#header-inner { width:1000px; margin-left: auto; margin-right: auto; }

Etiketter

2015 års lökplantering (1) Advent (17) Altanen (33) Award (1) Bad (3) Baileys (7) Bakning (12) Baksidan (13) Belysning (14) Blogg (4) Blogga (6) Blommig Fredag (41) Blommor (120) Blomsterön (20) Boktips (6) Buske (9) Båtis (7) Böcker (17) Chimay/Nana B (10) Clematis (20) Dahlia (3) Damm (6) Djur (21) dörrar (1) Elefantgräs (3) Fantasi (2) Fest (4) Fika (2) Fotografering (22) Fröer (34) Fuchsia (1) Fåglar (23) Föreochefter (4) Genvägen (34) Grus (5) Gräs (12) Gångar (12) Gåva (2) Hall (4) Havtorn (4) Helg (24) Hellborus (1) Hund (2) Husvagn (4) Häck (5) Höst (29) Inomhus (35) Inredning (24) Insekter (9) Inspiration (16) Instagram (3) Jasmin (1) Jul (26) Kaprifol (2) Katter (64) Klätterväxter (14) Krukplantering (7) Krukväxt (5) Kryddland (5) Kärleksstigen (26) Kök (4) Köksträdgård (17) Lammet och Grisen (4) Liguster (1) Livet (134) Loppis (3) Lupiner (2) Lökar (20) Lönn (1) Magnolia (2) Midsommar (6) Morris (8) Målning (1) Månadens bild/er 2016 (14) Nana Be (1) Natur (1) Netto (7) Nyår (6) Pelargoner (16) Pion (4) Planer (2) Plantering (19) Pool (10) Projekt (22) Pussenästet (23) Pyssel (20) Påsk (6) rabarber (4) Recept (5) renovering (23) Rosor (51) rödbetor (1) Semester (18) Skattskrinet (1) Skrållis (6) Skåne (4) Skällby (1) Smultronstället (21) Solsidan (23) Sommarlov (1) Spa (7) Sporrsjö (4) Stenrabatten (5) Sådd (23) Taklök (6) Tips (10) Trampstenar (3) Träd (20) Trädgård (259) Trädgårdar runt hörnet 2012 (2) Tävling (3) Ullared (3) Uppdateringar (4) Uteplats (10) Utflyktstips (24) Utmaning (2) Valborg (1) Vallmo (11) Vatten (3) Ved (1) Vinst (4) Vinter (33) Vår (26) Vänner (4) Växthus (34) Växtlista (2) Växtporträtt (21) Växtriket (2) Återblickar (18) Ängsbacken (2) Öl (5) Öland (32)

söndag 29 september 2013

Ölands skördefest 2013


Det finns inte en chans i hela världen att man ska kunna se allt som man önskar under skördefesten. Det finns så många ställen så man måste välja. Vilket är svårt. M y c k e t svårt. 

 Vi brukar hålla oss på mitten och söderut på ön men i år begav vi oss lite mer norrut.Först blev det ett stopp i Färjestaden. Där var det Ölands skördefestival. Karuseller , vildsvinsburgare, godissnören, konst m.m kunde man finna där.
Under helgen så var det även besök av olika artister bl a Medina, Duran & Mollan , Pantbanken osv.

Husvagnen hade vi med oss eftersom vi skulle övernatta en natt. Det är jättetrevligt med husvagn men den hindrar oss att komma in på alla småvägar som vi ville in på. Så nästa stopp blev på Kapelludden i Borgholm. Där kopplade vi av vagnen och åkte sedan söderut. 
Först blev det ett besök på Ekerum. Där hade de hantverk och en matbod med bl a korv, ostkakor, bröd. 
Vi köpte Grekiska oliver,marinerade vitlökar, Kanderade nötter och knäckebröd. Smaskens!

Jag följer en hel del bloggar och där får man tips på platser som man bara "måste" besöka. En blogg som jag följer är Susannes Gård och hon har nämnt Lamm och Lera ett par gånger på sin blogg. Susanne lyckades väcka min nyfikenhet så detta ställe blev vårat nästa stopp.


Det var riktigt lätt att hitta dit. Redan ute vid vägen stod dessa får och visade oss vart vi skulle svänga ner.


När vi hade kört en bit så dök denna trevliga gård upp :)
Överallt i trädgården dök det upp olika konstverk . Allt ifrån spöken till troll. Den här trädgården gjorde mig glad. Hit vill jag igen!


En liten affär hade de också. Där kunde man se på/köpa olika konstverk,lammskinn, tavlor och den här underbara stolen. Den hade jag velat köpa men det blev något annat i stället. Vad får ni se lite senare.

Tack Susanne för detta tips!

"Borgholms slott"
Vi begav oss sedan mot Borgholm och Köpingsvik.
Vädret var verkligen varierat. Ena stunden sken solen sen helt plötsligen så blåste det upp och började regna men i det stora hela så var vädret helt okej.


Vi gjorde lite några spontana stopp innan vi åkte tillbaka till campingen. Där mötte vi upp av goda vänner och så fort vi hade fått upp kroppsvärmen igen så begav vi oss ut på stan.
Borgholm ar inte känt för att vara follktätt den här årstiden men ni i helgen så var gatorna fulla av glada människor :)

Våra magar kurrade och se där vilken tur vi hade. På Borgholms torg så serverade de Evas kroppkakor. Det var första gången för mig att äta dessa och det var absolut inte den sista gången. Kan starkt rekommendera dessa!

Jag hade inte kameran med mig på kvällen så ni kan tyvärr inte se bilder på alla mysställen som vi var på.
Borgholm var pyntad med höbalar och pumpor. Gatorna var som jag berättade innan fyllda med glada människor. Vi besökte mysiga butiker och vi hittade en innegård där de grillade och bjöd på "vuxendricka".

När mörkret föll så begav vi oss ner till hamnen. Där släktes gatubelysningen och vi bjöds på ett fyrverkeri. Så härligt att få se det utan frysa som man brukar få göra på Nyårsaftonen :)

Vi avlutade kvällen inne hos våra vänner med gott vin och alla våra goda "matfynd" under dagen.

Att jag sov gott i husvagnen denna natt behöver jag knappt säga, eller hur? Det hade tydligen regnat rätt så bra under natten men det märkte inte jag av. 
När jag vaknade så var det uppehåll och det blev att vi alla gick en lite morgonpromenad innan vi skildes åt.

På vägen hem så blev det ett snabbstopp på Ekerum igen. LammTofflor och pumpor inköptes.


Denna ljusstake hittade vi på Lamm och Lera. Både U och jag föll pladask för den.Fanns inget annat val än att köpa den. Nu ska jag bara hitta den perfekta platsen för denna vackra ljusstake. Ett kärt problem :)


 Ett spöke följde också med oss hem från Lamm och lera. Nu sitter han och spökar i vår rabatt :)


 Nu får jag sluta upp och sitta här och lata mig. Vardagen kommer i morgon och det är en del som måste göras innan dess.

Ha det bäst nu och jag hoppas att ni har haft en härlig helg och är redo för veckan som kommer :)


tisdag 24 september 2013

Före och efter


Jag tycker om att ha det städat i trädgården. När jag säger städat så menar jag inte att rabatterna ska vara ogräsfria, kantade (fast det skadar inte) och alldeles perfekta.
Nä det är inte det jag menar. Det är vår gräsmatta som jag pratar om. När den är oklippt så känns det "stökigt".

Före klippning

Vi har inte mycket gräsmatta kvar i trädgården men den vi har, vill jag ha klippt .

Efter klippning
Se där. Så mycket bättre ! Hm, ser nu att vår kära klippare klipper ojämt. Den lever verkligen på övertid så han får kämpa på säsongen ut sen blir det pensionering för honom..Frågan är vad vi ska ersätta honom med? Vi har som sagt vad inte mycket gräsmatta kvar så en handjagare skulle egentligen räcka om vi inte hade haft
 gräsremsan utanför vår tomt som tillhör Kalmar kommun. De är inte här så ofta och klipper den. Ja,de har faktiskt klippt den 1 gång i år efter att jag ringde och tjatade på dem. De hade kört sönder den i vintras så de kände väl sig illa tvungna (gnäll,gnäll..förlåt).
 Pga gräsremsan så behöver vi något som klarar av gräset/mossan där ute. Vi skulle kunna skippa att klippa där ute men det kommer in så mycket ogräs därifrån till oss och så klipper grannen sin halva så det ser bara...knas ut.
Vad tror ni ? Bensin, el-driven?


Ha en fortsatt bäst Tisdag :)


torsdag 19 september 2013

Fynd x 3

Ibland så bara springer man på fynd. På Netto fann jag detta fågelbord.


Fåglarna godkände det direkt !


Extra + för att det matchade Vildvinet så bra :)


Korgarna hittade jag också på Netto. Har kollat in dem länge men tyckt att de var för dyra men nu var de nersänkta till.. jättebilligt !
Vad ska jag ha dem till ? Det vet jag inte riktigt ännu men ut i växthuset ska de.Eller..?


På My´s blommor (som ligger på Öland) stod detta Myrten träd och väntade på mig.


Självklart så fick det följa med mig hem. Hoppas nu att jag lyckas hålla det vid liv. Har ni några bra skötseltips?

Hoppas nu att er Torsdag blir precis som ni vill att den ska bli :)


söndag 15 september 2013


Söndags morgonen är perfekt för att sitta och läsa alla trevliga bloggar som jag inte hinner läsa andra dagar. Sen att jag får sällskap av en gosig Skrållis sätter guldkant på morgonstunden.Hon tyckte att jag var jobbig som skulle fota henne. Det är förklaringen varför bilden blev som den blev.

Idag känns det som att dagen kommer förbli grå och regnfylld. Får försöka "fylla den" med något annat som är mer intressant...

Se till att er dag blir precis som ni vill att den ska bli :)


lördag 14 september 2013

September Månads Favoritväxt 2013Med åren så har mitt intresse för prydnads gräs ökat. De ger ett lugn till trädgården med sina vajjande blad. 


Jag har samlat på mig ett par olika sorter och det är här som min Månadens favoritväxt finns.


Den står i mitten av denna plantering.


Miscanthus sinensis`Malepartus`Poaceae ´,  Glans Miskantus, är min stora favorit.
Den blommar September-Oktober med rödlila vippor och  solen skiner på dem så blir de nästan silvriga.
De är som vackrast i motljus så det är perfekt att sitta på altanen och se på dem.


Elefantgräs
Jag var lite för snabb i våras med att klippa ner gräsen. Gjorde det innan det blev lite varmare. Det kom en köldknäpp och det tyckte de inte om. 
Jag trodde aldrig att Elefantgräset skulle ta sig men det gjorde det till slut. Det är inte alls lika tätt som det var förra året men det överlevde i alla fall :)


Randgräs

Om gräsen trivs så sprider de sig villigt. Vissa mer än andra. Jag har kunnat sälja en del i år. Vilket är perfekt. En liten inkomst som gör att man kan köpa nya växter :)
För hur eller hur så har man allt grävt ner en hel del pengar i trädgården så kan man få lite tillbaks så är man bara glad.

Miscanthus `Silberfeder`

Avslutar detta "gräsliga" inlägg med en bild på vårt andra fågelbord. Detta stod på baksidan där det har blivit rena djungeln. Så , för att vi skulle kunna komma fram och fylla på med mat så fick vi flytta på det till köksträdgården.
Pippisarna hade absolut inga problem med det. De kom dit så fort maten var på fylld :)

Ha en riktigt skön Lördagskväll :)

måndag 9 september 2013

PippiFör några dagar sedan började jag mata fåglarna vid smultronstället.


Det var uppskattat , vill jag lova! Både av fåglarna...


... och av mig :)

Bilderna här ovan tog jag genom rutan på altanen. Jag trodde inte att de skulle uppskatta att jag satt nästan bredvid dom i soffan. Jag hade fel för när jag lite senare satt där och myste så kom ett helt gäng "pippisar". Totalt orädda. 
Nästa gång ska jag ha kameran i beredskap.


När jag satt där ute så stannade det en bil utanför vår tomt. Det var ett blomsterbud som kom med en liten försenad födelsedagshälsning till mig. En underbar rosa bukett med en godisstrut i :)


Det är inte bara i fågelbordet som vi har "pippisar" nu. Fåglarna har även kommit in i hallen. Tapetseringen har börjat och det blir så bra :)

U ska iväg nu ett par dagar så slutresultatet får ni se till helgen.

Ha det bäst!

söndag 8 september 2013

Nu när jag cyklar till jobbet på morgonen så ligger dimman som en slöja över ängarna som jag susar förbi. De varma morgnarna som har varit är bara ett  minne blott. Nu får jag bylta på mig tjock tröja under jackan och vantar är ett måste, för att jag inte (i mitt tycka ) ska frysa ihjäl på väg till jobbet. Brr..

När solen sedan går upp så kommer värmen med råge. Det gäller att passa på att njuta av dessa härliga höstdagar. Hörde att vädret skulle bli sämre nästa vecka.Min Chili kruka som står utanför växthuset ser inte mycket ut för världen. Bladen är så torra att de bara smulas sönder mellan fingrarna när jag tar på dem.
Jag har varit extremt dålig på att vattna dem men de har ändå belönat mig med frukt. En röd och fyra gröna "Chilisar" hänger där bland allt de torra :)

Vad ska jag då göra med dessa?Surfade runt på nätet och fann denna  länk som fick mig att dra lite på smilbanden . Receptet som stod med verkade helt okej . Få se om det blir Chili till helgen.

Vad gör ni med er Chili? Har ni något favoritrecept?Tips och recept tas tacksamt emot.

Fortsätt nu och njut av Söndagskvällen !


fredag 6 september 2013

Födelsedag,Renovering och Skogspromenad
I Onsdags fyllde jag år . Jag hade en härlig dag. Kollegor och Omsorgstagare sjöng för mig och på kvällen blev det kaffe och tårta med mycket trevliga gäster :)

 Av min man fick jag ett nytt kamerhus ( Canon eos 60 D ) och idag är första gången som jag använder det. 
Känner mig lite ovan vid dess funktioner så det kommer att bli mycket "lekande" med den framöver för att jag ska lära känna den.


 Utanför vår ytter dörr så har jag gjort en liten höst plantering. Jag lät Cyklamen står kvar i sina krukor. Då har jag i alla fall chansen att flytta in dem på altanen om det blir lite för kallt för dem.


Så här ser det ut nu när man kommer in. En vägg har satts upp innanför dörren så man skulle slippa se alla ytterkläder. För att det inte skulle kännas mörkt och kompakt så kom en spegel upp med en lampa över.Garderoben har lådor, korgar, fack, allt för att de nödvändiga kläder, saker ska ha sin plats. Hoppas att det ska funka. Än så länge känns det såå bra :)


Idag har jag ledig dag eftersom jag ska jobba i helgen. Som tur vad så är vädret underbart. 
 Perfekt dag för en skogspromenad. Det är alltid roligare med sällskap och jag har sådan tur att min vän behöver hundvakt idag :Hämtade  min  pälsige vän, packade ryggsäcken med dricka och tog kameran med mig


Svampar hittade vi..


 .. och en hundkoja..


Vi var varma och törstiga när vi kom hem. Slappade en stund i trädgården innan min vän skulle hem.


Tack min pälsige vän för en härlig dag. Vi ses snart igen :)

Ha det bäst!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...