#header-inner { width:1000px; margin-left: auto; margin-right: auto; }

Etiketter

2015 års lökplantering (1) Advent (17) Altanen (33) Award (1) Bad (3) Baileys (7) Bakning (12) Baksidan (13) Belysning (14) Blogg (4) Blogga (6) Blommig Fredag (41) Blommor (121) Blomsterön (20) Boktips (6) Buske (9) Båtis (7) Böcker (17) Chimay/Nana B (11) Clematis (20) Dahlia (3) Damm (6) Djur (21) dörrar (1) Elefantgräs (3) Fantasi (2) Fest (4) Fika (2) Fotografering (22) Fröer (34) Fuchsia (1) Fåglar (23) Föreochefter (4) Genvägen (34) Grus (5) Gräs (12) Gångar (12) Gåva (2) Hall (4) Havtorn (4) Helg (24) Hellborus (1) Hund (2) Husvagn (4) Häck (5) Höst (29) Inomhus (35) Inredning (24) Insekter (9) Inspiration (16) Instagram (3) Jasmin (1) Jul (26) Kaprifol (2) Katter (65) Klätterväxter (14) Krukplantering (7) Krukväxt (5) Kryddland (5) Kärleksstigen (26) Kök (4) Köksträdgård (17) Lammet och Grisen (4) Liguster (1) Livet (134) Loppis (3) Lupiner (2) Lökar (20) Lönn (1) Magnolia (2) Midsommar (6) Morris (8) Målning (1) Månadens bild/er 2016 (14) Nana Be (1) Natur (1) Netto (7) Nyår (6) Pelargoner (16) Pion (4) Planer (2) Plantering (19) Pool (10) Projekt (22) Pussenästet (23) Pyssel (20) Påsk (6) rabarber (4) Recept (5) renovering (23) Rosor (51) rödbetor (1) Semester (18) Skattskrinet (1) Skrållis (6) Skåne (4) Skällby (1) Smultronstället (22) Solsidan (23) Sommarlov (1) Spa (7) Sporrsjö (4) Stenrabatten (5) Sådd (23) Taklök (6) Tips (10) Trampstenar (3) Träd (20) Trädgård (260) Trädgårdar runt hörnet 2012 (2) Tävling (3) Ullared (3) Uppdateringar (4) Uteplats (10) Utflyktstips (24) Utmaning (2) Valborg (1) Vallmo (11) Vatten (3) Ved (1) Vinst (4) Vinter (33) Vår (27) Vänner (4) Växthus (34) Växtlista (2) Växtporträtt (21) Växtriket (2) Återblickar (18) Ängsbacken (2) Öl (5) Öland (32)

tisdag 30 juni 2015

Vår trädgård har förvandlats ...

Louise Odier 
..till en parfym fabrik!

Vart jag än går i trädgården så når underbara dofter min näsa.
Jag känner dem till och med när jag är inomhus och öppnar ett fönster :)

Louise Odier
Louise Odier
Valeriana officinalis
Läkevänderot ,Valeriana officinalis
Klematis
Clematis `Summer snow`
Alchymist
Fjärils Lavendel

Lykkefund
Black lace
Blodfläder Sambacus nigra `Black lace´
 Jag kan inte visa er alla våra "doftisar" på ett inlägg men några av dem fick ni se. De andra dyker säkert upp i något senare inlägg.

Vilken är er favorit "doftis" ? 

Ha det bäst!

måndag 29 juni 2015

Sociala medier

Bilder från min sida på Instagram

Sociala medier. Har det ersatt det verkliga sociala livet?
Jag märker själv att jag sitter gärna och surfar runt på mobilen på olika sidor. Facebook, Instagram,Pintarest, Untappd.. Ja det finns hur många sidor som helst. 

Det är så smidigt, så lätt att surfa in och få inspiration och ge inspiration till andra inom det ämne som man är intresserad av. Det är bara att ta upp mobilen och sedan dela bilden vidare .

Instagram har blivit ett bra komplement för mig och min blogg. Mobilen finns i regel alltid med och som sagt , det är enkelt att ta ett foto och dela med sig.

Bloggandet kräver enligt mig lite mer planerade (=tid) och när jag jobbar har jag inte riktigt den tiden eller orken så inläggen kommer inte så ofta men jag hoppas att ni "står ut" med det.
Annars får ni spana in på Instagram om ni tycker att jag har varit borta för länge;)

Något som glädjer mig är att ni har börjat kommentera mer. Både här på bloggen men även på Facebook och på de sidor som jag har delat inläggen på.
 Era åsikter, tankar och funderingar motivera mig att fortsätta och utvecklas så jag hoppas att ni fortsätter med det :)

Nu ska jag släppa datorn/mobilen för en stund och ta mig ut IRL/verkliga livet och skörda Rabarber och Smultron. Sedan ska jag göra en smulpaj till dagens fika.

Ha det bäst!lördag 27 juni 2015

Vi som bara skulle köpa en matta...
Det har inte varit någon "pool sommar" ännu så vi har inte gjort några vidare ansträngningar på den sidan i år men nu ryktas det om att sol och värma ska komma så vi tänkta att nu är det dags.
Jag hade sett i ett reklamblad att Rusta hade rea på sina plast mattor. En sådan skulle vara perfekt att ha under stolarna. Dels för att det skulle se ombonat ut och dels för att vi skulle slippa bränna fötterna på trä trallen när vi går på det. Det blir otroligt varmt när solen ligger på !


Vi åkte till Rusta och det blev lite mer än vad vi hade tänkt oss.. Ett par plast mattor , ett litet bord och ett parasoll följde med oss hem.
Ett "snabbt" stopp på Blomsterlandet resulterade i jord, krukor och blommor...
Vi som bara skulle köpa en matta... ;)


Krukan fyllde jag med jord och Banan plantan från odla.nu fick sällskap av...


 ...Lyckoklöver
 .

Parasollet sattes ihop och efter lite piffande så känns det som att vi har kommit en bit på väg.


I sommar ska vi göra ett lite bygg projekt på däcket och när det är klart så ska allt oljas. Det kommer bli många mysiga, sköna stunder här vare sig det blir sol eller ej.

Nu måste jag slänga i mig mat innan det är dags för kvällsjobb. Känns si så där lockande att bege sig till jobbet idag..

Ha det bäst!

fredag 26 juni 2015

Nu är det dags för en ny frisyr :)


Jag ska iväg och klippa mig i eftermiddag. Hur vet jag inte men min frisör har en plan och jag litar till fullo på henne :)

Nu är det inte bara jag som behöver klippas till. Silverarvet som samsas med Elefantgräset i rundlen utanför växthuset har växt alldeles för mycket så det är bara att ta fram saxen (sekatören) !


Det är lite pill att klippa. Det gäller ju att jag inte råkar klippa av Elefantgräset. Jag får ta en liten tuva i taget...


Så där! Nu är det klart. Ska bara sopa upp resterna.


Klippningen är klar och snart kommer nya knoppar som i sin tur blir nya, vita blommor i den silvriga "kudden".

Nu är det min tur att bege mig till frissan :)

Ha det bäst!

onsdag 24 juni 2015

Igår kväll...

 ... regnade det så jag tog aldrig min daglig kvällsrunda i trädgården. Istället tog jag kameran med ut på altanen och fotograferade det som mina ögon drog mot.

Det första som jag fotade var den vita clematisen i trädet. Dess vita färgoch storlek på blommorna är otrolig. Det går inte att missa den!
Den har aldrig varit så fin som den är i år. Jag och U är helt fascinerade av dess växtkraft och skönhet:)

 Vår Prästkrage "äng" under/runt Rönnen har också varit otroliga i år men nu är de inte så fina längre så det blir att klippa ned dem nu i veckan. Deras tid är förbi för denna gång men...


... inte för den vita klätter rosen som precis har börjat blomma utanför vår altan. Vet tyvärr ej dess namn.


Det vita spöket som svävar ovanför Lammöronen i Blomsteröns rabatten köpte jag på Lamm&lera för ett par år seda(se länk). Bakom spöket är Kransveronikan på "G". 


Vår Lime färgade Humle växer så det knakar. Precis som Humle gör och ska.
 Lime och vit färgade växter gör att rabatterna i trädgården lyser upp. Allra helst när mörkret faller över trädgården.

Ha det bäst!


söndag 21 juni 2015

Klipper där, plantera lite..
..men allt går i sakta mak och det får det göra eller rättare sagt, det ska det göra.

Jag känner mig lite bättre efter Midsommar aftonens bravader  men jag inte "köra på" för fullt.   
Så jag går med sekatören i hand och klipper lite där och lite där. Inget som gör någon större skillnad men jag har ändå gjort det och jag mår bra av det :)

Pumpa plantor är planterade och ska få slingra sig runt växterna . 
De sista Pumpa plantorna har jag också petat ned så nu hoppas/längtar jag tills jag får fina pumpor senare på säsongen. 
Precis när jag satte dem så började det att regna. Ett varmt skönt sommar regn. Känns lite som åska i luften men ännu har jag inte hört något muller. Har ni?

Sitter på altanen och tittar ut :)

När det regnar så är nog altanen men favorit plats att sitta på. Ljudet från regnet när det smattrar på taket ger mig ett lugn men det får även mina tankar att snurra..

Jag funderar lite på hur det ska gå att jobba i morgon? Imorgon är det för många av våra sommarvikarier deras första dag på egen hand. Det brukar vara en hel del att ta tag i denna dag. Taggar, rutiner, adresser, delegationer.. ja allt ska de få till sig och jag som "spindeln i nätet" ska ha koll på ...mycket. Som tur är så är vi en "spindel" till plus att våra kollegor är hjälpsamma så det ska nog gå bra( försöker jag övertala mig själv nu?), eller hur?
Jag får bara se till att stanna upp om/när det blir för mycket och inte bara köra på. Jag vill inte uppleva det som jag gjorde en gång till :S

Se där! Nu har solen kommit tillbaka och jag ska fortsätta njuta av dagen och jag hoppas ni gör likaså.

Ha det bäst!

lördag 20 juni 2015

Händelserik midsommar

Underbara Öland :)

Jaghoppas att ni alla har haft en mysig Midsommar afton.Vi firade Midsommar på Öland hos min svägerska med familj. Syskon med respektive och barn var där. 
Det var kul att träffa dem alla.Det är inte så ofta man gör det så det blir extra kul när det blir av. Vädret var typiskt midsomrigt. Dugg regn, uppehåll,sol om vart annat. Vi dukade upp inomhus för säkerhets skull. Blir så jobbigt att bära ut och in borden under måltidens gång ;)

Tanken var att vi bara skulle vara där över lunchen och sedan bege oss hemåt eftersom jag skulle jobba som idag men tiden rusade iväg som det gör när man har det trevligt men till slut var vi tvungna att åka hem.

Väl hemma så förberedde vi bubbelbadet och tog fram lite god dricka men vi kom inte längre..
För när jag stod vid datorn så började jag må dåligt, helt plötsligt, utan förvarning.. Minns att jag skulle gå iväg till toaletten sen minns jag inget mer förrän U stod över mig och undrade vad jag höll på med. Det tog en stund innan jag förstod var jag var.

För att göra historien kort så blev det ett akutbesök med diverse undersökningar. Allt såg ok ut så efter midnatt fick jag åka hem. Stor bula i pannan, ömt knä, nacke och rygg är det som vittnar om gårdagens händelse. Känner mig kymig men är glad för att det gick så bra som det gjorde. Kom undan med en jätte bula i pannan, svullet knä, öm nacke, huvud och rygg.
Tänk om det hade  hänt när jag cyklade (hua), eller om U inte varit hemma och "väckt" mig (jag drömde så gott så jag var inte glad i å bli väckt) så.. ja, vad hade hänt då?? Många fråge teckenhar kommit upp efter denna händelse men det gäller verkligen att ta vara på var dag och på varandra. Jag har det tänket annars med men det blev än tydligare efter denna händelse.

Jag skulle som sagt jobbat idag men så blev det naturligtvis inte och som tur är så regnar det ute så det blir lite enklare att mysa och ta det lugnt inne.

Jag hoppas att ni njuter till fullo av dagen och av varandra.

Ha det bäst!

torsdag 18 juni 2015

Midsommar :)


Midsommar blommor för mig och för flera av oss är just Prästkragar och Blåklint .
Prästkragar har jag ett stort hav" utav men  Blåklint finns det inga men jag har Bergklint som ersättare . "Man tager vad man haver" ;)


Vår midsommar kommer att var lugn eftersom jag ska jobba Lördag och Söndag. Vi tänker små fira hemma idag och sedan intas Midsommar lunchen hos ett gäng trevliga människor i morgon. Jag hoppas att regnet håller sig borta...

Jag önskar er all en trevlig midsommar!

tisdag 16 juni 2015

Like that garden


De som känner mig vet att jag gillar teknik. Telefoner, datorer, kameror ja det var till och med kul att installera Kaffebryggaren. ALLT med en instruktionsbok går hem hos mig (tips till er inför framtida födelsedagar ;) )
Att jag gillar teknik betyder inte att jag är något dator proffs nä det är snarare tvärtom men jag är inte rädd för att "leka" och på så sätt lära mig.
Sedan har jag ett annat stort intresseområde och det är ju trädgården. Vilket inte var någon överraskning för er hoppas jag.

Så när dessa två intressen kan slås i hop blir jag lycklig och nu har jag hittat en APP som verkar hur bra som helst för oss trädgårds nissar  som vill veta växternas namn.


Appen heter Like that garden och den fann jag av en slump. Såg att någon nämnde den i något inlägg och jag blev nyfiken och laddade hem den.


Jag upptäckte appen i går kväll så jag har inte testat den så där jätte mycket men det som jag har testat fungerar hur bra som helst.

Så som jag förstår så tar man ett foto på den växt som  man undrar över. I ovanstående exempel så fotade jag vår Silverarv. Min bild har jag ringat in med rött.
När appen har bearbetat den så kommer förslag upp där man kan jämföra och på så sätt se vad det är för något som man har.
Jag visste ju redan att det var Silverarv så jag bekräftade det och då antar jag att den bilden används när någon annan fotar sin Silver arv och undrar var de har i sin trädgård. Fiffigt värre, eller hur?!

Som sagt vad så harjag inte utforskat den här appen till fullo men än så länge tycker jag att den verkar som ett bra hjälp medel när frågetecknen hopar sig.

Det ska bli kul å höra vad ni tycker om denna :)

Ha det bäst!

måndag 15 juni 2015


Nu börjar de. 
Drottningarna av trädgården börjar blomma. Nu gäller det att hänga med när ros knopp efter ros  knopp slår ut. Det går undan nu :)

Just nu är det dessa tre skönheter som precis har slagit ut.

Eden, Summer song
och
Louise Odier.


Jag kommer att uppdatera er efter hand men nu får ni fortsätta och njuta av Måndagens sista timmar.

Ha det bäst!

söndag 14 juni 2015

Nu är jag här igen :)


Aktiviteten här på bloggen har varit låg men i livet har den varit desto högre.


Sonens student med diverse förberedelser innan 


och sedan dotterns skolavslutning .


På Fredagskvällen kom några arbetskollegor hit på den årliga grillfesten och de hade med sig presenter. Bland annat tomat och Pumpa plantor:)

Under dessa dagar hade vi väder gudarna på vår sida. Solen sken och på Fredags kvällen var till och med myggorna någon helt annanstans :)

Det ryktas om att vädret ska bli lite sämre (precis som det brukar kring midsommar) så jag ska passa på att peta ned Pumpa plantorna i jorden så de får en bra start. Tomat plantorna hamnar i växthuset. Där kommer de att trivas.

Ha en fortsatt skön helg !

torsdag 11 juni 2015

Dagen med stort S är här!


Dagen med stort S är är här. Tiden hit har gått så fort, så fort..

 Idag är dagen då min plutt helt plötsligt har blivit vuxen (när hände det ?).

Idag gick min son iväg med den stoltaste hållningen som jag någonsin ha sett honom ha.

Idag gick han iväg till skolan med ett pillimariskt leende på läpparna..


Idag känner hans föräldrar en oerhörd kärlek och stolhet i sina hjärtan.

Idag kommer hans "pinsamma" föräldrar fälla en och en annan glädje tår..

Idag ta A Studenten !

Ha det bäst!

måndag 8 juni 2015

Före och efter bilder är alltid kul, eller hur? :)


Jag tycker att det är kul när jag är inne på olika bloggar och får se deras före och efter bilder. Ibland kan man knappt tro att det är samma ställe som de har fotograferat. Förändringen blir oftast otrolig.

Jag försöker bli duktigare på att dokumentera vad som händer och vad vi gör för att vi lättare ska se att; "oj, var det så det såg ut?", "oj, vad fel det blev "eller "Oj, vad bra det blev !" :)

Jag tänker nu visar er bilder från när vi hade vår "vårning" här hemma. Om ni har missat det inlägget så kan ni kika in här.
Först kommer bild från den 22:e Mars sen kommer foto på hur det ser ut i dag.

22:e Mars

8:e Juni
 Tyvärr kunde jag inte ta i samma vinkel som föregående bild för då hade inte trädet synts över huvudtaget.

8:e Juni
Det här trädet blev minst bra av dem två men det anade vi redan från början men det kommer att bli bra. Vi måste bara ge det lite tid och tid har vi mycket av ( i alla fall i trädgårds världen).

Clematisen `Miss Bateman´
klättrar upp för stammarna och hon har fått sällskap av ett skott från vårt Vildvin så det kommer att bli tätt här om några år  :)

22:e Mars
Här är träd nummer 2.När det sågades till så spändes snören mellan grenarna så att klätter växterna skulle ha något att klättra i när de väl satte fart och...

8:e Juni
..nu , ca 3 månader senare så har de gjort precis så som vi önskade :)

8:e Juni
Vildvinet samsas med klätter rosen `Lykkefund´ hur bra som helst. Mycket bättre än vad jag trodde. Jag hade fått för mig att Vildvinet skulle ta över helt och hållet så att rosen inte skulle trivas men det behöver jag inte alls oroa mig för.
Jag hjälper dem ibland så de håller sig något sålunda på var sin sida vid stammen sen vad de bestämmer sig för att göra uppe i trädkronan det lägger inte jag mig i men lite koll vill jag ha ;)

Så det här var mitt bidrag till "före och efter" bilder.

Ha det bäst!söndag 7 juni 2015

Inte helt klart men jag visar er ändå..Ni som följer bloggen på dess Facebook sida eller på Instagram har redan sett att vi har haft ett lite projekt för oss och nu tänker jag visa er vad det är som vi har hållit på med.Trots att vi inte är helt färdiga.


Till vänster om dörrarna har vi byggt en hylla. Dels för förvaring av Spabads attiraljer och plädar som är skönt att ha när det är svalt på kvällen och man ännu inte vill gå in.


Den egentliga funktionen som bänken har är ändå att akvariet som vi fick av mina föräldrar i vintras ska stå där och nu gör det de. Passade precis :)


Som ni ser så har vi inte målat framsidan ännu och det är pga att vi ska sätta väv där som vi gjorde på bänken/hyllan som är till höger om dörrarna. Sen ska väven målas. Jag hoppas att vi hinner med detta innan Torsdag då sonen tar studenten men det är mycket som ska hinnas med till dess. Helst ska akvariet fått några inneboende till dess också. Ja, vi får se hur mycket vi hinner men självklart återkommer jag med bilder på det färdiga resultatet.

Jag tänkte att jag även kunde passa på att uppdatera er om mitt Skatproblem som jag hade. Kommer ni ihåg? Om inte så kan ni skicka in på länken här men det slutade ju med att jag skulle låta dem vara kvar i år. När beslutet var taget så bestämde Skatorna för något helt annat... De flyttade! Det blev något av antiklimax för mig. Jag som precis hade vant mig vid tanken att ha dem boendes vid grillen.
Tänk så det kan bli :)

Ha det bäst!

lördag 6 juni 2015

Månandens bild:Juni 2015


Det växer så det knakar och idag mår både jag och trädgården lite extra bra eftersom vinden har mojnat något. Vinden har tagit oss hårt. Vinden torkar ut jorden minst lika mycket som solen.

Trädgården börjar bli så där lummig som jag vill ha den men om man spanar lite extra på bilderna så ser man att jag har inte hunnit med att hålla ogräsen stångna.


Rosrabatten börjar dock bli så tät att där har inte ogräset någon chans. Precis som jag vill ha det.
Planterar man tät så håller sig även jorden fuktig, trots att solen ligger på.


Till vänster om Pussenästet (lusthuset) så har vårt äppelträd kommit igen efter beskärningen. Det ser faktiskt ut att vi även kommer får några äpplen.
Doftpionen som står där under är lika fin i år som alla andra år. Trots att jag har flyttat på den. Det som man ibland kan läsa att de inte klara av. Man ska nog inte ta allt man läser på allvar :)


Visst är hon vacker? Doften är underbar så ni förstår kanske att jag kommer tillbringa så mycket tid som möjligt i närheten av henne idag.


Blomsterön är även den lummig eller ska man säga igenväxt..?
Havtornet har jag klippt ned på höjden så det blir hanterbart. Lammöronen där under låter jag välla ut men håller koll så övriga  växter inte kvävs av dess framfart. Tur för mig att de är relativt lätta att riva upp.


Det är Sveriges Nationaldag idag och som tur vad har grannarna flaggstänger som vi kan njuta av. Sol, Svenska flaggan, Björkar, hus med röda knutar, vacker natur...Ja det är Sverige för mig.
Vad är Sverige för er?

Njut av dagen och av varandra och tänk på vilken tur vi har som bor i sådant här vackert land :)
Ha det bäst!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...