Påsk, helt enkelt hemma hos mig.Jag ska ärligt erkänna att jag är dålig på vad olika högtider betyder och varför de kom till. Jag har ett hum om en del men jag försöker att lära mig mer. Så idag letade jag på Internet för att ta reda på varför vi firar Påsk. Det finns många svar på detta men på följande sida http://hogtider.wordpress.com/2008/03/20/varfor-firar-vi-pask-i-sverige/ fann jag detta svar; "Påskfirandet har sin bakgrund i den judiska historien om uttåget ur Egypten. När de kristna skulle skapa en egen religion valde de istället att fira påsken till minne av Jesus död på korset. Dessutom har olika varianter av vårfester firats i de flesta kulturer under lång tid.".

Påsk för mig betyder att nu är det vår! Påskhelgen "firar" jag i regel med att ha en riktig trädgårdshelg med ett trevligt avbrott när herr Påskhare kommer på besök.
Vad betyder Påsken för er?

Jag ska snart bege mig ut i trädgården på "skattjakt". Ska se om det har dykt upp något mer i rabatterna sen igår. Sen blir det att så lite mer fröer. Jag undrar om jag kan sätta ut mina sådder i mitt växthus? Jag har ingen värme där inne så jag kanske ska vänta lite till. Det är bara det att det börjar bli l i t e trångt här inne.

Hur ni än firar påsk så hoppas jag att ni får en skön helg!

Kommentarer

 1. Eftersom du undrar vad påsken betyder för dina läsare, så får jag passa på att modifiera det där citatet du hittat, om varför kristna firar påsk. Som kristen firar jag inte att Jesus dog på korset, vilket högtidhålls i kyrkan på långfredagen, utan den stora festen är ju att han uppstod på tredje dagen, det vill säga påskdagen! Men jag håller också med om att påsken är ett bra tillfälle att fira våren, som jag ser som en symbol för att Gud alltid övervinner döden/vintern!Tack för en trevlig blogg önskar en nybliven läsare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du besökte min blogg och för den information du gav mig. Jag hoppas du får en skön helg!

   Radera
 2. http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=643574
  Här beskrivs kanske bättre varför vi firar Påsk.

  SvaraRadera
 3. Glad Påsk själv Sylvia önskar Anja

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg