Februaris favoritväxt .


Nu är vi snart i mitten av Februari och det är dags att välja Månadens favoritväxt.Den här månaden blir det ett träd, ett "skruvat" träd. Dess grenar är extra fina nu när de är bladlösa. Nu tror ni kanske att det är Ormhasseln men då tror ni fel...

11 Feb-2012

...Trollpilen är min favorit denna månad. Fick den av min syster för ett antal år sedan och den blir bara finare för varje år. Grenarna har både härlig form och färg.
Blev lite orolig förra våren då jag trodde att stammen var på väg att ruttna bort. Fick såga bort en bra bit på den men pilen kämpade på och sköt nya skott :) 

16 Jan- 2012

Så här vacker var den  i Januari. Rim frost beklädd och med snö i alla klykor. Den mörka väggen som är bakom är grannens garage. Jag försöker få den att "försvinna" med hjälp av växter. Jag klär inte in väggen med växter men jag döljer så gott jag kan med att planterar växter i olika nivåer och höjder.
Väggen kommer att försvinna allt mer när vi får till rabatten vid den framtida dammen..

Jag nämnden Ormhasseln innan. Har ju även en sådan i trädgården. Den planterade vi förra året.Så den är inte så stor ännu. Ser fram emot till den har blivit så stor att man kan ta in några grenar inomhus.

Spår efter helgen finns kvar.Någon fest hade vi inte så det är inga sådana spår. Däremot så ligger det ett tunt lager damm överallt och böcker är staplade i olika högar, spackel, penslar...De som känner oss tänker att så är det väl för jämnan..  
Vi fixade vardagsrummet innan jul men det blev inte bra. Det är inte bra att renovera när man känner sig stressad. Tiden var inte på vår sida då och så blev det inte bra heller.Hur smart är det att dra igång en renovering innan jul? Inte så värst!
Min rygg har gjort att jag inte kan /kunnat hjälpa till och U har haft mycket med jobbet så hans ork har varit som bortblåst. Om inte Svär föräldrarna hade kommit ner i helgen så hade inget blivit gjort men nu kom de ner och hjälpte oss. U och svär far fixade också till en smart förvaring bakom soffan. Ett utrymme som man inte har använt.Det blev ett sideboard/förvaring/barskåp i ett ! Lite som ett Kinder ägg;) Grundjobbet är nu klart. Det som är kvar är målningen av väggar och snickerier.Sen är det ju det där piffandet kvar; nya gardiner, kuddar, blommor.. Vilken tur att min rygg är bättre så jag kan hjälpa till med det :)

Ha en skön Måndag! 

Kommentarer

 1. Jag gillar oxå skruvade grenar ... :) men har ingen trollpil uten en skruvpil. Ett år köpte jag några grenar för att ha i en blomsterbukett. När buketten vissnat satte jag dem i vatten och de fick massor med rötter. Kul tänkte jag och planterade i en kruka och nu är den utplanterad i trädgården och har vuxit som bara den :) Jag trodde att det var trollhassel men duktiga och vänliga bloggare upplyste mig om att det var skruvpil.
  Tjingeling

  SvaraRadera
 2. Åh, det kanske är en Skruvpil som jag också har. Är det någon här som vet?
  Jag ska testa att sätta en gren i vatten lite längre fam. Kunde ju vara kul att få fler av detta vackra träd, vad det nu heter ;)
  Tack för att du tittade in. :)
  / Sylvia

  SvaraRadera
 3. Så kul! Visste inte ens att det fanns en så rolig variant av pil! :-)

  SvaraRadera
 4. Gillar också ormhassel, planterade några förra året och jag har iallafall sett en sticka upp ur snön!
  Lotta

  SvaraRadera
 5. Skruvpil eller trollpil, har jag nog inte sett innan men ska nog sätta upp på "vill ha" listan

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg