborg


Vi såg inte allt det där som ni kan läsa om i ovanstående länk. Tyvärr, kanske jag skall tillägga. Kan berätta att Kaffet smakade ljuvligt i alla fall :)


Vi åkte vidare över till Östra sidan. Vi såg Kejsarkronor på hur många ställen som helst. De var oftast i stora klungor. Blev nästan lite sugen på att plantera sådana hemma, Trots att de luktar illa.

Jag fortsätter vår resa i nästa blogginlägg. Då får ni se ett par trädgårdar som vi besökte idag.. Den ena kan ni ha sett på tv:n...

Ha en skön Lördag!

Kommentarer

 1. Oj, vad mycket fint du sett på Öland. Vi har hitintills tillbringat vår Ölandstid i naturen. Ha det gott! Kram Yvonne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja mycket såg vi och mer kommer i dagens inlägg :)
   Ölands natur är speciell. Skiljer sig så mellan Norra och Södra.
   Ha en skön söndag
   / Sylvia

   Radera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg