#header-inner { width:1000px; margin-left: auto; margin-right: auto; }

Etiketter

2015 års lökplantering (1) Advent (17) Altanen (33) Award (1) Bad (3) Baileys (7) Bakning (12) Baksidan (13) Belysning (14) Blogg (4) Blogga (6) Blommig Fredag (41) Blommor (121) Blomsterön (20) Boktips (6) Buske (9) Båtis (7) Böcker (17) Chimay/Nana B (11) Clematis (20) Dahlia (3) Damm (6) Djur (21) dörrar (1) Elefantgräs (3) Fantasi (2) Fest (4) Fika (2) Fotografering (22) Fröer (34) Fuchsia (1) Fåglar (23) Föreochefter (4) Genvägen (34) Grus (5) Gräs (12) Gångar (12) Gåva (2) Hall (4) Havtorn (4) Helg (24) Hellborus (1) Hund (2) Husvagn (4) Häck (5) Höst (29) Inomhus (35) Inredning (24) Insekter (9) Inspiration (16) Instagram (3) Jasmin (1) Jul (26) Kaprifol (2) Katter (65) Klätterväxter (14) Krukplantering (7) Krukväxt (5) Kryddland (5) Kärleksstigen (26) Kök (4) Köksträdgård (17) Lammet och Grisen (4) Liguster (1) Livet (134) Loppis (3) Lupiner (2) Lökar (20) Lönn (1) Magnolia (2) Midsommar (6) Morris (8) Målning (1) Månadens bild/er 2016 (14) Nana Be (1) Natur (1) Netto (7) Nyår (6) Pelargoner (16) Pion (4) Planer (2) Plantering (19) Pool (10) Projekt (22) Pussenästet (23) Pyssel (20) Påsk (6) rabarber (4) Recept (5) renovering (23) Rosor (51) rödbetor (1) Semester (18) Skattskrinet (1) Skrållis (6) Skåne (4) Skällby (1) Smultronstället (22) Solsidan (23) Sommarlov (1) Spa (7) Sporrsjö (4) Stenrabatten (5) Sådd (23) Taklök (6) Tips (10) Trampstenar (3) Träd (20) Trädgård (260) Trädgårdar runt hörnet 2012 (2) Tävling (3) Ullared (3) Uppdateringar (4) Uteplats (10) Utflyktstips (24) Utmaning (2) Valborg (1) Vallmo (11) Vatten (3) Ved (1) Vinst (4) Vinter (33) Vår (27) Vänner (4) Växthus (34) Växtlista (2) Växtporträtt (21) Växtriket (2) Återblickar (18) Ängsbacken (2) Öl (5) Öland (32)

fredag 30 september 2016


Hua vad det har blåst idag! Känner mig alldeles tom i huvudet efter en dag ute på jobbet.
Jag hoppas att jag orkar med att åka en sväng på Öland i kväll. Tanken är att vi ska besöka ett par platser  ikväll , under konstnatten (Ölands skördefest).
 JAg ska nog orka med ett par timmar men först måste jag hinna leta reda/fixa ett par bilder till Headern på bloggen tills i morgon.
I morgon börjar en ny månad. Kan ni förstå att i morgon är det första Oktober?? Jag kan de då inte få in det i mitt huvud..

Ha det bäst!
torsdag 29 september 2016

Älskade kaffe, så klart du skall ha en egen dag :)


Idag är det kaffets dag och vad vore jag för någon om jag inte uppmärksammade det ?

Visar 1475162130760.jpg

De som känner mig vet att jag är en riktig kaffe kärring. Det syns om annat på mitt Instagram konto. Collaget här ovan är från några av mina kaffe bilder :)

Jag är förvånad att min mage klarar sig så bra, med tanke på alla muggar kaffe som jag dricker, var dag.
Kvällen innan jag lägger mig så laddar jag bryggaren så jag bara kan knäppa på den när jag vaknar morgonen efter. Två rykande muggar med dagens första kaffe droppar är underbara och får min ögonlock åka upp. Inga problem att ta tag i dagens utmaningar efter det men det behövs på fyllning under dagen.
Fyller redan på  när jag kommer till jobbet. Minst en mugg innan det är dags att gå ut på jobb.
Ibland bjuder någon av omsorgstagarna på en kopp kaffe och det kan jag inte tacka nej till :)

När jag satt inne och planerade så blev det 7-8 muggar kaffe under arbetstiden. Då hade vi en kaffe automat så det var löjligt enkelt att ta sig en mugg. Där jag är nu så måste vi själva brygga , men eftersom vi är många som dricker så står oftast kannan där med färdigt kaffe.
Jag undrar hur det blir på mitt nya jobb på Måndag...?

Är ni sådana som inte kan dricka efter ett visst klockslag om ni ska kunna sova? Jag kan dricka kaffe och somnar hur lätt ändå. Oftast så blir det bara en mugg kaffe när jag kommer direkt hem från jobbet, sedan brukar jag vara nöjd och då är det dags att ladda bryggaren för nästa dag;)

Expressen skriver idag om fem anledningar till att dricka kaffe varje dag. Jag vet inte om jag tror på dessa "studier" men vill  ni läsa om dem så gör ni det HÄR.

Ha det bäst!


måndag 26 september 2016

M Å N D A G


Ingen Måndags ångest här. Jag är ju ledig idag :)


Idag vaknade jag tidigt. Alldeles för tidigt om man frågar U. 
"Varför är du så morgon pigg??", sa han när jag petade på honom. 


Vi är i otakt, U och jag. Jag är morgon pigg , U är morgon trött. Jag är eftermiddags trött , U är tvärtom.. Det blir lite knasigt. Allra helst om vi ska göra något ihop.


Är det något som står på agendan så vill jag göra det på morgonen/förmiddagen. 
Ska jag fixa middagen så vill jag förbereda den på morgonen och så vidare.. och U är tvärtom.


Vi tycker dock lika om hösten. Vi gillar att mörkret och  kylan kommer krypande. Tända ljus inomhus och utomhus. Grilla utomhus, tända eldkorgen, sitta med en pläd omkring sig medan kylan biter oss i näsan. Mys på hög nivå.

Rent metrologiskt , är kanske inte hösten här men jag finner höst tecken i trädgården i alla fall. Blad som faller och så har vi Vildvinet som är Höstens stora utropstecken i vår trädgård. Det lyser lång väg med sina röda blad. Så vackert!

Jag önskar er en vacker start på veckan.

Ha det bäst!

söndag 25 september 2016

Bilder från gårdagen

Igår sken solen och när jag pysslade i solen så kom det till och med fram några svettdroppar.


 Tänk att jag kände mig lockad att sätta mig i skuggan. Det är ju för tusan i slutet av September månad!


Jag har absolut inget emot det men det känns konstigt. Det känns fel...


Igår var det (som ni kunde läsa på bloggen) precis ett år sedan som Chimay kom till oss. Hon hälsar och tackar för era gratulationer :)


Hela dagen spenderade vi i trädgården. Jag skördade vår ENORMA pumpa skörd... En lite plutt blev det ... Vet inte hur vi ska klara av att ta vara på den ;)


 Jag piffade och puffade ute, lite varstans. Fåglarna fick en ros i fågelbadet. Våra fåglar har det lyxigt med att få bada i rosenvatten.
Som avslutning på trädgårdsdagen så blev det ett dopp i det blå och då menar jag INTE havet, öster om oss. Nä det är vår älskade bubbelbalja. Sååå skönt att krypa ned där med en värkande, stel kropp för att sedan kliva ur med en mindre värkande och stel kropp. 


Grillen tändes och vi satt på altanen och åt. När sedan kylan kom krypande, tände U en brasa i vardagsrummet och vi satt där (allihopa) och mös i flera timmar. Äppelpajen som jag hade förberett tidigare under dagen, slank ned trots att vi var mätta efter middagen. 

Ni som följer mig på Instagram känner igen alla bilderna . där ifrån. 
Jag är lite nyfiken på vilka forum som ni följer mitt trädgårdsliv på. 
Varför vill jag nu då veta detta? Jo, jag inser att det kommer upp fler aktuella trädgårdsbilder på Instagram. Jag uppdaterar där varje dag medans på bloggen blir det bara ett par gånger i veckan.
Bilderna från Instagram delar jag på bloggens hemsida men ni som inte följer mig där missar dem och då kanske jag ska lägga upp dem oftare på bloggen..? Svammel, svammel .. men hur eller hur, vill ni svara så är det bra. Vill ni inte så behöver ni inte :)

Önskar er en skön, solig dag.
Ha det bäst!

lördag 24 september 2016

För ett år sedan...

.. kom det en liten pälsboll till oss. Helt oplanerat men så älskad från första stund .


Pälsbollen fick snart byta sitt namn från Nana b (Stamtavlan) till U favorit öl, Chimay.


Lite komiskt (men passande)så vann jag en tävling hos ÖL KOLLEN på Facebook för ett par dagar sedan och vinsten fick vi hem igår.


Sex stycken Chimay glas :)


Självklart så fick Chimay inviga dem idag, på årsdagen och för ovanlighetens skull så fick hon mjölk. Favorit drycken i vanliga fall är vatten men för att få till en bra bild så fick det bli mjölk.Öl var inget alternativ..
Hon tog ett "slick" på mjölken ,sedan var hon nöjd. Så nu får husse och matte slita på dem i stället :)

Idag skiner solen och det är en höstkyla som gör att jag vill ut och pyssla. Ska passa på att flytta in krukor och ta in dynor m.m innan höstens regndagar kommer. Om de nu gör det? Känns som de dagarna är långt borta men jag vet att helt plötsligen är de här och då vill jag veta att allt är på sin plats, under tak,

Ha det bäst!

torsdag 22 september 2016

Godmorgon eller ska jag säga god förmiddags istället ?Idag vaknade vi upp till en solig morgon. 
Det kändes skönt att gå ut och hämta tidningen. Klar, frisk luft.
Glömde till och med bort för en stund att jag ska till jobbet i eftermiddag.

Lammöra, Salvia

Höstsilverax
Innan dess så vill jag hinna med lite trots att jag vill bara ta det lugnt och ladda för kvällsjobbet.
Motsägelsefullt? Nja , det beror på om jag upplever det jag vill hinna med. Är det " mindre roliga måsten" eller "måsten " som ger energi?


Torkan har bitit tag även om vår trädgård. Våra höstblommor har inte en chans till att blomma på grund av torkan. Så jag ska dra igång vattenspridaren. 
Inget som känns som ett jobbigt "måste" precis :)

Sedan vill jag klippa bort en del som är överblommat. Jag lämnar det mesta kvar till våren men lite vill jag allt trimma och  lite är inte jobbigt.

Ros `Eden´
Jag är glad över att vi har planterat en hel del rosor (men jag vill ha fler) och att vi har valt mestadels sorter som doftar. Jag älskar att stoppa ned nosen i rosorna och känna hur hela huvudet fylls av deras underbara doft!  En ren njutning. Inget tråkigt "måste".

Orginalfoto
Första redigeringen
Andra
Slutresultat
Sedan (om tid finns över) så vill jag sitta och redigera bilder. Kul och avkopplande. 
Gillar hur man kan leka fram olika uttryck. Igår lekte jag med en häst som jag fotograferade på Skälby.
Det bästa är att det finns inga rätt eller fel. Allt beror betraktarens ögon och i detta fallet så är det mina ögon.
Det är precis som med trädgårdspyssel. Vi får göra precis som vi själva vill, på vår lilla plätt här på jorden. 

Ha det bäst!

onsdag 21 september 2016

Att finna ro i kropp och själ


Ju tystare du blir desto mer kan du höra.Ram Dass 


Idag har jag fyllt min dag med lugn. Ingen stress bara andas. Sen och lång frukost och sedan så kände vi för att ta en sväng till Skälby 4H-gården.

Jag var nyfiken på att se hur trädgården som de har gjort, hade utvecklats sedan sist. 
Vi var där i Juli för första gången. Om ni vill se bilder från det besöket (i Juli) så kan ni kika in HÄR.
Då, i Juli var inte vattenfallet klart men nu så hörde vi porlande så fort vi klev in innanför grinden.
Vi strosade fram på stenmjöls gångarna mellan rabatterna tills vi kom fram till vattenfallet.

Sittplatser fanns här och var och växterna hade tagit sig rejält så man såg knappt dem förrän man kom fram. 
De har verkligen gjort ett jättebra jobb där och gör det ännu. Det är kul att se hur Skälby utvecklas och gör att alla människor
oavsett ålder, intresse , med eller utan funktionshinder kan besöka denna oas, mitt i stan.
För några år sedan så höll det på att "gå i graven"... Vilken tur för oss att det ordnade upp sig till slut.

Det var en skön eftermiddag och välbehövlig.
Nu känner jag mig redo att experimentera i köket. Dottern önskar att vi ska käka mer vegetariskt här hemma. Vi är kass på det men idag så ska jag testa ett recept som jag tycker låter gott. Sonen sa direkt att han käkar ute idag :)

Ha det bäst!

måndag 19 september 2016

söndag 18 september 2016

Jag sitter på altanen och äter lunch.
Passar på att samtidigt redigera bilder och blogga. Tur att man är kvinna så man kan göra fler saker samtidigt ;)


Igår hade jag ett dags pass på jobbet och idag ett kvällspass. Känns helt okej , för då kan man ändå njuta av Lördagskvällen lite längre.Man har ju ändå sovmorgon :)


Vi passade på att grilla igår. Det var ett tag sedan så det var så där extra gott , som det blir när man inte har ätit det på ett tag.
Den här gången så blev det grill spett med lite gott och blandat på. Jag satte bland annat dit våra Chili `Yellow Monkeyface´. Fyllde dem först med ost, precis som det stod på etiketten att man kunde göra.
Sonen smakade på den först..., sedan U.. Jag fattar inte att jag tog ett bett på den när jag precis hade sett deras reaktion, men det gjorde jag.Galet starkt!! A och jag svepte i oss glas med mjölk, ett efter ett. Wow, vilken styrka! Ja, nu är vi en erfarenhet rikare :)


Trots den upplevelsen så var kvällen härlig och himlen bjöd oss på ett vackert skådespel.När mörkret tog över mer och mer så tände vi ljus och U slängde på ett par vedpinnar i grillen där det ännu var glöd kvar.
Vi tog med oss plädar och satt oss ute och njöt.

Det blev en kväll som jag kommer minnas när jag springer runt på jobbet ikväll, vilket också är mitt sista kvällspass på detta jobbet. 
I morgon ska jag till en ny grupp och om några veckor till ett nytt jobb. 
Förändringarnas tid är här och jag ser fram emot det. Spännande men vemodigt på en och samma gång.

Ha det bäst!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...