Häck tema

I går var det dags att klippa till vår Avenboks häck. Vår granne hade varit på den på sin sida så det såg för
 j-ligt ut. Det spretade upp grenar från vår sida så det var bara att ta fram häck saxen.

"Häck möte" Tujja `Brabant vs Avenbok.

Buskmagnolians  blad har börjat skifta i färg.

Jag liksom fåglarna och igelkottarna uppskattar Avenboken. Den är tät och fin. Många grenar för fåglarna att hoppa omkring på där inne. Igelkottarna har ett av sina bon där och den är så fin som bakrund för de övriga växterna.


Lavendel häcken doftar fortfarande ljuvligt när man går emot den. Har klippt den lite så man inte behöver gå på den när man ska passera. Här har inte Tujjan tagit sig lika bra som vid pooldäcket eller lusthuset. Den står lite mörkare här. Vi få se hur den ser ut nästa år.


Liguster häcken växer så det knakar. Den är snart uppe i sin maxhöjd i mitt tycke. Dess uppgift är att göra så man blir nyfiken på vad som döljer sig bakom. Synd bara att den inte är vintergrön som försäljaren lovade..


Bakom växthuset har vi denna "busiga" häck. En blandning av Berberis, vildros och ogräs. har länge velar klippa ner den så den får en nystart. Grannen har inte varit inne på den linjen innan men nu så verkar det som arr det kanske komma hända något. Vi får se.
Den kommer snart  att "explodera" i ett underbart färgfyrverkeri så vi ska kanske vänta lite med nerklippningen ?Min älskade Buxboms häck är fortfarande frisk ( peppar, peppar ta i trä) och jag är så glad för det!
Avslutar med färg granna bilder på Vild vinet och Höstastrarna. Älskar hösten och nu ska jag gå ut och njuta av den en stund till innan det är dags för matlagning.

Tack för titten!


Kommentarer

Populära inlägg