Berusad.

I två dagar har min mans bror och hans barn varit hos. Det har nästan blivit som en tradition att de besöker oss ett par dagar vid denna tid på året. En mycket trevlig tradition.

Tisdagen  började vi med ett besök på IKEA sedan begav vi oss till Skällby 4H. En oas i vår stad. Där finns det en stor lekplats med något som passar alla. Vår son hittade en hänggunga som man kunde ligga i . Perfekt för en trött tonåring. De andra hoppade, gungade och klättrade  tills det började regna. Det var inget "fint regn" utan det verkligen öste ner! Lekplatsen tömdes snabbt medans caféet som finns där fylldes av kaffesugna gäster.

Hönsen på 4H

Jag tror att bullarna som serveras där är de godaste i hela världen. Såå goda! Ni måste åka dit och fika om ni är i närheten. Om ni har tur så får ni sällskap av gårdens höns. De ville också komma in men blev portade.

Även idag har det var ett lustigt väder. Sol, mulet, regn, åska, regn med sol.. Vad hittar man på då? Jo, man åker till Sporrsjö plantskola. När vi kom fram dit slutade det att regna. Vilken tur man kan ha ibland!
Rosdofterna som vi möttes av gjorde att man kände sig smått berusad. Vi gick där och sniffade i var och varannan kruka. Mm så härligt.
Vi hade som mål att hitta en sådan lila klängros som hon hade i Kristvallabrunn men det blev en annan istället, Louise Odier, en doftande skönhet med dubbla blommor. Även en Ormhassel fick följa med oss hem.

Dessa är nu planterade och makens bror med familj har åkt hem. Tröttheten kom över mig så nu blir det snart läge för att gå och lägga sig.

Håller nu tummarna för att det blir uppehåll h e l a dagen imorgon. Är det för mycket begärt?Kommentarer

 1. Vad mysigt att ströva omkring på plantskola och en vacker rosbuske fick du med dig hem. Louise Odier är så romantisk och doftar helt underbart....en liten nackdel har den dock...svartafläcksjukan. Näst intill omöjlig att hålla frisk. Men ha förtröstan, för hon blommar lika vackert iallafall.Jag brukar klippa bort de fulaste bladen samt sätta fingerborgsblommor runt om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla dessa sjukdommar som rosor kan drabbas av, trist :(. Kan man göra något för att undvika detta? Smittar den andra rosor?

   / Sylvia

   Radera
  2. Det bästa är att ha ordentligt med luftgenomströmning och inte sätta rosor förnära varann. Ta bort alla fula blad och rensa upp från marken. Gödsla och pyssla om. Sen finns det "Biobalans" liten säck, som ska vara bra att luka runt roten. Min blev lite bättre efter en sån kur. Och JA på frågan om det smittar. Rengör sekatören väl efter Louise Odiers ansningvård....men var inte rädd, det är bara att "gilla läget" och njuta av blommorna. Kram

   Radera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg