#header-inner { width:1000px; margin-left: auto; margin-right: auto; }

Etiketter

2015 års lökplantering (1) Advent (17) Altanen (33) Award (1) Bad (3) Baileys (7) Bakning (12) Baksidan (13) Belysning (14) Blogg (4) Blogga (6) Blommig Fredag (41) Blommor (120) Blomsterön (20) Boktips (6) Buske (9) Båtis (7) Böcker (17) Chimay/Nana B (10) Clematis (20) Dahlia (3) Damm (6) Djur (21) dörrar (1) Elefantgräs (3) Fantasi (2) Fest (4) Fika (2) Fotografering (22) Fröer (34) Fuchsia (1) Fåglar (23) Föreochefter (4) Genvägen (34) Grus (5) Gräs (12) Gångar (12) Gåva (2) Hall (4) Havtorn (4) Helg (24) Hellborus (1) Hund (2) Husvagn (4) Häck (5) Höst (29) Inomhus (35) Inredning (24) Insekter (9) Inspiration (16) Instagram (3) Jasmin (1) Jul (26) Kaprifol (2) Katter (64) Klätterväxter (14) Krukplantering (7) Krukväxt (5) Kryddland (5) Kärleksstigen (26) Kök (4) Köksträdgård (17) Lammet och Grisen (4) Liguster (1) Livet (134) Loppis (3) Lupiner (2) Lökar (20) Lönn (1) Magnolia (2) Midsommar (6) Morris (8) Målning (1) Månadens bild/er 2016 (14) Nana Be (1) Natur (1) Netto (7) Nyår (6) Pelargoner (16) Pion (4) Planer (2) Plantering (19) Pool (10) Projekt (22) Pussenästet (23) Pyssel (20) Påsk (6) rabarber (4) Recept (5) renovering (23) Rosor (51) rödbetor (1) Semester (18) Skattskrinet (1) Skrållis (6) Skåne (4) Skällby (1) Smultronstället (21) Solsidan (23) Sommarlov (1) Spa (7) Sporrsjö (4) Stenrabatten (5) Sådd (23) Taklök (6) Tips (10) Trampstenar (3) Träd (20) Trädgård (259) Trädgårdar runt hörnet 2012 (2) Tävling (3) Ullared (3) Uppdateringar (4) Uteplats (10) Utflyktstips (24) Utmaning (2) Valborg (1) Vallmo (11) Vatten (3) Ved (1) Vinst (4) Vinter (33) Vår (26) Vänner (4) Växthus (34) Växtlista (2) Växtporträtt (21) Växtriket (2) Återblickar (18) Ängsbacken (2) Öl (5) Öland (32)

söndag 31 januari 2016


Sitter i soffan och letar bilder till nästa månads header på bloggen. Svårt att välja men jag tror nu att jag vet vilka som ska få pryda bloggen den närmaste månaden :)
Februari för mig är lite grå men med lite färgklickar som inger hopp om att snart är våren här. 

Det är nu som jag börjar så och när jag väl har börjat så har jag svårt att sluta trots att utrymmena för så lådorna blir näst intill obefintlig. det går alltid att pressa in en låda till, eller hur? ;)

Vad betyder Februari för er?

Ha det bäst!


fredag 29 januari 2016

Blommig Fredag- Färg och form       
   Kärleksstigen innan den blev klar
Kärleksstigen 2015
Blomsterön


KöksträdgårdenVi har många runda former i vår trädgård. Betongrören i köks trädgården, rabatterna är rundade, poolen likaså. Våra trä gångar har också rundade former men vi har även gångar som är raka. Det behövs både ock kan jag tycka för att en trädgård ska bli spännande.

Färgmässigt så är det just nu grå grönt ute. Snön har smält undan och knoppar har börjat visa sig i rabatterna. Tji hoo :)

Förut så var jag nog inte så duktig på att färganpassa i de olika rabatterna. Jag köpte hem det jag ville ha och petade ned där det fanns plats. Det händer nu med men inte i lika stor omfattning. Nu försöker jag tänka färg när jag planerar mina rabatter men som sagt ibland bara måste jag ha den där plantan trots att den färgmässigt inte passar in någonstans. Det är då de brukar hamna i en kruka som man an flytta på vart efter jag vill ha den:)


Kika in på bloggen; Bland rosor och bladlöss så får ni se andras tolkningar på veckans tema.

Ha det bäst!
onsdag 27 januari 2016

Soffläge med Monty Don :)


Min lediga dag blev en ofrivillig vila dag. Ofrivillig. undrar ni säkert? Jo, jag hade tänkt förbereda inför min start av årets frösådd. Ta fram tråg, krukor, plåtar m.m. men det blev inget av det.

Mina fötter har hållit mig vaken halva natten och när jag steg upp såg de inte ut och kändes inte som de borde.. så det blev bara att glömma det där som jag hade tänkt. Fattar inte att jag aldrig lär mig. Ska inte planera..

Jaja, vad göra?Det är bara att göra det bästa av situationen och Monty Don är alltid trevlig att lyssna på.

Så nu har jag haft Monty Don maraton här. Hade missat alla avsnitten av Gardeners´ world från 2015 så jag har en del att ta igen(har precis avslutat avsnitt 4)
Inspirerande trädgårds program/trädgårds personligheter är vi inte bortskämda med så detta kan jag verkligen rekommendera er att titta på.

Ha det bäst!


måndag 25 januari 2016

Bättre sent än aldrig...
Bilderna är lånade från Impecta

Så nu har jag äntligen fått "tummen ur" och lagt en beställning av fröer från Impecta. Några av dem som jag kryssade för innan jul , var tyvärr slut men så är det om  man väntar för länge.

1. 
Blodtopp
Den här har jag spanat efter i färdigt format så att säga, länge men har inte hittat så nu tar jag tag i det själv :)
2.
Månvinda
en sötnos som jag har haft förr. Den kan tydligen övervintras. Det hade jag inte en aning om. Kanske ska jag testa det i år..
3.
Pionvallmo `Black dragon´
Kan man få för många olika Vallmo sorter? Inte enligt mig :)
4.
Påfågelblomster `Sunshine`
Lätt att dra upp och gör mig glad när jag ser dem :)
5.
Spanska flaggan `Citronella´
En ny bekantskap för mig. Tycker att blommorna påminner om Blåregn. Ska bli spännande och se hur denna blir.
6.
Isop `Roseus`
Denna perenn kommer hamna vid sommarens framtida projekt...
7.
Dubbel Kejsarvinda `Sunrice serenade´
Underbar färg. Kunde inte låta bli att klicka hem den.

Önskar er en bra start på denna sista vecka i Januari.

Ha det bäst!söndag 24 januari 2016

Här är en av mina "flytvästar" i livet. Ni som har läst Ernst Kirchsteigers senaste bok förstår vad jag menar.Er andra rekommenderar jag att ni läser min blogg till helgen.

Chimay
Ni som följer mig på Instagram känner igen både bild och text. Lade ut det för ett par dagar sedan och nu är helgen här och det är dags för mig att förklara mig vad jag menade med detta :)


Jag önskade mig Ernst Kirchsteigers senaste bok.
 Lyckan i det lilla, i julklapp och kan ni gissa? U hade köpt den till mig. Jag hade till och med glömt bort att jag hade nämnt den för honom så jag blev mäkta förvånad att han hade snappat upp det :)


Det har blivit många stunder framför brasan med denna bok. 
Boken är absolut inte tung läst men jag behövde ta en del i taget för att sedan ta till mig det som jag precis hade läst. Att omvandla hans text till min vardag.Förstår ni vad jag menar eller flummar jag till det för mycket? 

Hela boken är fylld av tänkvärda ord. Han talar om att rensa bort vampyrerna. De som suger hela ens energi. Rensa bort dem och lägg den energin på bonusmänniskorna i stället. Han skriver att bonusmänniskorna är de som tillför något till ditt liv- nya tankar, nya frågeställningar. Någon som verkligen är intresserad av ens liv.
Hur många vampyrer har ni runt er? Jag har ett par men de ska bort...

"Ta på mentala flytvästar, allt runt omkring dig som får dig att må bra och som underlättar för dig att var lycklig"

Det är det här som Chimay är för mig. Min mentala flytväst. När jag kommer hem och hon möter mig så mår jag bra. Det spelar en mindre roll att dagen har varit skit. Att Vampyrer har försökt suga ur all energi ur mig. När Chimay tittar på mig med sina blå ögon,ja då mår jag bra.
Likadant är det när jag ligger i rabatten och rensar ogräs på sommaren eller när jag sitter framför brasan med en go öl i glaset..
Det gäller att hitta de där sakerna som gör att man mår bra och njuta av dem. 
Vilka mentala flytvästar har ni?

Ernst skriver om sin barndom, sitt förhållande till sin kära Ulla, lyckan i det lilla, livs duken, kärlekshuset.. Hela boken fick mig att tänka till och se saker i livet lite tydligare.

Den här boken kommer inte ställas in i bokhyllan. Den ska ligga framme så jag kan ta fram den när jag behöver fylla på med dessa tänkvärda ord.
Helt klart en bok som jag kan rekommendera :)

Nu ska jag hugga tag i U:s arm och gå en långpromenad. Ännu en ska som får mig att må bra.Att få umgås med min bästa vän i naturen :)

Jag hoppas att ni fyller er Söndag med era "må bra" saker/upplevelser :)

Ha det bäst!lördag 23 januari 2016


Solen skiner och lyssnar man riktigt noga så hörs det; dropp, dropp, dropp...
Solens värme smälter snön och jag passar på att ta denna säsongs sista (?) snö bilder från trädgården.

Efter middags kaffet kommer med all säkerhet intas utomhus. Hur har ni det hos er?

Ha det bäst!

fredag 22 januari 2016

Blommig Fredag och nu är det sommar drömmar som skall förmedlas :)


När jag tittar ut genom köksfönstret så känns sommaren långt borta. Snön tynger buskar och träd. Har precis varit ute och "sopat" till dem så de inte ska gå sönder av tyngden som blir nu när det har blivit en anings mildare.
Medan jag gick där med borsten så tänkte jag på vad som är mina sommar drömmar.


Jag älskar att gå hemma i min trädgård på sommaren och stoppa ned näsan i bland annat Lavendel. Jag är tacksam att den trivs bra hos oss och att den visar det genom att ge oss små plantor. Dessa ska jag plantera på ett helt annat ställe så jag kan njuta av doften var jag än är i trädgården :)


Rosen Eden doftar inte men är likväl en av mina favorit rosor. Jag hoppas att den växer på i samma fart som den har gjort hittills så spaljén där den växer fylls av denna ros.


Jag drömmer om lata härliga dagar vid poolen och att kvällarna skall vara ljumma (utan mygg) så man kan sitta där lääänge.


Jag drömmer om att gå på vår Kärleksstig och njuta av frodigheten där. Det växer så tätt där nu så det kommer knappt bli någon ogräs rensning där i år. Ogräset har inte en chans :)Lammet och Grisen , Löttorp
Byrum, Norra Öland


Turer på Öland lär det bli många av i år med . Norra Öland gillar jag allra mest. 
Gillar naturen. Att man har stenhällarna på väst sidan och på östsidan så finns sand dynerna .
Det är en sådan kort sträcka där emellan så det går snabbt att ta sig dit man vill vara för stunden.

Visby

Vi har inte ens nämnt något om årets semester men nu är det ett tag sedan som vi var på Gotland så dit skulle jag gärna vilja åka men vi är tre till i familjen som ska säga sitt så vi får se vart vi beger oss och om vi beger oss någonstans. 
Vi trivs så bra hemma så att vara lediga ihop och ta dagen som den kommer. 
Ja, det är min sommar dröm :)

Andras sommar drömmar ser ni här.


Ha det bäst!

torsdag 21 januari 2016Står och lagar mat. Lagom kul tycker jag. Allra helst när man kommer hem "slut i rutan" efter en mindre inspirerande dag..

Spagetti och Köttfärssås står på dagens meny och idag känner jag för mycket vitlök.
Står där och fumlar med mina fingrar i ett tappert försök för att få av skalen. Grr... orkar inte med detta bök :(
Då, mitt i mina försök, så kommer jag ihåg att jag har sett någonstans att man har lagt klyftorna i en burk och skakat så skalen lossnade.
Jag hade inte testat detta innan men nu var det dags.
En burk stod helt lämpligt där på bänken och bara väntade på att få bli använd.
Jag slängde i klyftorna, satte på locket och skakade.
Det krävdes inte så många skakningar innan skalen lossnade. Så smidigt!

Jag kommer låta burken stå där på bänken tills det är dags för nästa skakning :)

Har ni förresten koll på att det är kramens dag i dag? Om ni har missat det så har ni ett par timmar på er innan dagen är slut. Nu är det inte bara till att krama om någon. Nä, man ska kramas minst i 10 sekunder för att den bästa effekten av kramen skall komma.

Jag har fått två varma, goa kramar idag som jag kommer leva på länge. Ler bara jag tänker på dem.:)
Tänk vad lite som behövs för att världen kan upplevas så mycket bättre.

Kram på er!

tisdag 19 januari 2016

 Trädgården har fått ett nytt dun täcke över sig.Hur ser det ut hos er?


Tänk så fort det kan ändra sig. När jag gick till jobbet idag på morgonen så var det nästan barmark över allt. Efter ca sju timmar så är det denna syn som jag möts av när jag kommer hem.

Vackert eller hur :)


Ha det bäst!  

måndag 18 januari 2016

Teknikens under :S


Igår fick jag till mig,av en tjej som ville följa min blogg ,att min blogg inte hade uppdaterats på Bloglovin sedan 2014.

I ärlighetens namn så förstod jag inte först vad hon menade... " Bloglovin, vad var det nu då...?"
Letade upp det på nätet och skrev in namnet på min blogg och fick se att där var den ju men inte uppdaterad  , precis som hon sa. Å varför nu inte detta??
Då när jag fick det till mig så ville jag ju självklart få ordning på detta problem, men hur?

Jag skojar inte om jag säger att jag försökte få klarhet i detta problem i ca 3 timmar i går. Jag gick in på inställningar. Jämförde inställningarna på min andra blogg som det inte var problem med att få in på Bloglovin. Jag googlade efter om hur jag skulle bete mig. Jag hade en konversation med en tjej från en annan blogg som hade koll på det här med bloggar men tyvärr inte med Blogger som jag använder mig av .Mailade olika supportrar. Till slut så kände jag att jag sk-ter i det här. Det får vara som det är. De som vill hitta min blogg gör det om så på något annat sätt. Slog igen datorn och gick och lade mig.

Gick till jobbet i morse och tänkte inte så värst på det här förrän jag kom hem.
"Äh, jag kollar en gång till" Jämförde åter igen inställningarna på mina bloggar. Tog bort min blogg på Bloglovin (som jag även hade gjort igår , ett antal ggr )och lade in den igen och kan ni tro... nu efter ca en timme så verkar det peppar, peppar ta i trä  att det kanske fungerar!
Jag vågar inte tro det till fullo men det ligger i alla fall nyare inlägg där nu. Hur jag löste det? Ja, det kan jag inte svara på (om det nu är löst). Kanske supporten har gjort något eller så hade jag varit alldeles för inaktiv på bloglovin..Vad vet jag ?

Ser med spänning emot om detta inlägg dyker upp där eller ej. Det finns en fördel med att detta skedde. Jag upptäckte en "ny värld" (Bloglovin) som jag nu tänker sätta mig och upptäcka :)

Ha det bäst!


PS Är det någon som vet hur fort Bloglovin uppdaterar..? DS


<a href="http://www.bloglovin.com/blog/7270877/?claim=uzfkt6nfmh2">Följ min blogg med Bloglovin</a>

söndag 17 januari 2016

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/7270877/?claim=uzfkt6nfmh2">Följ min blogg med Bloglovin</a>
Igår packade vi ihop kameraväskan och åkte över bron till Öland.


 Målet var Östra sidan, Bläsinge hamn närmre bestämt. Jag ville dit för jag hade ett par teman på fotoutmaningen (se  här) som jag misstänkte att jag kunde fota här. Plus att jag gillar verkligen känslan som jag får när jag kommer dit. Lugn.

Så fort vi klev ur bilen så hörde jag ett jamande. Hamn missen kom och mötte oss och var väldigt villig för lite kelande. Han visade oss sina domäner i hamnen och vi fotade rätt så mycket men vinden var KALL så vi var inte där så länge.


Så när vi var klara där satte vi oss i bilen och åkte bara en liten bit söderut och där var det , hur konstigt än låter, lite varmare, skönare. Solen värmde våra kalla ansikten. Så skönt!

Sammanlagt var vi iväg i nästan fyra timmar men de timmarna flög verkligen iväg. Jag är så glad att U gillar det lika mycket som jag att åka iväg, fotografera och mysa :)

Idag blir det ännu en tur till ön men nu ska vi dit för att fika hos Svärföräldrarna som är på besök.
Har ni några planer eller ska ni ta dagen som den kommer ?
Hur eller hur...

Ha det bäst!

PS Om ni vill kika in på hur jag tar mig ann fotoutmaningen så kan ni kika in på min fotoblogg. Länken dit får ni här DSfredag 15 januari 2016


Ännu en vecka har gått och det är dags för Blommig Fredag och veckans tema är vinterträdgård


Om temat hade varit förra veckan så hade ni fått se vintriga bilder. Då hade vi snö OCH det snöade. Jag vet det eftersom vi var ute och badade med goda vänner då. Hade vi inte gjort det så hade jag med all säkerhet redan glömt bort hur vädret var då. Mitt väder minne är kass.Inlägget från den kvällen kan ni se här.
Snön låg kvar hela helgen för att sedan töa bort. 

Nu är nästan all snö borta men nu har kylan tagit ett fast grepp.
När jag hämtade tidningen så råkade jag få med mig kameran ut.
Hua, termometern visade -10 i morse och jag hade inte mycket kläder på mig så min foto runda gick mycket fort!


Under min runda fick jag se att vi hade glömt bort en bricka med muggar från en av våra mys kvällar i Pussenästet. Fanns inte en tanke om att jag skulle få in den nu heller. Den sitter rejält fastfrusen..


På altan fönsterna så har det bildats frost blommor. Svärfars hjul lyser upp dem så fint :)


När jag sedan kom ini värmen igen så fick jag   se att fru Domherre hade kommit på besök vid vårt fågelbord! Fram med ett större objektiv, fort. Hoppades att hon skulle sitta kvar och som ni ser så gjorde hon det :)
Nu ligger kameran redo ifall att herr domherre också kommer på besök eller någon annan trevlig fågel.


Nuhar ni fått se min tolkning av veckans tema. Om ni vill se andras vinter trädgårdar så kikar ni in här.

Ha nu en riktigt skön helg!

torsdag 14 januari 2016

Så efterlängtad och nu är den äntligen här :)

Efter att ha jobbat de senaste två helgerna så är äntligen min lång ledighet här och då menar jag att jag är ledig i tre dagar.
Tre dagar som jag kommer att fylla med.. 
Ja, jag kommer fylla dem med det som jag just nu, just då, känner för. Det är precis vad jag behöver för att ladda om "batterierna".


Min långledighet fick en mycket trevlig start. 
En vän gav mig en bok om jag känner att jag kommer att njuta av till fullo!

Det är Lars Jonssons bok Vinterfåglar
Jag har bara bläddrat i den lite snabbt men akvarell bilderna och texten som är där till har fångat mig all redan.


Så nu vet ni vad jag kommer att göra dessa tre dagar. Läsa och njuta  :)

Tack (du vet vem du är) för denna härliga bok och till er andra säger jag som jag brukar;

Ha det bäst!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...