#header-inner { width:1000px; margin-left: auto; margin-right: auto; }

Etiketter

2015 års lökplantering (1) Advent (17) Altanen (33) Award (1) Bad (3) Baileys (7) Bakning (12) Baksidan (13) Belysning (14) Blogg (4) Blogga (6) Blommig Fredag (41) Blommor (121) Blomsterön (20) Boktips (6) Buske (9) Båtis (7) Böcker (17) Chimay/Nana B (11) Clematis (20) Dahlia (3) Damm (6) Djur (21) dörrar (1) Elefantgräs (3) Fantasi (2) Fest (4) Fika (2) Fotografering (22) Fröer (34) Fuchsia (1) Fåglar (23) Föreochefter (4) Genvägen (34) Grus (5) Gräs (12) Gångar (12) Gåva (2) Hall (4) Havtorn (4) Helg (24) Hellborus (1) Hund (2) Husvagn (4) Häck (5) Höst (29) Inomhus (35) Inredning (24) Insekter (9) Inspiration (16) Instagram (3) Jasmin (1) Jul (26) Kaprifol (2) Katter (65) Klätterväxter (14) Krukplantering (7) Krukväxt (5) Kryddland (5) Kärleksstigen (26) Kök (4) Köksträdgård (17) Lammet och Grisen (4) Liguster (1) Livet (134) Loppis (3) Lupiner (2) Lökar (20) Lönn (1) Magnolia (2) Midsommar (6) Morris (8) Målning (1) Månadens bild/er 2016 (14) Nana Be (1) Natur (1) Netto (7) Nyår (6) Pelargoner (16) Pion (4) Planer (2) Plantering (19) Pool (10) Projekt (22) Pussenästet (23) Pyssel (20) Påsk (6) rabarber (4) Recept (5) renovering (23) Rosor (51) rödbetor (1) Semester (18) Skattskrinet (1) Skrållis (6) Skåne (4) Skällby (1) Smultronstället (22) Solsidan (23) Sommarlov (1) Spa (7) Sporrsjö (4) Stenrabatten (5) Sådd (23) Taklök (6) Tips (10) Trampstenar (3) Träd (20) Trädgård (260) Trädgårdar runt hörnet 2012 (2) Tävling (3) Ullared (3) Uppdateringar (4) Uteplats (10) Utflyktstips (24) Utmaning (2) Valborg (1) Vallmo (11) Vatten (3) Ved (1) Vinst (4) Vinter (33) Vår (27) Vänner (4) Växthus (34) Växtlista (2) Växtporträtt (21) Växtriket (2) Återblickar (18) Ängsbacken (2) Öl (5) Öland (32)

måndag 30 november 2015


Jag tror inte att det är många av oss som bor i södra Sverige som har haft en god natts sömn.. Stormen Gorm har rivit och slitit (gör ännu men med "mildare" tag) i våra hus och jag har bara hört hur allting har farit runt utanför... 
Det är mörkt ute nu så jag lär inte se vad Gorm har ställt till med hemma hos oss förrän jag kommer hem från jobbet, Jag hoppas att jag kommer till jobbet.. 
Helst hade jag velat vara hemma, inomhus och sovit i första hand men även pyssla. 
Jag pysslade lite i helgen och i dagens inlägg så får ni se vad jag hittade på.
Ta hand om er ! 


Det finns så mycket inspiration att finna när man surfar runt på nätet (säger man fortfarande så?),
Så mycket som man vill göra. Göra en variant av. Göra om det till "sin egna design".

Det är långt ifrån allt som jag ser som jag gör men ibland så händer det :)


Glasskålen som står på vardagsrums bordet skulle få bli lite mer juligare.
Plockade ihop lite av varje; mossa, oasis, pärlor, ljusslinga..
Efter lite pysslande så blev slutresultatet så här. En kalorifri Jul tårta :)

Inspiration till denna "tårta" fick jag när jag såg ett inlägg på bloggen Rose garden Malevik.
Håkan som har bloggen är makalös på att pyssla och resultaten blir så vackra. Hans tårta och min är inte lika men inspirationen kom där ifrån i alla fall ;)
Vill ni överösas av inspiration så måste ni kika in på hans blogg .

Ha det bäst!söndag 29 november 2015

Nu har...


..nedräkningen börjat till Doppare dagen.

Första ljuset är tänt och jag sitter med min mugg kaffe och njuter.

Önskar er en skön Advent 

lördag 28 november 2015


Ja ha, vad har hon nu fotat mån tro? Ja det kan man undra ;) 
Ni som följer Helt enkelt hemma hos mig på Instagram kan nog lista ut vad det är. För er andra rekommenderar jag er att scrolla ned för att stilla er nyfikenhet ;)


 Ta dah, En fönster gran!


Den låg där på Maxi fyndkorgen och väntade på oss.
När jag monterade ihop den och satte den i köksfönstret så "drabbades" jag av jul feeling :)


Har ni också drabbats av den känslan. Eller är det för tidigt?

Ha det bäst!

fredag 27 november 2015

Veckans tema gav mig huvudbry -Alien
Veckans tema hos Rosor och bladlöss är Alien. Hur tänkte man här? Var min första undran! Alien? Jag har inga Aliens i min trädgård , eller?

Gick först igenom mitt växtutbud. Något som ser annorlunda där? Liljorna med dess "spröt" föreslog min man.. Nja.. Inte tillräckligt Alien likt enligt mig..


Ahh, självklart! Sländorna ! De är lite Alien lika med sitt huvud som ser ut som en... Alien (?).
Har ni kikat på dem på närmre håll?
Jag har inga Sländor i trädgården nu av förklarliga skäl men i mitt foto arkiv (från 2014) har jag ett par bilder. Inte världens bästa kvalité men jag tror att ni med hjälp av dessa kan se dess Alien look :)


Knivigt tema som sagt. Ska bli spännande och se hur andra har tolkat detta tema . Håller nu tummarna för ett lättare tema till nästa vecka . Visserligen är utmaningar utvecklande  :)

Ha det bäst!

onsdag 25 november 2015

"Strutsägg"

De som känner mig vet att när jag säger strutsägg så är jag sur, rent ut av.. arg!

Ni som inte känner mig har säkert ett stort frågetecken över era huvuden. Jag kanske ska förklara mig så ni inte tror att jag är hel tokig . För er som känner mig, scrolla förbi ;)

För att göra historien kort om hur ordet strutsägg  blev en "svordom" så var det när barnen var små eller rättare sagt när vi fick sonen A som jag bestämde mig för att jag inte skulle svära i närheten av honom. Inte skulle det vara jag som skulle lära honom svordomar men jag måste kunna ge uttryck för min ilska på något sätt...

Vet egentligen inte hur det gick till men ordet strutsägg bara hoppade ur min mun vid  i ett argt tillfälle och det har nu hängt med i si så där 19 år. Har andra lustiga uttryck som kan komma ur min mun när jag är ännu argare. Tänker inte berätta dem för er men ni som känner mig vet vilka ord jag menar.. ;)
Så nu svär inte mina barn alls.  Jo då,det gör de och jag med i bland. Jag försökte i alla fall :)


Nu var det inte det här som jag skulle berätta om idag men det kommer många strutsägg "farande ur min mun" vid den här tiden på året. Det är nu adventsstjärnorna ska upp och innan man lyckas veckla ut pappers stjärnorna (utan att gå sönder), få ihop dem med så liten glipa som möjligt och sedan få dem att hänga rakt , ja då blir det många strutsägg!

Hur gör ni för att inte slänga hela "skiten" ? 
Jag räknar till 10 mååånga gånger. Vilket är tur för annars hade vi inte fått upp några överhuvud taget eftersom U i regel ger upp så fort han ser dem.

Konsten att få dem att hänga rakt har numera någon människa löst med en liten uppfinning. Jag har inte testat den själv men vad jag förstår efter att ha läst olika inlägg så är den uppskattad och fungerar . Den sätts på sladden och sedan hänger den rakt. Finns att köpa på flera ställen men jag hittade den instruktionsfilm på Clas Ohlssons.Med detta klipp önskar jag er en fortsatt skön dag. Jag är ännu inte pigg så nu blir det säng läge för mig . Få se om jag hittar något spännande att ladda hem på tv:n.

Ha det bäst!

tisdag 24 november 2015

En månad kvar..


.. till Doppare dagen är här. 
Har ni börjat jul"stöka" ännu? Julklappar inköpta? 

Julklapparna i år känns svåra att köpa. Det som man vill ha köps av den som vill ha dem.Svårt. Känns tråkigt men present kort på Köpcentrets butiker är alltid uppskattat..
Annars kanske vi ska köpa årets julklapp. Robotdammsugaren.

Det är tre kriterier som årets julklapp måste uppfylla för att kunna bli vald.
*Produkten ska vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse för året.
*Produkten ska svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i ett stort antal.
*Produkten ska representera den tid som vi lever i.

När jag lyssnar på radion idag så är det många butiker som är förundrade över detta val. Vissa har inte ens robotdammsugare i sitt sortiment....

Vad jag förstår så är det HUI som utser årets julklapp och har gjort det sedan 1988. Kommer ni ihåg vad det var som blev utnämnd första gången? Om inte så kika in här så kommer ni till HUI och listan.

Ha det bäst!söndag 22 november 2015


Ännu en veckan har gått och på bloggens Instagram konton har jag lagt ut #veckansmestgilladefoton .
Collaget visar vad som har skett här helt enkelt hemma hos mig. 
Ibland kan jag känna att inget har skett men med det här collaget så blir jag påmind om att lite har jag faktiskt hunnit med :)

Vi hade en klass1 varning här igår/natt. Det sas att det kunde komma över 1 dm snö. Jag trodde nog att vi inte skulle få någon snö men jag hoppades att jag skulle ha fel..
Det blev ingen snö här. Kände samma besvikelse när jag drog upp rullgardinen idag som när jag var liten och längtade desperat efter snön och ingen kom.

En fördel med att det är mildare är att nu hinner jag med att pyssla i trädgården och plocka undan sådant som jag inte har hunnit med.
Först ska dock advents/jul lådorna fram. Måste checka att allt fungerar till nästa helg. Jag har redan tjuvstartat lite. Julgardinerna i vardagsrummet är uppe och kuddfodral är utbytta. Hyacinter står på borden och första omgången Lusse katter ligger i frysen .
Det finns en risk/chans att någon advents stjärna åker upp idag ;)

Önskar er en skön Söndag !fredag 20 november 2015

Runda, mjuka former .


För denna veckas tema runda former har jag fått leta i "arkiven" efter passande ( i mitt tycke) bilder. Kvalitén på dem är olika bra, några tagna med mobiler..


När vi flyttade in i huset 2001 så hade vi ingen vidare erfarenhet av trädgård. Vi hade båda växt upp med hus men då var det våra föräldrar som tog hand om trädgården. Det närmsta jag kom trädgårds pysslet var att jag hade en liten ruta i trädgårdslandet som jag odlade på...


Så när vi flyttade hit så var det med trevande steg som vi sakta började göra om trädgården till vår. Jag minns vår första rabatt som vi grävde fram . Det var där i hörnan bakom Hängsälgen (det ligger en pall på bilden ovan där den var). Vi gjorde den halvmåne formad, inte så stor. Lade dit stenar i olika storlekar. En "stod upp" som ett monument.. Vi tyckte att vi hade gjort ett bra jobb ända tills någon undrade vad vi hade begravt i minneslunden...
Vi gjorde om men behöll den runda formen men gjorde den större. Efter ett tag så lät vi den växa igen för det var inget som trivdes där bland Syrenens rötter förutom rotskotten .. Det var nog vår första trädgårds lärdom :)

Det tog ett antal år som vi tog tag i den här sidan ordentligt. Vi grävde upp och gjorde om allt. Den vackra syren häcken fick ge vika för Tujja och pool.


 Vi kollade läänge på vilken pool vi ville ha. Funktion och form var viktigt. Formen just för att den skulle passa oss och vår trädgård. Vi var inne på att ha en avlång, rektangulär men vi tyckte att det blev får hårt, för strikt för denna yta. Vi bestämde oss för en njurformad med en rund form.
Jag är glad att vi valde den :)


 Runda mjuka former i all sin härlighet är trevligt tycker jag men för att jag ska se dem så behövs motsatsen. Så vi bryter av med raka häckar och gångar men de mjukas upp med växter  som till exempel här där Lavendeln hänger över gången.


När vi byggde växthuset så ville jag mjuka upp kantigheten av själva växthuset på något sätt. Jag ritade och letade inspiration och till sist visste jag hur jag skulle lösa "problemet". En uteplats med trägolv och med ett rundat hörn gör genast att det känns mjukare.
Det har hänt en hel del sedan detta foto är taget. Kika in här så ni en uppdatering,

Vi har gjort medvetna runda former när vi har grävt, byggt men även växtriket har runda , mjuka former :)


Det här var min tolkning av veckans tema. Vill du se fler tolkningar så gå in på bloggen  Bland rosor och bladlöss .

Önskar er en riktigt skön helg.

Ha det bäst!

torsdag 19 november 2015

Pip,pipDet har pipit rätt så mycket i min ficka i dag.

Pip, pip
" Idag är det världstoalettdagen.
Tack för att du bara
spolar ner kiss,bajs
och toapapper-inget annat"
En hälsning från www.kalmarvatten.se

Härligt att de uppskattar min insats...


Det kommer rätt så mycket reklam i sms form nu för tiden. Har ni också märkt det? Vet inte vad jag tycker om det men det är som vanligt. Viss reklam är mer uppskattad än andra. Så även när de kommer som sms.


Pip. pip.
Sms:et från Blomsterlandet var uppskattat. Det löste mitt "problem" med vad jag skulle göra efter jobbet. Självklart måste jag dit och fynda!

Var lite orolig att det skulle bli svårt att hejda mig men den oron var obefogad. 


Det kändes som att det var urplockat. Köpte dock på mig ett par påsar med 2 olika sorters blomster lökar.
Camassia (ätlig stjärnhyacint)
Erythronium `white beuty´(Hundtandlilja)

Sedan fick en påse sätt vitlök`Flavor´ och två vita hyacinter följa med hem också.

Så imrogon blir det lökplantering här hemma. Jag hoppas att vädret kommer att tillåta mig att klippa gräset för sista gången i år. Det sägs att det kan bli snö på Söndag så det vore bra om jag fick det gjort innan dess...

Ha det bäst!

måndag 16 november 2015

Nu är det (h)jul igen. I alla fall på altanen :)


Jag tror att det var förra året som jag såg den för första gången. Hjulet, med belysning.

Ett gammalt cykelhjul (utan däck) som har målats och sedan fått en ljusslinga fastsatt runt om sig kan bli bli så här bra. Hade ni en aning om det? Inte jag i alla fall men mina svärföräldrar(finns det något trevligare ord än svärföräldrar?). Det är dem som har gjort detta lysande hjul. Smart ide eller hur?

Nu hänger det på vår altan och motar bort mörkret så gott det går. Det är mörkt när man går till jobbet och när man kommer hem så allt som lyser upp tar jag tacksamt emot och Om vi har tur så kommer snön hit snart och lyser upp tillvaron än mer :)

Julen närmar sig med stormsteg. Som jag har berättat tidigare (se här)så har första omgången Lussekatter bakats här och jag har faktiskt satt upp julgardinerna i vardagsrummet... Vad säger ni om det? Alldeles för tidigt kanske men det är inga tomtar på så jag tycker att det är helt okej. 
Skönt att börjar lite smått så inte allt ska göras på en gång när det börjar dra ihop sig.

Jag hoppas att ni har fått en bra start på denna veckan .

Ha det bäst!fredag 13 november 2015

Ingen höjdare, eller...?

Ledig dag men ändå ringde väckarklockan (rättare sagt mobilen ) omänskligt tidigt. Ville sova men viljan att vara påklädd när "Fiber människorna" skulle dyka upp var än starkare men det var verkligen ingen höjdare..


 Som tur vad så blev de färdiga snabbt (ca 2 timmar) och när dörren stängdes efter dem så högg jag tag i dammtrasan, dammsugaren och skurhinken.
Passade även att möblera om lite och då kom jag verkligen åt överallt . Så skönt när det var gjort. En riktig höjdare :)Jag kan inte köra på i ett . Måste göra pauser om kroppen inte ska börja strejka.
Jag tog med mig kameran ut i växthuset och Chimay (katten inte ölen) för att kolla av läget.
Det blev några foton och med dessa fick jag för mig att leka lite med och resultatet av denna lek får ni se här.


Den översta är näst intill oredigerad medans ..


.. den andra bilden är redigerad. Höjdare eller ingen höjdare? Ja det är upp till var och en att tycka till men feedback tycker jag om att få :)

Nu ska jag fortsätta med röjandet en liten stund till sedan blir det en paus igen för att se hur andra har tolkat temat Höjdare på Blommig Fredag. Vill ni också se vad de har skrivit? Kika in här :)

Ha det bäst!
tisdag 10 november 2015

Det doftar jul i vårt hus ❤


Finns det någon mer doft som sätter igång julkänslorna i kroppen som doften av Saffran? 
Jo men visst sätter glögg, kryddnejlikor, pepparkakor igång mina jul känslor också men Saffran.. 
Mm jag behöver inte säga något mer va? ;)

Fick ett ryck i morse och satte en deg och nu är de klara. De ligger bara där och jag väntar bara på att Kaffet ska bli klart så jag kan sätta tänderna i årets första Lussekatt.
Har ni börjat med Julbaket ännu? 

Ha det bäst!


måndag 9 november 2015

Vi kom undan lindrigt. Hur gick det för er?


Den förväntande stormen Freja gick förbi oss. Kraftiga vindar fick vi dock vilket jag fick känna av när jag (försökte) cykla runt på jobbet. Var helt slut när arbetsdagen var slut..
Som sagt så kom vi undan lindrigt. Såg att det var så mycket värre söderöver. Hur gick det för er? Inga större skador hoppas jag.

Jag gick ut idag på morgonen för att se om något hade hänt  här hemma i de kraftiga vindarnas framfart.
Blev lättad när jag kunde konstatera att inga skador har skett :)


Insåg lika snabbt att nu är det verkligen dags att ta fram räfsan och räfsa bort löven som har fallit.
I morgon kommer de och tömmer komposttunnan för sista gången i år så det gäller och passa på.
En del av löven kommer hamna som ett skyddande täcke runt rosorna.
Först måste jag in en sväng till stan så jag hoppas vädret håller i sig till eftermiddagen så jag slipper räfsa i regn..

Ha det bäst!

fredag 6 november 2015

Goda grannar är guld värda :)


Vi flyttade hit till vårt hus (och trädgård) November 2001. Har vi verkligen bott här i 14 år? Galet vad tiden rusar iväg!

Hur som helst var det här vårt första hus. Vi hade båda två växt upp i hus men det är en annan sak. När man bor med sina föräldrar så är det de som ser till att det är varmt, att det är varmvatten i kranen, gräsmattan är klippt m.m Nu var det vi som skulle fixa det där. Pirrigt värre var det,kommer jag ihåg och frågetecknen hoppade sig
Hur skulle det bli? Hur varmt vågade vi ha på värmen utan att bli ruinerade (ha ha, kan jag tänka nu)? Hur funkar gräsklipparen? Har vi en gräsklippare (det hade vi. De vi köpte av lämnade den till oss)? Hur är grannarna?? Vågar man hälsa på dem? Är någon "mindre förstående " att våra barn "låter"...?? Vi ville ju absolut inte vara "besvärliga"..


Goda grannar som inte vill vara med på bild ;)
Jag kommer inte ihåg om det var första eller andra dagen som dessa härliga människor kom över till oss. De hade godis med sig till våra barn och jag tror att de hade med fika också. Det hälsade oss varmt välkomna och jag kände direkt att dessa två var riktigt goda grannar och det är något som jag ännu känner . Hade/har vi några funderingar så är det bara att knata över. Det visade sig med tiden att det fanns andra goda grannar runt omkring oss.
Tack för att ni finns :)


Goda grannar i trädgården har vi också. Igelkottar, fåglar, insekter men även växterna har sina goda grannar. Grannar som framhäver varandras egenskaper på bästa sätt som till exempel Vildvinet med Clematisen Miss Bateman. 
Både när den blommar och som här när den är överblommad. Vacker kombo.


Ni har säkert listat ut att temat på Blommig Fredag är just goda grannar. Vill ni ser vad andra har skrivit runt detta tema så kikar ni in här.

Önskar er en skön helg!

måndag 2 november 2015

Skrållis har återförenats med sin vän Båtis ♥Tio och ett halvt år fick vi ihop. 
Jag kommer sakna våra stunder.

Vid frukosten låg du gärna i mitt knä och såg söt ut så du skulle få till dig något gott och det fick du för det mesta. 
Köksbordet var din domän men bara på duken och så ville du ha ett glas vatten stående där medan jag åt(bästa sällskapet)

När jag stod vid datorn som jag gör nu så ville du gärna hänga på min axel. Du ville vara mig nära men på dina villkor.

När jag mådde dåligt/hade ont så kunde jag vakna upp i sängen och möta dina ögon när du låg på min huvudkudde. Du visste att bara din närhet gjorde mig lugn.

Du har gett mig så mycket så det kändes självklart att tillbringa natten liggandes bredvid dig  för att finnas där för dig när du behövde min hjälp....

Jag är tacksam för de här åren och jag hoppas att du och Båtis får det bra. Vart ni än är.

Saknar er.

söndag 1 november 2015

Månadens bild(er) :November 2015Grått, grått men temperaturen kommer upp mot +13 grader. 
Det kan man i alla fall inte klaga på


Gräsmattan är grön och bladen faller från buskar och träd.
Växterna går in i sin vila. Några kämpar ännu på men de flesta tappar sin färg och sin forna glans


För några månader sedan var det hur tätt som helst här. Alldeles för tätt(?). Svårt att tro nu när man ser hur det ser ut nu.
För att göra det ännu tätare till nästa år så har jag satt ned lökar och nya Daglilje plantor här :)


Blomsterön ser ut som vanligt men med lite mer höstig klädsel


Kransveronikan har blommat över men är vacker ändå.


Fläderbären sitter kvar och en och annan ros blommar i ros rabatten.

Undrar om det fortfarande är grönt när vi kommer till December? Ja, det får vi se när vi är där.

Ha det bäst!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...