Mars månads favoritväxt.9:e Mars bestämmer vädret 40 dagar framåt
Fyrtio martyrers dag (den 9/3). Sådan väderleken är på denna dag, sådan fortfar den att vara i 40 dagar., 

Jag hoppas verkligen att Bondepraktika har fel !. För i Lördags (9/3) hade vi kraftiga vindar med snö i och sådant väder kan jag allt vara utan.Vill inte ha det i 40 dagar till!
Igår var det ännu kallare och snön yrde omkring i omgångar medan jag var ute och cyklade omkring på kvällen. Det var bara jag och mina arbetskollegor ute på vägarna. Ja, man kan ju undrar varför...

Idag är en ny dag, en ledig dag och det är dags att välja månadens favoritväxt. Först kändes det lite smått hopplöst att komma på någon men när jag kom ut i trädgården fick jag se dem. De är inte som vackrast nu men de har en jätte stor uppgift i vår trädgård. De är stommen i de olika rummen som vi har ute. De finns vid Poolen, Morgonsidan och vid Lusthuset..

 Ja men visst är det våra Thuja `Brabant`som jag talar om !De ser verkligen lite "tufsiga" ut på avstånd men....om man tar en närmre titt så ser man att de är så vackra ! Jag verkligen älskar doften som den utsöndrar när man klipper den. Mm, härligt :)

Det ska bli spännande att gå in på Anna vattenkannas trädgård och se vilka era favoritväxter är denna månad. 

Innan jag surfar runt och kolla in era favoriter så ska ni få se en bild som visar vilken växtkraft som råder här hemma hos mig .


 Det är mina Rosenskära som jag sådde den 7/3 som redan har dragit iväg på höjden! Jag blir lika fascinerad var gång jag sår och får se hur fröna "sprängs" och det växer ut en.. ja, blomma. Snacka om växtkraft!

Jag hoppas att er start på veckan blir bra och så får vi hålla tummarna för att Bondepraktikan har fel :)


Kommentarer

 1. Det är under vintern som trädgårdens växter bekänner färg och visar vad de går för. Din thuja och min lagerhägg är just sådana växter - världens bästa stomväxter och utan dessa hade trädgården sett betydligt tråkigare ut under hela året. Bra val!

  SvaraRadera
 2. Thujan är för mig en stor "räddare" för trädgården. Vettigt pris för en så pass stor planta. Den ger en skön bahaglig bakgrund. Så ett perfekt val när man vill ha en "mur" snabbt.... me like ;-)

  Marskram / Therése

  SvaraRadera
 3. Jag valde faktiskt mellan Thuja och vårt gullregn, det blev Gullregnet i mitt fall men jag gillar verkligen Thuja som ger en härlig grön stomme i trädgården! Och du...jag hoppas verkligen att bondepraktikan har fel för vi hade 15 minusgrader den dagen och det vill jag inte ha i 40 dagar till!!!/ Kram Titti

  SvaraRadera
 4. Når en kommer inn på en vanlig hagevekst og studerer de...så er de vakre..og med mange detaljer..likesom din Brabant:)
  Herlige spirer...et under hver gang syns jeg:)

  SvaraRadera
 5. Thuja är mycket användbar
  ett mycket bra val
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 6. Härligt att höra att vi är många som tycker om Thuja :)

  SvaraRadera
 7. Thuja är en användbar växt. Jag hade en stor tjock Thuja-häck runt mitt förra hus. Den saknar jag lite nu i vinterblåsten.
  Ha en bra vecka,
  Carina

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg