#header-inner { width:1000px; margin-left: auto; margin-right: auto; }

Etiketter

2015 års lökplantering (1) Advent (17) Altanen (33) Award (1) Bad (3) Baileys (7) Bakning (12) Baksidan (13) Belysning (14) Blogg (4) Blogga (6) Blommig Fredag (41) Blommor (120) Blomsterön (20) Boktips (6) Buske (9) Båtis (7) Böcker (17) Chimay/Nana B (10) Clematis (20) Dahlia (3) Damm (6) Djur (21) dörrar (1) Elefantgräs (3) Fantasi (2) Fest (4) Fika (2) Fotografering (22) Fröer (34) Fuchsia (1) Fåglar (23) Föreochefter (4) Genvägen (34) Grus (5) Gräs (12) Gångar (12) Gåva (2) Hall (4) Havtorn (4) Helg (24) Hellborus (1) Hund (2) Husvagn (4) Häck (5) Höst (29) Inomhus (35) Inredning (24) Insekter (9) Inspiration (16) Instagram (3) Jasmin (1) Jul (26) Kaprifol (2) Katter (64) Klätterväxter (14) Krukplantering (7) Krukväxt (5) Kryddland (5) Kärleksstigen (26) Kök (4) Köksträdgård (17) Lammet och Grisen (4) Liguster (1) Livet (134) Loppis (3) Lupiner (2) Lökar (20) Lönn (1) Magnolia (2) Midsommar (6) Morris (8) Målning (1) Månadens bild/er 2016 (14) Nana Be (1) Natur (1) Netto (7) Nyår (6) Pelargoner (16) Pion (4) Planer (2) Plantering (19) Pool (10) Projekt (22) Pussenästet (23) Pyssel (20) Påsk (6) rabarber (4) Recept (5) renovering (23) Rosor (51) rödbetor (1) Semester (18) Skattskrinet (1) Skrållis (6) Skåne (4) Skällby (1) Smultronstället (21) Solsidan (23) Sommarlov (1) Spa (7) Sporrsjö (4) Stenrabatten (5) Sådd (23) Taklök (6) Tips (10) Trampstenar (3) Träd (20) Trädgård (259) Trädgårdar runt hörnet 2012 (2) Tävling (3) Ullared (3) Uppdateringar (4) Uteplats (10) Utflyktstips (24) Utmaning (2) Valborg (1) Vallmo (11) Vatten (3) Ved (1) Vinst (4) Vinter (33) Vår (26) Vänner (4) Växthus (34) Växtlista (2) Växtporträtt (21) Växtriket (2) Återblickar (18) Ängsbacken (2) Öl (5) Öland (32)

tisdag 28 februari 2017

fredag 24 februari 2017Jag börjar med att säga att ni kan kika in på länken här ovan om ni vill se andra bloggares inlägg om denna gråa, trista månad (?) men stanna först kvar här en stund :)


Jag har sett att snön har kommit till några av er i vårt avlånga land. Era trädgårdsbilder ser så ljusa och fräscha ut. Snön har den förmågan, att trolla bort trädgårds stöket och den gråbruna färgen.
Så på ett sätt så är jag lite avis men ändå inte.

Min trädgård är inte ljus och fräsch men jag  vilka vinklar av vår  trädgården som jag vill visa. En av de stora fördelarna med att fotografera själv.
Jag såg det inte förrän nu, när jag sitter här vid datorn, att gräsmattan börjar faktiskt i grönt!


I rabatterna har det börjat poppa upp lite men inte på det vis som jag önskar... Löken har klättrat upp ur jorden. Jag får försöka peta ned den igen och hålla tummarna för att den har klarat sig. Solen ska komma fram idag så jag kommer passa på att gå ut och börja plocka undan lite. Kanske till och med klippa till Äppelträdet men bara kanske..


Jag ska göra det jag känner för och ladda batterierna inför jobbhelgen som jag har framför mig. Ingen stress, ingen brådska. Bara njuta av dagen och det hopas jag att ni också kan.

Ha det bäst!


onsdag 22 februari 2017

Bokrea 2017


Har ni varit på bokrean? 
Det har jag och resultatet ser ni här :)


Förr så skrev jag lååånga listor och jämförde på vilket ställe som hade boken billigast. Då köpte jag mängder av skönlitteratur. Det gör jag inte nu.

Fröboken och Min trädgård är en fest, har jag beställt, så de hämtade jag på macken. Stora Pelargon boken däremot fann jag IRL på Maxi.

Mina bokhyllor som var fyllda med skönlitteratur har rensats och fyllts på med facklitteratur i stället.

Berätta gärna om era tankar och/eller fynd från bokrean :)

Ha det bäst!

fredag 17 februari 2017

Inte utan min...


Vad kan jag vara utan när jag är i trädgården? Säkert det mesta om man ska dra det långt men för att underlätta trädgårds pysslandet så finns det ett par saker som underlättar.

Sekatören står högst upp min lista men jag måste skaffa mig en ny. Jag har en hel hög men ingen som är riktigt bra. Jag vill ha en som går att ta itu och slipa bladen på. Det kommer bli årets inköp i redskaps väg.

På andra plats står LUCKO. Ett underbart verktyg som underlättar hur bra som helst vid ogräs rensning. Jag har en röd, men jag vill ha en gul, blå... Jag vill ha flera så de alltid finns till hands när jag behöver dem :)


Kantskäraren är också ett redskap som jag inte vill vara utan. Jo men visst kan man kantskära med en rak spade men den här underlättar en hel del. Det kan man inte tro men så är det . I alla fall enligt mig.

Vad kan inte ni vara utan? Jag ska kika in hos http://blandrosorochbladloss.blogspot.se/ och se om ni har skrivit något där.

Önskar er en riktigt skön helg.

Ha det bäst!

onsdag 15 februari 2017

Morris älskade klösträd.


När vi hämtade vår katt Morris så fick vi även med hans älskade klösträd. En stor, grå möbel som var vinglig men självklart fick den följa med. Allt för att han skulle känna sig hemmastad.

Den första tiden här hemma så var ham rätt så mycket på den men när han upptäckte att han fick vara i våra möbler så slutade han nästan att använda det. Chimay däremot, tog över. Hon älskade att ligga längst upp och sova.
Jag var inte lika glad i det med tanke på dess storlek. Det tog ju sådan plats!
Jag surfade runt på diverse olika sidor och till slut så fastnade jag för ett på Zooplus och igår kom det hem. En möbel i beige tyg (högra bilden) och snäppet högre.Chimay var snabb med att hjälpa till. Det var nästan lite svårt att få ihop det bara för att hon var i vägen :)


Hon ser rätt så nöjd ut eller vad tycker ni ? :)

Ha det bäst!


måndag 13 februari 2017

Min man fullkomligt älskar....


...ljuslyktor! 
Han skulle kunna ha hur många som helst och i alla storlekar , färger och former.


Jag gillar också ljuslyktor men jag vill ha dem mer neutrala. Lite tråkigt kanske men sådan är jag.
Det är ju tur att jag har U som dra iväg mig på andra tankar men den här gången hade jag svårt att förstå.. det blev liksom liiite "för bra"..
Det var på Mio som han fann dessa, färgglada. Allihopa för  ynka femtio kronor. Självklart så ville han ha alla färger som fanns :)


Jag har gjort ett tappert försök för att "få till det ". Jag valde de lyktor som fångade upp färgerna som redan fanns på altanen.Band ihop dem genom att ställa dem på en glastallrik för att få ett mer samlat intryck.

Lyktorna får gärna hålla sig på altanen och även ute i trädgården när det blir lite varmare.
Inomhus vill jag ha det lite "lugnare" men visst blir man varm inombords när man ser alla de härliga färgerna. Det kan jag hålla med om :)

Jag ska fortsätta plocka i ordning på altanen. Bäst att passa på medans solen är framme.

Hoppas att ni har fått en skön start på veckan.

Ha det bäst!

söndag 12 februari 2017

Mina bästa hjälpmedel vid omskolning. Vilka är era? :)Söndag. Brasan är tänd och jag känner mig si så där. Förkylningen som kom över mig i början av veckan hänger envist kvar men omskolning av Pärlhirsen måste göras. Rötterna syns igenom burken och de ser riktigt bra ut.

Fram med odlingsbordet (ser ut som ett traditionellt bakbord, eller hur?). Smidigt att bara kunna ta fram och stå precis vart jag vill. Idag håller jag mig i köket , där det är varmt och skönt :)


Min vattenflaska med det "perfekta" munstycket står redo och...


... mina små gröna redskap som gör hela omskolningsprocessen så mycket smidigare. Hur gjorde jag innan jag fann dessa??


Nu är Pärlhirsen omskolad och står åter igen på köksbordet. Förut så har jag ställt krukorna i gamla ugnsplåtar men igår när vi var på det "blå gula" varuhuset så köpte jag mig en SKOMATTA. Den känns lite bättre, lite smidigare att ha framme på köksbordet än de gamla, smått rostiga plåtarna. De lär ändå komma till användning framöver när plantorna ska ut i växthuset och på altanen.

När jag ändå hade allt framme så passade jag på att så Lavendel, Palettblad och Basilika. Hur jag ska få plats med alla krukor, ja det vet jag inte,,,

Ha det bäst!
lördag 11 februari 2017

Fågelliv 


Jag hoppas att ni har en riktigt skön Lördag .

Ha det bäst!

torsdag 9 februari 2017

En efter en...


 ... fylls krukorna på med jord och frön petas ned.


Idag var det fröerna som jag fick av Maria, Siciliansk vildluktärt som hamnade i jorden.
Lite tidigt tänkte jag först men Maria har själv redan petat ned dem och det har ju fungerat för henne ett antal år, så varför inte. Jag ställer dem lite svalare när de kommer upp så de inte drar iväg allt för mycket och för fort.

När jag ändå hade jordpåsen framme så petade jag ned ett par frön av Sötpepparn också :)

Ha det bäst!

onsdag 8 februari 2017


Först ut...Det händer saker i frö lådorna nu :)


Först "ut" upp är  Pärlhirs ( Pennisetum glaucum `Jade princess´).


En ettåring som jag inte har sått innan. 
När de är färdiga så ska de bli ca 60 cm höga och få rödbruna, pollenfria (!) blomkolvar. Perfekt för mig med tanke på mina allergier :)

Jag håller tummar och tår att de ska trivas och att jag lyckas hålla dem vid liv. Jag vågar knappt planerar vart jag ska sätta dem när de väl ska ut i trädgården..
Extra belysningen är i alla fall framme  så deras förutsättningar är så mycket bättre än tidigare års frö odlingar. Jag hoppas att de ska belöna mig väl :)

Önskar er en fortsatt skön dag.

Ha det bäst!


måndag 6 februari 2017

Lilla madame Hon har börjat ta sig lite friheter nu, vår lilla Chimay. 
Jag har aldrig sett henne sittandes i något fönster innan men nu ser jag henne sittandes  i fönsterna , lite här och var.Så länge som hon är smidig och inte river ner något så är det ok för mig :)

Ha det bäst!


lördag 4 februari 2017

Blommig Fredag


Börja om från början...börja om på nytt!


Finns det något som jag ångrar att jag har gjort eller inte gjort i vår trädgård? Mitt första självklara svar är; så klart det finns!, men när jag tänker efter så blir svaret ; Nej.

Jag ångrar inget. Allt har vi gjort utifrån våra förutsättningar.
När vi flyttade in här, i vårt hus, så var våra erfarenheter om trädgård olika men ändå inte.
 U och jag har båda växt upp i hus och våra föräldrar har pysslat i deras trädgårdar. Jag minns att jag fick em del av trädgårdslandet som jag fick göra vad jag ville med. Fick så och odla. Jag kommer inte ihåg vad men det var kanske där "grunden" för mitt trädgårds intresse började.

Så när vi kom hit, till vår lilla plätt på jorden, så tog vi små steg till en början. Efter hand blev de större. Vi gjorde våra misstag och lärde oss av det och vi lär oss ännu :)Jag har inte haft någon plan utstakad för vad/när/hur vi ska göra. Vi har tagit det efterhand och när tillfället har kommit. Pussenästet till exempel kunde vi inte låta bli att köpa när vi kom över det när det var kraftigt nedsänkt. 
På den här platsen stod det innan en hammock som mina föräldrar fick ta över. Tujja  häck planterades framför staketet så det skulle bli en insynsskyddad hörna.
Äppelträdet stod där och runt det gjorde vi en rabatt. I år vill jag göra om den lite. Den ska få bli större och så måste jag ta bort en del plantor och jordförbättra. Ser fram emot att sätta spaden i jorden men det får vänta. Just nu snöar det utanför vårt fönster..


Jag är glad över att kameran har varit med mig under vår trädgårds resa. Den har varit med men tyvärr ligger många i albumet istället för på hårddisken. Inte så lätt att föra över men det ska ju gå på nåt sätt. Får ser om  jag löser det framöver. Det är ju så kul med "före och efter" bilder", eller hur?
Här ovan ser ni när vi har precis har sågat ned vår gigantiska Cypress. Det blev en totempåle kvar men den fick min pappa kapa ned till en stubbe som jag kunde sätta en (blå) kruka på.
Varför vi sågade ned den? Jo, det var när vi gjorde plats för poolen. Den kunde inte vara kvar då.


Slutkontentan på detta inlägg. Jag ångrar ingenting. Jag är tacksam att jag har fått möjligheten att ta hand om och skapa på den här lilla plätten på jorden.

för att se andras tolkningar av veckans tema.

Ha det bäst!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...