#header-inner { width:1000px; margin-left: auto; margin-right: auto; }

Etiketter

2015 års lökplantering (1) Advent (17) Altanen (33) Award (1) Bad (3) Baileys (7) Bakning (12) Baksidan (13) Belysning (14) Blogg (4) Blogga (6) Blommig Fredag (41) Blommor (121) Blomsterön (20) Boktips (6) Buske (9) Båtis (7) Böcker (17) Chimay/Nana B (11) Clematis (20) Dahlia (3) Damm (6) Djur (21) dörrar (1) Elefantgräs (3) Fantasi (2) Fest (4) Fika (2) Fotografering (22) Fröer (34) Fuchsia (1) Fåglar (23) Föreochefter (4) Genvägen (34) Grus (5) Gräs (12) Gångar (12) Gåva (2) Hall (4) Havtorn (4) Helg (24) Hellborus (1) Hund (2) Husvagn (4) Häck (5) Höst (29) Inomhus (35) Inredning (24) Insekter (9) Inspiration (16) Instagram (3) Jasmin (1) Jul (26) Kaprifol (2) Katter (65) Klätterväxter (14) Krukplantering (7) Krukväxt (5) Kryddland (5) Kärleksstigen (26) Kök (4) Köksträdgård (17) Lammet och Grisen (4) Liguster (1) Livet (134) Loppis (3) Lupiner (2) Lökar (20) Lönn (1) Magnolia (2) Midsommar (6) Morris (8) Målning (1) Månadens bild/er 2016 (14) Nana Be (1) Natur (1) Netto (7) Nyår (6) Pelargoner (16) Pion (4) Planer (2) Plantering (19) Pool (10) Projekt (22) Pussenästet (23) Pyssel (20) Påsk (6) rabarber (4) Recept (5) renovering (23) Rosor (51) rödbetor (1) Semester (18) Skattskrinet (1) Skrållis (6) Skåne (4) Skällby (1) Smultronstället (22) Solsidan (23) Sommarlov (1) Spa (7) Sporrsjö (4) Stenrabatten (5) Sådd (23) Taklök (6) Tips (10) Trampstenar (3) Träd (20) Trädgård (260) Trädgårdar runt hörnet 2012 (2) Tävling (3) Ullared (3) Uppdateringar (4) Uteplats (10) Utflyktstips (24) Utmaning (2) Valborg (1) Vallmo (11) Vatten (3) Ved (1) Vinst (4) Vinter (33) Vår (27) Vänner (4) Växthus (34) Växtlista (2) Växtporträtt (21) Växtriket (2) Återblickar (18) Ängsbacken (2) Öl (5) Öland (32)

torsdag 31 december 2015

Årets sista inlägg från helt enkelt hemma hos mig

Nu är vi här. Sista dagen på året och sista inlägget för detta år på bloggen.

Återblickarna på bloggen är redan gjord. Det slutade med att det blev fyra delar. 

Bloggen finns även på Instagram och jag blev lite nyfiken på vilka foton som var mest uppskattade från året som har gått.
Jag kikade på statistiken och gjorde ett collage på de foton som har fått flest hjärtan.
Fann snart att Chimay har lyckats fånga era hjärtan lika mycket som våra 
Jag är otroligt glad att hon valde mig när jag åkte för att se om hon ville följa med oss hem. Hon har blivit en av mina "mentala flytvästar".. 
Nu undrar ni säkert vad jag menar med det. Några av er kanske förstår med en gång och då har ni säkert läst boken; Lyckan i det lilla . Den är skriven av Ernst Kirchsteiger och jag fick den i julklapp av U.
En bok som jag tog till mitt hjärta redan efter ett par sidor. Jag känner att jag måste berätta mer om den i ett senare inlägg :)

Önskar ett ett gott slut och ett gott nytt år!

Ha det bäst.


onsdag 30 december 2015

Tittar tillbaka på året som har varit.Del:4

Så nu är det dags för den sista återblickarna på året som har gått,
Nu är det Oktober-December som vi kikar närmre på :)


I början av Oktober så blommade ännu denna Rosenskära. Kylan hade ännu inte kommit,


Jag får inte ens en liten uns smak av höst när jag ser denna bild från början av Oktober. Trädgården är frodig, gräset växer..

Rosen Èden´

En av mina favorit rosor blommade länge och jag tillät mig att plocka in bukett efter bukett :)


I mitten av Oktober bjöd Vildvinet oss på sin show. Underbar röd färg mot clematisen Miss Batemans överblommade blommor. En härlig kombo, tycker jag :)


Vin rankorna levererade. Allra helst den som vi ha på friland bredvid spa badet.


Vi påbörjade projekt baksidan. Det var meningen att det skulle bli klart innan vintern men så blev det inte.. Kika in här om ni vill läsa mer om detta :)


November började mindre bra.
  Skrållis lämnade oss och återförenades med sin vän Båtis. Otroligt jobbigt att förlora två katter på så kort tid..
Jag hoppas att de har det bra och käkar makrill var dag.


Det varnades för stormen Freja men hon passerade oss utan större skada. Hon hjälpte till att få ned de sista löven. Söderut så var det dock andra som hon var mindre snäll emot.. Jag gillar verkligen inte när det stormar. Stormen får mig att känna mig liten. Man kan inte göra något. Bara låta det "hända"..


Svärfar hjälpte oss att få (H)julen till vår altan. Lite tidigare än väntat men helt ok. Tänk vad lite fantasi kan "ställa till det" ;)

Ett av inläggen i November månad hade " Runda, mjuka former" som överskrift. Kommer ni ihåg vad det handlade om? Kika in här om ni vill uppdatera er.

I slutet av November kom en ny storm. Stormen Gorm. Han missade oss INTE. Jag tror inte att jag sov en blund den natten.
Jag vågade knappt kika i trädgården dagen efter för att se vad han hade ställt till med. Otroligt nog så var det ingen större skada skedd hos oss. Så tacksam!


Ja ni.
Så här såg det ut i början på denna månaden. Gräset var ännu grönt. Trots att December månad var här..


I mitten av December blev det dock par kyligare dagar. En av dem var helt underbar med frost och sol :)


Julen firade vi som vi brukar. Började med ett dopp i "bad baljan" utomhus. Trist att titta ut över en grå-grön trädgård. Saknade snön..
Frukosten intogs hos mina föräldrar. De kom sedan senare till oss för middag, julklapps öppning m.m.
I år var även M:s pojkvän med oss. Trevligt men "annorlunda". Det blev så tydligt när han kom hit att barnen har blivit stora. De är inte små barn längre. Snart har de flyttat ut..

Hur är det med er?Brukar ni ge nyårs löften?Brukar ni lyckas hålla dem? Eller är de till för att brytas?

Jag ger inga nyårs löften men jag kommer fortsätta "öva " som jag gör var dag.
 Jag fortsätter öva på att vara lyhörd mot mig själv och mot andra. Jag fortsätter att öva på att göra något var dag som förgyller vardagen både för andra och mot mig själv

 Jag fortsätter att göra så gott jag kan och övar på att vara nöjd med det .
Någon mer som behöver öva på det?
Avslutar dagens inlägg med att önskar er ett riktigt gott nytt år och tack för era besök och avtryck som ni har lämnat här. De inspirerar och motiverar mig att fortsätta :)

Jag ser fram emot att dela 2016 med er.

Ha det bäst!


Ps Vill ni kika in på de andra återblickarna så klicka in här och här och här :) DS

måndag 28 december 2015

Avgiftning pågår!


Pust, stånk,stön. Lite extra svårt att få ned sin lekamen i jeansen idag...


Skönt att vardeagen är här igen så an inte blir frestad av det där gotte bordet som ropar på mig. "Kom och smaka din goda knäck. Ta lite nötter, fikon, after eight. Det är bara jul en gång om året"


Nä, nu är det slut med det!
Gotte bordet försvann igår. Godis resterna åkte in i skåpet.
Hade det varit för ett år sedan så hade jag varit tvungen att slänga OCH bära ut det till gröna tunnan.
Om jag inte hade gjort det så hade jag tagit och ätit upp det.
Det hjälpte inte att jag bad U att gömma det. Jag hittade det..

Socker var som en drog för mig.Socker gav mig en kick. Socker gav mig övervikt.

Jag bestämde mig när vågen visade för mycket att nu får det vara nog. Jag anmälde mig till en online sida för att få hjälp med att gå ned i vikt. Min viktresa började och den är livslång.
Det gäller att få in "tänket"Det ska bli en ny vana.
Jag började denna resa redan för ca 15 år sedan men då gick det alldeles för fort. Min hjärna hann inte med och även att alla sa att jag var smal så såg jag inte det. Jag såg det som ett misslyckande.Att jag inte hade gått ned så jag började tröst äta med vikt uppgång som följd..

Nu är jag 15 år äldre/visare så förutsättningarna för att det ska gå bättre denna gång är större än vad det var då. 

Jag har ínte många kilon kvar att gå ned men tanken är att jag ska gå ned 5-7 kg till. Slut datum finns inte. Det får ta den tiden som det tar. Jag har ingen brådska.

Så för att nu komma från sötsuget som åter har kommit tillbaka, finns det bara ett botemedel och det är
 "avgiftning". Inget socker intag på ett tag. 
Tycker lite synd om min familj som få stå ut med mitt humör innan sockret är ur kroppen ;)

Ha det bäst!lördag 26 december 2015

Tittar tillbaka på året som har varit. Del:3Juli-September. 
Den mest intensiva(?) perioden i trädgården OCH livet. Trädgården är i sitt allra vackraste "tillstånd" och vi hade vår  semester som vi ville utnyttja till fullo men ändå inte i något stressig tillstånd...
Som ni kanske förstår så var/är det svårt att ge några korta återblickar denna gång. Hoppas att ni står ut.. :)
Juli.
Rosorna blommade för fullt. Det var inte någon sort som visade att de inte trivdes. Nä alla var de som vackrast och jag plockade in bukett efter bukett. Vardags lyx när det är som bäst.


I början av Juli så  var det några dagar som var varma. Vi tog det (o)kloka beslutet att sätta oss i bilen med trasig aircondition och åka till Blekinge. Termometern visade+30 så ni kan förstå att vi kände oss kokta mer eller mindre hela dagen.
Vi hade trots värmen en härlig dag med fina, trevliga besök på plantskolor och caféer. Kika in här så kan ni läsa mer om vår resa.

Älskade Båtis
Juli var inte bara trevlig. Nä en av mina värsta dagar inföll  här..
Den 14 Juli så tvingades vi att ta det svåra beslutet att låta Båtis somna in...
Han var "min" kisse. Han följde mig vart jag än gick och han betydde väldigt mycket för mig.
Saknade efter honom är fortfarande stor.


I Juli var det dags för semester och den var välbehövlig som den alltid är.
Vi hade inga planer till och börja med. Tog dagen som den kom. Badade, gick och kollade på bland annat sandskulptur festivalen m.m


Sedan beslutade vi oss för att ta husvagnen till Skåne. Vi besökte många mysiga ställen. Kika in här och här och här om ni vill veta vilka ställen som vi besökte :)


Månadens bild/er i Augusti visar hur trädgården har blivit lummig. Precis så som jag vill ha den. När vi satt där i Pussenästet så syntes vi knappt .
Äppelträdet, rosen The Fairy, Malva, Liljorna ja allt bara välvde över. Underbart!U och jag fick bara två veckor ihop. Så när han var på jobbet pysslade jag på hemmaplan och fogade bland annat gången vid spa badet.
Den lilla gång snutten gjorde stor skillnad. Både utseendemässigt och rent praktiskt. Ibland behövs det inte så mycket för att det ska bli så mycket bättre;)


Vid spa badet så finns årets favorit plats. Solsidan. Här satt vi så ofta som vi bara kunde. Önskan om att sätta upp en markis här är stor. Det kan nämligen bli väldigt varmt här eftersom den här platsen ligger i söder läge.
Får se när/om det kommer upp någon.

I slutet av Juli blev jag kär igen. Kommer ni håg min förälskelse i fönstertvätten som jag skrev om i del 2 ? Det här var en liknande förälskelse.. Vill ni se vad det jag blev kär i? Kika här :)


I slutet av månaden nämnde U att han ville ha in mer blommor i trädgården. Men vart? Blev min fråga. Alla rabatterna var så fulla att det knappt fick plats något ogräs (önsketänkande) .

Jag gjorde som jag brukar när jag får trädgårds idéer. Jag använde mig av vattenslang och hink... Ja vad som hände sedan får ni se här..


Växtlista på Gångrabatten
September månad blev månaden som vi fokuserade på att få Gångrabatten klar, Kändes skönt att kunna göra den helt färdig med de växter som jag ville ha, Många tog jag från andra rabatter men några nya kompisar blev det också. Kika här så ser ni alla inlägg om denna rabatt


Den 24 September fick vi en ny familje medlem. Nana Be som sedermera fick namnet Chimay


Avslutar dagens inlägg med denna bild som jag tog i slutet av September.
Nu är det bara ett inlägg till med årets återblickar .

Ha det bäst!


PSHär finner ni  Del 1 och Del 2 DS

fredag 25 december 2015

Den bästa dagen på hela jul helgen är...


... idag :)


Igår var det julafton och dagen var fylld av våra traditioner.
Morgonbad ute, julfrukost hos mina föräldrar, Kalle Anka, Julmiddag, gotte bord, julklappsöppning, tärningsspelet för oss vuxna m.m..
Det blev en härlig julafton men oj vad dagen idag är så mycket bättre.
Vi strosar runt i myskläder, ingen stress bara ett lugn. Snart får vi hjälp att käka upp resterna från igår sedan blir det bara ännu mer av slappar läget.

Jag hoppas att ni får en fortsatt skön julhelg och om ni vill se mina återblickar från året som har gått så kommer del 3 snart här på bloggen :)

Ha det bäst!

onsdag 23 december 2015

Tittar tillbaka på året som har varit. Del:2

Lika bra att köra på eller hur?Snart är Nyår här och återblickarna vill jag har gjort innan dess. Vill ni kika in på första inlägget så klickar ni här.

 Men nu kommer återblickarna från April-Juni :)10:e April hade det börjat poppa upp både det ena och det andra. Dagarna hade blivit ljusare så det blev längre dagar att tillbringa i trädgården igen.


Trallarna utomhus och möbler oljades i full fart i det sköna vädret.

U och jag besökte Öl festivalen i Växjö. Många nya, trevliga ölsorter upptäcktes.


Kruk tornet fick nya, mer torktåliga växter i sig. Visade sig var ett smart val. De har alla överlevt :)

Jag påbörjade min växtlista där jag beskriver de växter som jag har i trädgården. Tanken är att jag ska fylla på den efterhand.Den är till vänster i bloggen om ni vill kika på den.

3;e Maj

Grannens Orrnäs Björk har börjat slå ut. Allt har  börjat grönska. Ett fint regn föll och vi lade ut gräsgödning. Ville ha och vill ha en tjock grön gräsmatta.
Tulpanerna började visa sin färg lite smått och Lammörs mattan tjocknade till. En härlig tid!

Maj var även månaden som jag blev kär. En nyförälskelse i en fönstertvätt. Går det? Jo då och kärleken håller ännu i sig ;)

Besökte Öland spirar. Hela ön öppnar upp sig och visar sina bästa sidor för en. Trädgårdar att besöka, konst, hantverk m.m. Har ni inte besökt detta förut så kan jag varmt rekommendera det.

20:e Maj
I slutet av Maj så började jag plantera ut plantor som jag hade drivit upp. Nätterna var fortfarande kyliga så fiber duken åkte på ibland.

Tvättmaskinen pajjade. Vi köpte en ny som visade sig spela en trudelutt när den är klar. Till vilken nytta tänkte jag först men inser att det var ju en rätt så bra ide´..


Doft minnen dök upp när dotterns kom hem med syrener.

Juni startade mindre bra. Regn, grått och ruggigt. Jag var inte utomhus. Höll mig inne och målade.
Öppnade även upp ett Instagram konto för bloggen där jag uppdaterar oftare om vad som händer. Om ni har Instagram så kan ni kika in här.


Kände att jag inte riktigt hann med. Mycket att planera inför sonens student och dotterns skolavslutning.


Vi byggde en hylla/skåp där akvariet som vi hade fått från mina föräldrar skulle så. Vi köpte på oss växter, pump och fyllde på med vatten.. Det läckte.. Vi hade testat det innan men då märktes inget. Tur att vi var hemma i alla fall så vi inte kom hem till en vattenskada..


Midsommar firades på Öland. Vädret var som det brukar vara vid midsommar; regn. sol om vart annat. Vi hade en trevlig dag men den slutade på akuten för mig.. Allt ordnade sig men det blev inte som det brukar, så att säga.


Tankar runt sociala medier blev det med.Visst är det så att de tar tid från oss men de ger oss också inspiration men lagom är alltid bäst :)


Avlutar detta lååånga inlägg med ett foto av rosen Louise Odier. Den doftar ljuvligt:)

Nu får ni en lite paus från mina långa återblickar. De två sista kommer efter jul .

Jag hoppas att ni njuter av årets första(?) julskinke macka och känner er lugna inför morgon dagen. Inga missade julkapps inköp, inga glömda "måstehapåjulbordetmaträtter".. Men som ni vet; det blir jul hur eller hur ;)


tisdag 22 december 2015

Tittar tillbaka på året som har varit.Del:1

Året närmar sig sitt slut och det är dags att se tillbaka på det år som har gått.
Jag inser rätt snabbt när jag går tillbaks i bloggen att det har hänt en hel del så jag får dela upp året på fyra inlägg och här kommer första som går från Januari-Mars

Varning! Inlägget är längre än vanligt :)


Det började klia tidigt i mina fingrar. Jag ville peta ned fröna i jorden i början av Januari men jag hiade mig som tur vad.


Jag började med månadens bild som sedermera döptes om till månadens bild/er. Det var jättesvårt att hålla sig till en bild. Helt omöjligt, faktiskt.

Det har varit kul att följa hur denna del av trädgården har utvecklats. Nu är det snart dags för en ny del av min oas :)


7 Januari vaknade jag upp med feber och till en vit värld. Det snöade rätt så bra i ett par dagar och stormen Egon kom på besök.


I mitten av Januari kom hoppet tillbaka om en framtida vår. Snödropparna började synas under Lagerhäggen


Jag fjäskade för fåglarna sista helgen. Allt för att jag skulle kunna räkna in så många olika sorter som möjligt ;)


 I början av Februari kom snön åter för ett kort tag. Jag påbörjade min odling i tvättstugan av bland annat Chili.

10 Februari
 Satt här ute och njöt av solen som var framme. Snön låg ännu kvar men försvann ett par dagar senare.


Sonens rum målades och tapetserades..


.. och nya fynd på bokrean fyndades. De flesta via nätet.


8:e Mars och 13+ i skuggan (nästan samma temp som idag..) Jag planterade julen överblommade Hyacinter och gjorde ett tappert försök med granen. Det misslyckades, med granen.


Svärfar målade om Mora klockan från brun till vit..


..buren på altanen inreddes med hjälp av era kloka tankar och idéer.


21:e kom ett bakslag med snö och blåst. Vi skulle ha den årliga "vårningen" hos oss och det vara nära att den blev inställd pga detta men med lite värmande dryck "innanför västen" så blev rabatter rensade . träd klippta m.m. En mycket trevlig dag trots den bitande kylan .


Avslutar detta långa (hoppas ni fortfarande är med mig.. ) inlägg med ett foto på min Julros som jag köpte i slutet av Mars. Jag hoppas den blommar igen.

Ha det bäst!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...