#header-inner { width:1000px; margin-left: auto; margin-right: auto; }

Etiketter

2015 års lökplantering (1) Advent (17) Altanen (33) Award (1) Bad (3) Baileys (7) Bakning (12) Baksidan (13) Belysning (14) Blogg (4) Blogga (6) Blommig Fredag (41) Blommor (120) Blomsterön (20) Boktips (6) Buske (9) Båtis (7) Böcker (17) Chimay/Nana B (10) Clematis (20) Dahlia (3) Damm (6) Djur (21) dörrar (1) Elefantgräs (3) Fantasi (2) Fest (4) Fika (2) Fotografering (22) Fröer (34) Fuchsia (1) Fåglar (23) Föreochefter (4) Genvägen (34) Grus (5) Gräs (12) Gångar (12) Gåva (2) Hall (4) Havtorn (4) Helg (24) Hellborus (1) Hund (2) Husvagn (4) Häck (5) Höst (29) Inomhus (35) Inredning (24) Insekter (9) Inspiration (16) Instagram (3) Jasmin (1) Jul (26) Kaprifol (2) Katter (64) Klätterväxter (14) Krukplantering (7) Krukväxt (5) Kryddland (5) Kärleksstigen (26) Kök (4) Köksträdgård (17) Lammet och Grisen (4) Liguster (1) Livet (134) Loppis (3) Lupiner (2) Lökar (20) Lönn (1) Magnolia (2) Midsommar (6) Morris (8) Målning (1) Månadens bild/er 2016 (14) Nana Be (1) Natur (1) Netto (7) Nyår (6) Pelargoner (16) Pion (4) Planer (2) Plantering (19) Pool (10) Projekt (22) Pussenästet (23) Pyssel (20) Påsk (6) rabarber (4) Recept (5) renovering (23) Rosor (51) rödbetor (1) Semester (18) Skattskrinet (1) Skrållis (6) Skåne (4) Skällby (1) Smultronstället (21) Solsidan (23) Sommarlov (1) Spa (7) Sporrsjö (4) Stenrabatten (5) Sådd (23) Taklök (6) Tips (10) Trampstenar (3) Träd (20) Trädgård (259) Trädgårdar runt hörnet 2012 (2) Tävling (3) Ullared (3) Uppdateringar (4) Uteplats (10) Utflyktstips (24) Utmaning (2) Valborg (1) Vallmo (11) Vatten (3) Ved (1) Vinst (4) Vinter (33) Vår (26) Vänner (4) Växthus (34) Växtlista (2) Växtporträtt (21) Växtriket (2) Återblickar (18) Ängsbacken (2) Öl (5) Öland (32)

fredag 27 februari 2015


Kommer inte jag till bokrean så får bokrean komma till mig)
Paketet från Bokus kom hem till mig igår. Jag läste ut uteköks boken med en gång!


Den innehöll många bra tips och många inspirerande bilder. Nu vet jag att vi har varit inne på rätt spår och nu vet jag vad vi bör tänka på.

De andra två böckerna har jag bara bläddrat snabbt igenom men de verkar också lovande. Många vackra, inspirerande bilder!

Får se om jag orkar sätta mig med en av dem idag.  Känner mig slut efter dagens jobb så risken för att jag somnar om jag sätter mig är stor. Vågar jag ta risken?

 Har nu "bara" 5 arbets dagar kvar tills jag får "helg". Längtan till dessa två dagar är redan stor, riktigt stor..

Jag hoppas att ni får en riktigt skön helg!
:)


tisdag 24 februari 2015


I vår tvättstuga är det inte bara tvätthögen som växer på höjden.... Nä, mina frösådder gör det också...Ska tillägga att fröerna som växer känns så mycket mer positivt än tvätthögen men det är en anna historia som vi inte behöver dra här ;)
I början av Februari så sådde jag Klockmalvan och Pepino och nu känns det som att jag bör skola om dem . Klockmalvan ser ok ut men Pepinon har dragit iväg på höjden så pass att det känna som att de kommer att gå av snart om jag inte gör något!


Så Pepinons (ludna) stjälk kommer jag sätta djupt ner i jorden och sedan håller jag tummarna för att det går vägen. När det gäller frösådder så gör jag med dem som jag gör med de flesta växterna i trädgården. Jag gör det som känns rätt, chansar och ser sedan om det gick vägen eller ej.Det är av misstagen man lär sig, eller hur?

Trots att  jag går mycket på känsla och att det hittils har gått rätt så bra så skulle jag vilja lär mig hur man egentligen ska tänka och göra.
Jag har sneglat ett par gånger på Ulla Hasselmarks fröbok och jag funderar på om det är den rätta boken för att få svar på mina funderingar. Vad säger ni? Är det rätt bok att invenstera i eller har ni något bättre förslag? Jag tar tacksamt emot tips :)

Ha det bäst!söndag 22 februari 2015

Bokrean 2015


Så där. Nu har jag gjort det som jag sa för ett par år sedan att jag inte kunde förstå folk att de gjorde. "Hur kan de strunta i att gå på den "riktiga" bokrean?Hur kan de sätta sig framför dator skärmen ett par dagar INNAN bokrean startar och beställa HEM böcker ?" 
Ibland tar det lite längre tid för mig att förstå människors agerande men nu har jag gjort det. Nu har jag satt mig framför skärmen och klickat hem ovanstående böcker från bokus.com och det känns... ok.

Ha en skön Söndag!

PS. Jag kommer inte låta bli att åka in och uppleva årets bokrea IRL ;) DS.

lördag 21 februari 2015

Drivved,Lakrits och överblommade Tulpaner :)


Sportlovet är snart över. Ungdomarna här hemma har delade känslor inför detta. Ledighet är skönt men det är skönt att komma in i de vardagliga rytmerna också.

Sonen bestämde sig för att göra om sitt rum. Förvånade men glada blev vi så det har röjts och slängt en hel del. Det är inte bara vi vuxna som samlar på sig en massa saker. Skönt att bli av med det.


Frågan om hur han ville ha det i sitt rum var svåra att svara på  så idag åkte vi iväg  till Rusta för att få inspiration. Det gick rätt så fort när vi väl var där. Svart färg vid namn Lakrits och tapeten Drivved blev de slutliga valen. Vita inslag och röda detaljer kommer att sätta pricken över i:et.

Utomhus händer det inte så mycket. Snödropparna har ännu inte slagit ut här vilket kanske låter lite konstigt men de är placerade under Lagerhäggen som skuggar dem lite för bra men snart så blommar dem.


Snön är puts väck på vår tomt så när jag tittar ut så kommer trädgårds suget över mig . Jag vill så gärna ut och gräva men när jag väl är ute så vill jag in. Det är ruggigt, kyligt och så duggar det. Jag förstår vår Båtis som springer ut och in dagarna i ända.


Den tända brasan inomhus är mer lockande än att vara ute i duggregnet. Så det blir att pyssla inomhus och njuta av den snart överblommade Tulpanbuketten.

Nu ska jag börja förbereda kvällens mat. Grannen kommer över och vi ska ha Öl provning.Tyckte att jag hörde att han skulle ha en flaska skumpa med sig också så det lär inte gå någon nöd på oss :)

Ha det bäst!

tisdag 17 februari 2015


Nu har jag inte varit så aktiv på  bloggen precis. Det kan bli så ibland. Livet måste prioriteras före annat. Har tillbringat min tid "IRL" som kidsen säger (eller sa ?) men det betyder inte att jag inte har fått jord under naglarna under tiden.

Helgen som var så blev det ett besök på Blomsterlandet. Jag skulle bara köpa så jord men när jag fick deras sticklingar så fick tre följa med mig hem.
Det blev en Fuchsia `Pink Marshmallows` och två Pelargoner.En som är violett och heter `Corriente Lulu`och den andre är ljusrosa och heter `Classic Aquarello 07`.
För tillfälligt står de i köksfönstret där jag har dem under uppsikt men sen, när det blir varmare, så åker de ut på vår inglasade altan. Jag har en vision att  jag fyller vår altan med många olika sorters Pelargoner i år. Man får drömma :)

Ha det bäst!

lördag 14 februari 2015Hur mycket skräp kan man egentligen samla på sig?! Vi har precis varit iväg till soptippen med ett nästan överfullt last med skräp. Brädor, trasiga möbler, krukor, färgburkar.. Ja det mesta, känns det som. 

Känslan som infinner sig när man kommer hem och ser att garaget är nästan tomt (nja, lite överdrivet kanske) är underbar. Nu är det "bara"att stuva om och se till att var sak hamnar på sin plats. Jag tror att vi kommer att slänga en hel del till och det känns toppen. Det betyder att vi tar ett steg närmre till ett organiserat garage och att jag kanske kan få plats till mina övervintrade växter till vintern :)

Ha en skön lördag och njut lite extra av varandras sällskap.
Det är ju trots allt Alla hjärtans dag!fredag 13 februari 2015


I vår rabatt som ligger vid poolen har vi bland annat en Ginst planterad. Den har verkligen vuxit under de här åren och den har blivit risig, ohanterlig och ful (?). Så förra året så bestämde jag mig för att det var sista året för den. År 2015 så skulle den bort enligt mig.Tänk vad man kan ändra sig...


Det var Knutsson blommor fick mig på andra tankar. När jag gick dit idag för att köpa Tulpaner så frågade expediten om jag ville fylla ut buketten  med något. Ja men det är ju alltid trevligt så jag lät henne välja det hon ville fylla ut den med. Hon gick och hämtade ett par kvistar med.. Ginst!


Denna Ginsten var rosa och jättesöt. De där små kvistarna  kompletterade Tulpanerna färg och tog hela buketten till en helt ny nivå. Vår Ginst vid poolen är inte rosa men vit och jag har aldrig haft en tanke på att man kan använda dessa i buketter. Rätt så förvånande med tanke på att jag använder allt möjligt från trädgården när jag gör mina buketter. Vad det beror på kan jag inte svara på men nu får Ginsten vara kvar. Vilken tur att vi inte grävde upp den förra året !

Jagskulle däremot vilja beskära den lite så den kan få en bättre form. Är det någon här som vet om det går och när ska man i så fall göra det? Tar tacksamt emot era tips och erfarenheter om Ginsten.

Avslutar dagens inlägg med att önska er en riktigt skön helg.

Ha det bäst!
onsdag 11 februari 2015Solen har visat sig i ett par dagar nu. Helt underbart! Går nu mestadels runt med ett fånigt leende på läpparna. Känner ni igen er? :)

Med solen kommer värmen och på altanen blir det fort varmatnär solen är framme. Så dörren dit ut åker upp såfort man är hemma nu och i samma stund så har jag lust att stänga den...Altanen är just nu inte så mysig att vara på. Det råder oordning där nu. Ja milt sagt..
.Julgrupper, lökväxter, Olivträd, prydnadsgräs m.m står där ute i väntan på att få komma ut eller planteras.Kuddar till utemöblerna ligger i en hög, nätet ovanförbordet har fortfarande julpyntet kvar( måste ta bort det idag)..

När jorden reder sig utomhus så det går att gräva så kommer jag sätta  ut Hyacintlökarna. Första året som  brukar de inte bli så fina men med lite tålamod (och benmjöl) så får man ser dem blomma i full prakt år två :)

Jag ser fram emot att sakta men säker ta tillbaka min altan och få städa i ordning och pynta med nya fräscha blommor.  Jag önskar att jag hinner/orkar måla om soffan och bordet i år men det har jag önskat läänge nu så vi får väl se hur det blir med det.

Ha det bäst!

tisdag 10 februari 2015

Här tänker jag mestadels tillbringa min lediga dag , i lugnet och njuta av solen och fåglarna som flyger nära mitt huvud. Jag hoppas att ni får möjlighet att njuta av solen idag.

Ha det bäst!

fredag 6 februari 2015

"Julen vara fram till Påska", men sen då ?Ja, vad gör man sen efter "Påska" med sin älskade Rumsgran? Jag gillar den skarpt men jag vill nog inte ha den framme året runt... Jag vet att det borde jag har tänkt på innan  jag köpte den men det gjorde jag inte. Vad gör ni med era? Ställer ni undan den och "glömmer bort" den? 
Jag är rädd för att om jag ställer undan den så glömmer jag den för alltid. Minnet är ju som det är nu för tiden.

Jag läste på odla.nu att ett frostfritt, ljust uterum är idealiskt för Rumsgranen. Vi har ett uterum men inte frostfritt så jag får vänta ett tag men sedan kan jag ha den där ute kanske. Där känns den kanske mer normal placerad än i vardagsrummet i alla fall (fråga mig inte varför) Plus att vi är väldigt mycket där ute när värmen kommer så chansen att jag glömmer bort den där är mindre än om jag ställer den någon annanstans. Kanske kan pryda den med Påskfjädrar till Påsk? ;)

Amaryllisen blommar nu. Si så där 2 månader för sent eller si så där 9 månader för tidigt.Jag kommer inte ens försöka spara den och få den att blomma om igen. Jag har testat det så många gånger och misslyckats var gång. När denna är överblommad så åker den på komposten. Jag är imponerad av er som får dem att blomma om år efter år.

Nu är helgen här och jag hoppas att ser till att njuta av den till fullo.

Ha det bäst!

tisdag 3 februari 2015

Ett tjockt, brunt...
.. kuvert låg och väntade på mig i brevlådan idag när jag kom hem. Hade först inte en aning om vad detta kunde vara men sen såg jag. Det stod: OBS! Frön ,på framsidan av kuvertet och då trillade poletten ned.


Det finns en facebook grupp som heter Odling & inspiration och där startas det frökedjor lite då och då och jag hoppade på en i December förra året och nu har kuvertet kommit  hem till mig :)

En hel del av fröerena som låg där i kände jag till. Några hade jag redan men så fanns det några guldkorn också så klart. Vissa hade jag inte en aning om vad det var för något så då vara bara att ta fram "paddan" och googla.Vad gjorde vi innan när Googel inte fanns ? ;)

Ett antal kuvert fick sin slutstation hos mig och ett antal kuvert skickar jag iväg med kuvertet till nästa person som står på listan.
Numåste jag inventera mitt krukförråd så jag har tillräckligt många för alla dess fröer. Ett kärt "besvär" kan jag lova :)

Ha det bäst!


måndag 2 februari 2015

Hörde ni?


Startskottet för 2015 års frösådd gick av här hemma idag medans snön föll över trädgården .


Årets första frö process övervakades noga av Skrållis. Hon såg till att jag inte sådde för många krukor på en gång med taktiken "ärjagivägensåslutarhonsåochgosarmedmigistället" :)


I år prövar jag ett nytt sätt (för mig) att märka upp krukorna. Förr så skrev jag hela namnet på odlings stickorna . Rättare sagt, jag försökte skriva hela namnet och datum men det fick inte plats av någon lustig anledning.. 
I år skriver jag därför bara en siffra som motsvarar en frösort och gör en lista på dessa vid sidan om i stället.Det känns som att detta system även kommer att underlätta vid omskolningen. Ev kommer jag att lägga in listan i datorn framöver men ännu så länge duger papper och penna bra.


Som ni ser så börja hyllan i tvättstugan att sakta men säkert fyllas på.Dagens sådder blev följande:

Taklök
Chilipeppar ´Vampire`
Veketåg
Pepino
Afrikas blå lilja
Grekisk vädd (vinröd)
Klockmalva

Det ska bli spännande och se vilka fröer som visar sig först och jag måste säga att det känns riktigt bra att jag äntligen har kommit igång med årets frösådd :) 

Ha det bäst!söndag 1 februari 2015

Månadens bild. Februari 20151:a Februari och det är dags för Februaris månads bild.Som ni ser så har snön kommit hit. Den har inte varit här så länge. Den har kommit i omgångar och dess emellan så har den töat bort.Det som ligger nu kom till oss i Fredags om jag minns rätt. Den höll på att försvinna igår men sen kom kylan och såg till att den blev kvar och att det blev glashalt i dag på morgon. Jag kände mig lite som Bambi på hal is idag när jag vandrade runt på jobbet. Det var ett rent under att jag inte satte mig på rumpan.Helt plötsligen när jag kanade runt där så kom solen fram och
jag kände genast att jag blev lite piggare, lite gladare. Det gjorde inte så myckert att det var halt  längre.Tänk att ljuset kan spela en sådan stor roll för hur man känner sig.
När jag kom hem från jobbet så var solen borta så det blev en vintergrå aktig bild idag. Det verkar som att vi kommer att få mer snö idag...

Jag undrar hur det ser ut här om en månad? 


Ha det bäst!


Ps. Vill ni se hur det såg ut här i början av Januari så kommer ni till det inlägget genom att klicka på bilden som ligger till vänster i bloggen. Ds


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...