Månadens bilder: Januari 2016

Nytt år och en ny plats i trädgården som vi ska följa under året som kommer . Så nu går start skottet för årets månadens bilder och det är Gångrabatten som hamnar under vår lupp denna gång.
Gångrabatten kom till på ett litet spontant sätt.. Ja det är nog så jag kan beskriva det. Jag har skrivit om hur det hela startade och även under arbetets gång och de inläggen finner ni här.


Som ni ser så har snön kommit hit. Inte så mycket men ändå så pass att de döljer mycket av det som finns i rabatten.


 Så det blir inte så många ingående bilder idag. Mer att ni kan se dess grova linjer. Som ni ser så har vi en gång här i . Likadan som på Kärleksstigen och i Blomster ön. Vi hade sådan tur att staketet räckte hit med :)


Rabatten är uppdelad i tre delar. Först hade jag en tanke på att gör de två rabatterna om gången symmetriska men den tanken försvann rätt fort eftersom deras former skiljer sig åt. 
Fick ta mig en funderare och började se mig om vad jag hade i trädgården som jag kunde flytta hit. Prydnadsgräs, Kärleksört,Höstanemon, Alunrot m.m hamnade här till slut.
Självklart så har nya kompisar fått flytta hit som svart Ormskägg, Hortensia och ett par rosor.
Jag har gjort en växtlista som ni kan kika på här. Jag ska försöka hålla den uppdaterad.


Här ovan ser ni delen där rosor, Buxbom, Clematis och Julros växer.
Julrosorna verkar inte som om att de kommer ge mig några blommor i år men det är kanske för mycket begärt? Jag vet inte riktigt hur de fungerar om de behöver ett par år på sin plats innan de blommar eller är mina bara "sega" ? Tar gärna emot tips om hur man ska ta hand om dem på bästa sätt. Jag gillar dem verkligen och vill ha mååånga olika sorter så småningom :)

Så nu står vi med ryggen mot Pussenästet och näsan pekar mot Norr. Tredje delen av rabatten
 har formen av en tårtbit och här står rabattens träd, Korstörne. Det var egentligen den som satte igång hela projektet. 
Den stod i "fel" rabatt där den inte syntes så jag ville hitta en ny plats och fann det inte så U började gräva ;)

Som sagt det ska bli kul och se hur rabatten utvecklas och om den blir så som jag tänkte mig när jag låg där på alla fyra och planterade. Fortsättning följer :)

Ha det bäst!


Kommentarer

 1. Just nu snöar det här på norra Öland. Får se vad det blir av det. Vatten behövs ju! Fint projekt i din trädgård! Inte värt att jag visar maken, han ser så blek och förstörd ut så fort jag kommer med nya idéer. Jag får nöja mig med att kryssa för lite i nya Impectakatalogen.
  God fortsättning till dig /Kerstin

  SvaraRadera
 2. Det börjar fnyka här med nu..Håller tummarna för att de inte blir så mycket av de..Frökatalogen ..ja den är "farlig" mycket finns det där som man vill ha..

  SvaraRadera
 3. Ett nytt år innebär förväntning, glädje till trädgårdens nyskapande och mycket jobb.
  Men vi bestämmer ju själva hur mycket vi vill göra, om man hinner . . . .
  Just nu vilar vår jord under lite snö och kall luft ca -7 gr. Normalt och bra . . .
  Må väl/ Eva

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg