Säng sällskap.

Först vill jag säga att det är kul att det har kommit till ett par nya följare av min blogg, välkomna :)

Båtis

Idag fick jag ett tydligt tecken på att det har blivit kallare ute . Båtis "knackade" på ytterdörren och ville in på morgonkvisten. Han tillbringar nätterna annars i "sitt" växthus men nu var det tydligen dags att sova inne hos matte igen. Inget som jag har något emot. Har saknat min spinnande kompis. Skönt att ha honom tillbaka  :)

Efter mitt morgon kaffe tog jag en liten runda i trädgården med kameran. Följ med om ni vill. 


Jag är gräsallergiker men det har inte hindrat mig att plantera en hel del olika gräs. Smart? Det vet jag inte men de är ju så vackra (och det finns ju mediciner).
I rabatten ovan har jag satt tre stycken olika Miscanthus. Vet ej vad de heter. Ni kanske vet?


Gräset i mitten har vinröda blomställningar. De blir silvergråa mot slutet av säsongen.


Gräset till vänster har en mer skir blomställning. ger ett härligt skuggspel mot väggen på kvällen när vi tänder lamporna.Det högra har en mer kompakt blomställning och blir inte lika högt som det vänstra.


Randgräs? Sprider sig som ogräs men vad gör väl det? Ska ärligt säga att detta är inte något favvogräs för mig. Har varit många gånger i risk zonen för bort rensning. Det kan tacka min gubbe. Han har räddat det många gånger när jag har varit på gång att eliminerar det...

Miscanthus sinensis `Zebrinus`

Vid ytter dörren står detta härliga gräs. Varje år så tror jag att det inte kommer att bli någon höjd på det men varje år så visar det att jag har fel. Det står på norr sidan så det är kanske det som gör det lite svårstartat i början.

Det ser nästan ut som att vi har använt husfärgen och målat på bladen.

 Även pool rabatten innehåller gräs. Förutom Blåsvingel så finns bla detta. Vet ej namnet men se nedan vilken härlig färg blomställningen har !


Vet inte om det syns så bra men de är lila. Härlig färg :)


Här är ännu ett namnlöst gräs som också står i poolrabatten. Lite strandkänsla i det kan jag tycka.

Miscanthus sinensis `Giganteus`

Höll helt på att glömma Elefant gräset. Jag hoppas att det ska trivas bättre här så det kan växa till sig och bli så där enormt stort som det kan bli.

Tack för att ni följde med mig. Skulle bli så glad om någon kunde hjälpa mig med namnet på något/några av mina namnlösa gräs. Lämna gärna en kommentar. :)


Kommentarer

 1. Vad gräsligt vackert..hihi..
  Tack för en trevlig promenad så här på höstkanten.

  Kram / Therése

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du följde med :)

   Radera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg