Helgens fynd.

Påskhelgen bestod av både mitt ordinarie arbete och trädgårdsarbete. Det var inte världens skönaste väder men det finns ju inget dåligt väder bara dåliga kläder.. Tror att det var en gammal biologilärare som sa detta. Jag höll inte med honom då men nu har jag insett att han hade rätt.

Långfredagen bestod avflyttning av rosor. Vi har en rabatt med rosor och den ligger där dörrarna så småningom ska in.Så det var bara att gräva. De måste ha stått där i många år för rötterna var både långa och grova.  Satte två vid lusthuset, en hamnade i en kruka och de andra två står kvar i rabatten. Få se om det är någon som vill förbarma sig över dem.

Helgens första fynd fann U i vår vattentunna. Där på botten låg det en liten vattenkanna. Rostig och fin. Den fick hamna på en hylla utanför växthuset. Visst är den fin!


Fynd nummer två var inte lika roligt men det var U som fann den också. Han började gräva i den blivande dammen. Han kände sig rätt nöjd men skulle "bara" gräva upp den sista stenen.. Det visade sig att det var en "bautasten" ! Hur skulle vi få upp den??
På Annandagen kom lösningen genom att ett par goda vänner kom på besök. U fick hjälp av P och helt plötsligen så var stenen uppe. När jag sa att jag ville ha stenen på framsidan så var jag inte så populär ;) Nä, den får ligga där den ligger. Och nu kan man i alla fall konstatera att djupdelen är klar!

Kommentarer

 1. Men vilken fin vattenkanna! härlig patina.
  Skönt at ni fick hjälp med stenen. Ska bli kul att följa din blogg,
  Ha det bra!
  /Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är den underbar! Jag tycker om att ha rostiga saker i trädgården. Har klätterstöd gjorda av armeringsmatta.Deras rostbruna färg får växterna att synas ännu mer.
   Kul att du har hittat in på min blogg. Hoppas att du får en skön helg!
   / Sylvia

   Radera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg