Ledig

Har haft lyxen att få vara ledig i tre dagar .Så skönt! Det gjorde absolut ingenting att vädret har varit skönt.
Helgen som har varit bestod av bland annat besök på 4H Skälby. Kalmar stads oas. Det var många som begav sig dit och njöt av det finna vädret.
M hittade en kanin som hon ville ta med sig hem och jag hittade höns, getter, mini gris och en ko som jag ville ha med mig hem... Känns som att vi skulle bo ute på landet istället för en tätort. Eller får man ha höns...?

Idag är jag som sagt vad ledig. Den började jag med att hugga tag i den växande strykhögen. Jag tycker att det är så svårt att vara inne nu så allt "innejobb" halkar efter men det måste ju göras det med.
Tröttnade dock snabbt på detta när jag fick se att solen kom fram mer och mer ute. Så strykbrädan åkte in i skåpet igen och trädgårdshandskarna åkte på istället. Jag tog med mig ut mina så lådor. Nu är det dags för dem att flytta ut till växthuset.
En Ek era gick till ända idag. Grannen har haft en jättefin Ek på deras tomt. Den har verkligen prytt sin plats.
Bit för bit hamnade den på flaket. Det blev allt lite tomt. Nu får duvorna hitta något annat träd att "kuttra" i.


Det händer allt lite saker i trädgården nu. Pion knopparna växer och diverse lökväxter dyker upp. Min favorit lökväxt är nog Kungsängsliljan. Se vilket häftiga mönster de har!


Det har även hänt lite saker på dammfronten. Spana in Dammsidan så får ni se vad.

Ha en bra dag!


Kommentarer

 1. Kungsängsliljan är en av mina favoriter också. Den har inte börjat titta fram ännu i min trädgård, lite för tidigt.
  Ha det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det roliga är att de bara dyker upp! Ser först ut som ett gräs innan knoppen kommer.
   Jag trodde inte att jag skulle få några kungsängsliljor alls eftersom vi grävde runt rätt så rejält när vi gjorde den upphöjda rabatten. Lyckan blev stor när jag fick se dem :-)

   Radera
 2. Det ser 'helt enkelt' alldeles fantastiskt inspirerande ut med sådderna i ditt växthus!
  Jag blev så rysligt nyfiken också på de två fyrkantiga aluminiumboxarna under disken, de med lock. Vad använder du dessa till? Jord? Var har du köpt dem och var de i så fall dyra?


  /Anja
  ps
  Måste du ha ordverifiering? Dessa bokstavskombinationer gör det otrevligt att lämna kommentar när man får använda så mycket tid till att gissa vad det är för bokstäver. Tyvärr är det många som avstår att kommentera av den anledningen
  ds

  SvaraRadera
 3. Oj, visste inte att jag hade ordverifiering. Har tagit bort den nu (hoppas jag). Tack för att du informerade mig om det :)
  De två boxarna köpte jag på IKEA för några år sedan. Den ena har jag lecakulor i och den andra innehåller småkrukor.De var inte så dyra om jag minns rätt. Vet tyvärr inte om de fortfarande är kvar.


  Nu ska jag ut och ösa kärlek över mina plantor. Ha det så bra och tack än en gång :)

  SvaraRadera
 4. Det är alltid så tråkigt när man tar bort gamla träd..även om det är inne hos grannen. Jag gick förbi en tomt häromdan, där de just tagit bort ett stort fint valnötsträd, så sorgligt men det kanske var sjukt...
  Tack för kommentaren inne hos mig,så hittade jag in till dig!

  SvaraRadera
 5. Ja det är sorgligt.. Vi står själva nu inför ett svårt beslut. Vi har två blodplommonträd som dör bit för bit. Vi måste ta ner dem men vi drar verkligen på det. Vi har satt klängväxter nu vid deras fötter som ska få använda träden som klätterstöd. Ska även plantera två nya träd så vi får in ett nytt trädgårdstak så småningom.
  Det är jättekul att du hittade in till mig. Hoppas vi "ses" fler gånger! :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg