#header-inner { width:1000px; margin-left: auto; margin-right: auto; }

Etiketter

2015 års lökplantering (1) Advent (17) Altanen (33) Award (1) Bad (3) Baileys (7) Bakning (12) Baksidan (13) Belysning (14) Blogg (4) Blogga (6) Blommig Fredag (41) Blommor (121) Blomsterön (20) Boktips (6) Buske (9) Båtis (7) Böcker (17) Chimay/Nana B (11) Clematis (20) Dahlia (3) Damm (6) Djur (21) dörrar (1) Elefantgräs (3) Fantasi (2) Fest (4) Fika (2) Fotografering (22) Fröer (34) Fuchsia (1) Fåglar (23) Föreochefter (4) Genvägen (34) Grus (5) Gräs (12) Gångar (12) Gåva (2) Hall (4) Havtorn (4) Helg (24) Hellborus (1) Hund (2) Husvagn (4) Häck (5) Höst (29) Inomhus (35) Inredning (24) Insekter (9) Inspiration (16) Instagram (3) Jasmin (1) Jul (26) Kaprifol (2) Katter (65) Klätterväxter (14) Krukplantering (7) Krukväxt (5) Kryddland (5) Kärleksstigen (26) Kök (4) Köksträdgård (17) Lammet och Grisen (4) Liguster (1) Livet (134) Loppis (3) Lupiner (2) Lökar (20) Lönn (1) Magnolia (2) Midsommar (6) Morris (8) Målning (1) Månadens bild/er 2016 (14) Nana Be (1) Natur (1) Netto (7) Nyår (6) Pelargoner (16) Pion (4) Planer (2) Plantering (19) Pool (10) Projekt (22) Pussenästet (23) Pyssel (20) Påsk (6) rabarber (4) Recept (5) renovering (23) Rosor (51) rödbetor (1) Semester (18) Skattskrinet (1) Skrållis (6) Skåne (4) Skällby (1) Smultronstället (22) Solsidan (23) Sommarlov (1) Spa (7) Sporrsjö (4) Stenrabatten (5) Sådd (23) Taklök (6) Tips (10) Trampstenar (3) Träd (20) Trädgård (260) Trädgårdar runt hörnet 2012 (2) Tävling (3) Ullared (3) Uppdateringar (4) Uteplats (10) Utflyktstips (24) Utmaning (2) Valborg (1) Vallmo (11) Vatten (3) Ved (1) Vinst (4) Vinter (33) Vår (27) Vänner (4) Växthus (34) Växtlista (2) Växtporträtt (21) Växtriket (2) Återblickar (18) Ängsbacken (2) Öl (5) Öland (32)

lördag 31 mars 2012

Vart tog våren vägen?

Ja, jag vet att det är det här som är vår. Ena dagen varmt och skönt och nästa dag som idag, snö :( .
Blir ändå besviken.

Jag gick ut tidigt idag för att gräva ner mitt Trumpetträd. Beställde det från Bakker. Gå in på länken så ser ni hur det ser ut. Ja, den ser inte precis ut så nu. Den är mer lik en död pinne som är på väg till majbålet. När jag läser i medföljande broschyr så får jag reda på att den är  i vila nu så den ska se död ut. Efter planteringen kom snön så nu undrar jag om den någonsin vaknar efter denna snöchock ? Jag håller tummarna (det gör inget om ni också gör det) !

Hoppas ni  alla har en skön helg!

tisdag 27 mars 2012

Trädgårdstoppen

Äntligen ett vettigt trädgårdsprogram. Bra innehåll, bra filmat och en trevlig programledare.Självklart så är det Trädgårdstoppen som jag talar om. Har ni missat detta program så klicka in på denna Länk. Bered er på att ni kommer att bli sugna på att gå ut och gräva på direkten. Ja kanske inte alla som läser detta men en del av er i alla fall:)

måndag 19 mars 2012

Väder

Sol, mulet, regn, hagel, snöstorm, åska och nu sol med kraftiga vindar. Finns det något mer slags väder som man kan få? Vi har haft allt detta bara idag!

Nu vill jag ha sol och värme, tack :)

                                lördag 17 mars 2012

Jord under naglarna.

Idag är det inte alls skönt ute. Grå himmel och "snålblåst". Det blev att stå på altanen och skola om lite småplantor. När jag väl börjar så är det nästan omöjligt för mig att sluta! Passade även på att så lite mer av bl a påfågelöga. Några melonfrön slank också ner i ett par byttor med jord. Det ska bli spännande och se om det blir några meloner eller inte.

Kylan på altanen gjorde att jag drog mig motvilligt in. Satte mig framför datorn och började mixtra lite med min blogg. Ser ni att det har kommit flikar i ovankanten på bloggen? Jag är inte färdig ännu. Blir man någonsin det? Det är väl som med trädgårdsarbetet. Jag blev i alla fall glad över att jag lyckades få dit flikarna.
Är fortfarande rätt så ovan på det här med att blogga men jag lär mig lite i taget. Jag tar gärna emot tips om ni har några. Jag skulle gärna vilja få ditt en gästbok eller liknande men vet inte hur jag får tag i en sådan gadget. Hjälp ! :)

Morgondagen kommer att bestå av att goda vänner kommer hit. Vi ska bjuda dem på en god lunch. Det ska bli kul att äntligen få träffas. Vi bor inte långt ifrån varandra men jobb och andra saker i livet gör att vi träffas allt för sällan men nu ska det som sagt vad bli av.

Sedan på kvällen ska jag på inredningsparty hos en granne här på gata. Jag har varit inne på deras hemsida och inser att det kan bli  l i t e dyrt. Titta in här på deras länk så förstår ni nog varför.

Nu ska jag ta och "dansa" runt med dammsugaren.
Jag önskar er alla en trevlig helg!fredag 16 mars 2012

Tjihoo :)

Jag ser att ni är rätt så många som besöker min sida. Det är jag jätteglad för! Vilka är ni? Skulle bli jätteglad om ni lämnade något "avtryck" efter er :)

Ha det så bra allihopa och njut av solen som skiner !


                                  

tisdag 13 mars 2012

Vårbilder :)


I söndags åkte vi till Blomsterlandet. På bilden här ovanför så ser ni  resultatet av det besöket ! Det vara fullt av människor där som ville få det vårfint i sina krukor.


Idag har det varit en riktig... ja, sommardag. Ja, jag vet att det inte är sommar ännu men varmt har det varit. Har varit ute mest hela dagen. Och se där; jag hittade en kär gammal vän :)

Smultronstället

Tog fram kvasten och fick iordning min (ena) favorithörna "smultronstället". Det är inte längre några smultron här eftersom vi har gjort om rabatten men namnet hänger kvar. Jag får nog  ta ochsätta några smultronplantor i en kruka där.. Det är ju så gott att äta dem!

tisdag 6 mars 2012

Helgen som var...

..den var helt underbar! Gick ut tidigt på lördagsmorgonen. Skulle "bara" rensa lite. Började på baksidan där jag hittade dessa härliga droppar...De gömdes sig under lagerhäcken bland bladen.Kunde inte göra något annat än att le :)

Fick sedan se att gräsmattan hade drabbats av lite snömögel. Det var inga stora angrepp men det var ju lika bra att ta tag i problemet. Så jag högg tag i räfsan. Ett par timmar senare så var hela gräsmattan genomräfsad!

Söndagsmorgonen var inte lika skön men ut skulle jag. Blev glad över att jag redan hade räfsat. Jag hade inte kunna gjort det idag eftersom allt hade ett litet frosttäcke på sig. Så också gräset. Det blev att fotografera istället .

Blåsvingel i vila"Sockrad" murgröna.                             

lördag 3 mars 2012

Trädgårdsnöje

När jag vaknade idag så sken solen. Jag åt frukost snabbt och gick sedan ut med sekatören i högsta hugg. Det var lite kyligt men vad gjorde väl det. Fick upp värmen genom att räfsa igenom gräsmattan. Kom på att jag har alldeles för mycket av den varan. Måste göra lite fler rabatter och plantera träd. Frågan är bara vart? Beställde ett Trumpetträd ifrån   www.bakker.se idag. Kände mig lite tveksam till att beställa ett träd från en postorderfirma  men vad då, Går det så gör det. Lite chansningar måste man ta!

Trätrallarna blev avspolade med hjälp av en högtryckstvätt och min pappa. Vilken skillnad det blev! Mössen som tydligen hade bestämt sig för att bo under den ena trallen blev däremot inte lika glada. De fick utrymma sitt hem pga översvämmning :)

Känner mig nu så där härligt trött i kroppen. Jag tror att jag kommer ha en helt annan känsla imorgon när jag ska försöka komma upp ur sängen :)

Ps.Här kommer en ny blogg som jag kan rekommendera ;
http://karleksstigen.blogspot.com/ DsSylvia


                                  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...