#header-inner { width:1000px; margin-left: auto; margin-right: auto; }

Etiketter

2015 års lökplantering (1) Advent (17) Altanen (33) Award (1) Bad (3) Baileys (7) Bakning (12) Baksidan (13) Belysning (14) Blogg (4) Blogga (6) Blommig Fredag (41) Blommor (120) Blomsterön (20) Boktips (6) Buske (9) Båtis (7) Böcker (17) Chimay/Nana B (10) Clematis (20) Dahlia (3) Damm (6) Djur (21) dörrar (1) Elefantgräs (3) Fantasi (2) Fest (4) Fika (2) Fotografering (22) Fröer (34) Fuchsia (1) Fåglar (23) Föreochefter (4) Genvägen (34) Grus (5) Gräs (12) Gångar (12) Gåva (2) Hall (4) Havtorn (4) Helg (24) Hellborus (1) Hund (2) Husvagn (4) Häck (5) Höst (29) Inomhus (35) Inredning (24) Insekter (9) Inspiration (16) Instagram (3) Jasmin (1) Jul (26) Kaprifol (2) Katter (64) Klätterväxter (14) Krukplantering (7) Krukväxt (5) Kryddland (5) Kärleksstigen (26) Kök (4) Köksträdgård (17) Lammet och Grisen (4) Liguster (1) Livet (134) Loppis (3) Lupiner (2) Lökar (20) Lönn (1) Magnolia (2) Midsommar (6) Morris (8) Målning (1) Månadens bild/er 2016 (14) Nana Be (1) Natur (1) Netto (7) Nyår (6) Pelargoner (16) Pion (4) Planer (2) Plantering (19) Pool (10) Projekt (22) Pussenästet (23) Pyssel (20) Påsk (6) rabarber (4) Recept (5) renovering (23) Rosor (51) rödbetor (1) Semester (18) Skattskrinet (1) Skrållis (6) Skåne (4) Skällby (1) Smultronstället (21) Solsidan (23) Sommarlov (1) Spa (7) Sporrsjö (4) Stenrabatten (5) Sådd (23) Taklök (6) Tips (10) Trampstenar (3) Träd (20) Trädgård (259) Trädgårdar runt hörnet 2012 (2) Tävling (3) Ullared (3) Uppdateringar (4) Uteplats (10) Utflyktstips (24) Utmaning (2) Valborg (1) Vallmo (11) Vatten (3) Ved (1) Vinst (4) Vinter (33) Vår (26) Vänner (4) Växthus (34) Växtlista (2) Växtporträtt (21) Växtriket (2) Återblickar (18) Ängsbacken (2) Öl (5) Öland (32)

tisdag 30 december 2014

Rimfrost:)

Det sägs att det ska bli plusgrader nu de närmaste dagarna och då lär dessa mirakel (frostrosor)försvinna så det gäller att föreviga dem medans man kan. Visst är de vackra:)

Nu står år 2015  och stampar bakom husknuten.Jag kan inte förstå vart detta år har tagit vägen. Kan ni? Det verkar som de flesta numer tycker att tiden går fort.Gammal som ung.
Förr sa "mina" pensionärer att det var sååå drygt men det gör de inte nu. Vad är det som har ändrats sig? Någon som vet? Jag har inte en aning.

Jag ser fram emot 2015. Det ska bli kul och se vad som händer. Både i livet OCH trädgårdslivet.
Trädgårdsprojekt har jag redan fullt av i huvudet (psst säg inget till U) men frågan är om tiden/orken/lusten räcker till.Några måsten finns inte i vår trädgård så de blir bara av om/när vi känner för det.

Jag har även lite funderingar på förändringar i bloggen.. Inga större ändringar men jag ska försöka mig på att lägga ut månadsbilder från en trädgårdsvinkel i vår trädgård under året gång så man kan följa dess förändringar. Vad tror ni om det? Jag tror att jag själv kommer upptäcka saker som jag vill ändra på när jag ser bilderna. Det kommer att bli kul!


Jag avlutar detta inlägg med att säga att jag uppskattar verkligen era besök här på bloggen och jag hoppas att vi ses igen nästa år.
Tack :)

 

måndag 29 december 2014

Första...

... fröbeställningen från Impecta är gjord :)

Foton lånade från Impecta


Foto lånat från Impecta
                                    

Vad har ni betällt och har ni några "måste-ha-varje-år"- frön? 

Ha det bäst!

söndag 28 december 2014

Sammanfattning av trädgårdsåret 2014Jag sitter här vid köksbordet och försöker tänka tillbaka på trädgårds året som har gått.  Vissa saker kommer jag ihåg men när jag tittar tillbaka i bloggen så har jag glömt bort mycket!


4:e Januari började jag att "Våra" i köksträdgården. Jorden var mjuk och medgörlig och doftade så där underbart jordigt. Hyacintlökar i mängder satte jag ned vid Ligusterhäcken.Den 13:e kom det lite snö.men den försvann rätt så fort.

 Februari månad var rätt så händelselös. Förutom alla frösådder som jag gullade med. Jag beställde hem mer fröer än vanligt...


I Mars kom projektet "vind-insyns-skyddet" vid köksträdgården igång. Vi hade hjälp av mycket trevliga människor och de hade med sig ett rör som jag sedan förvandlade till ett kryddland.I April så rev vi staketet och detta återanvände vi  till vår nya rosgång. 


Våren var mycket torr så när det väl började regna i Maj så exploderarade trädgården.


Blåregnet blommade hos oss för första gången. Underbart!

Juni månad var varm. Många vattenkannor blev burna  så trädgården led inte och den belönade oss rikligt.


Vår trädgård har aldrig varit så lummig som den har varit i år. Alla växter har tagit plats och bundit ihop sig med varandra.Detta resulterade i att ogräs rensningen i år var minimal. Rensade jag så var det bara för rent nöjes skull :)

Juli månad blev det  många besök i olika handelsträdgårdar och på hemmaplan så blev det poolhäng.


Trädgården fortsatte och leverera. Gräsmattan fick vi vattna ett rätt så ofta för att den skulle hålla sig grön. 

I Augusti fick Rosgången sin belysning.


M var så duktig och hjälpte till och bygga upp stenkanterna.


Och det fortsätter att växa och växa :)


September månad så bara njöt jag av trädgården. När jag blev sysslolös så högg 


jag tag i en liten hörna vid växthuset. Där låg förrut ett litet kryddland men det har ju flyttats till tunnan/röret så jag täckte igen det med grus och gjorden en liten mysig hörna istället.


Oktober månad så slog en av våra drömmar in. Jag vet inte i hur många år som vi har suktat efter ett spabad men nu äntligen står det här och vi är så nöjda. Underbart skönt att bada ute när det är kallt och stjärnklart.

Vi  har pyxsslat, byggt runt badet nu så det ska bli riktigt mysigt och det känns som att vi är på rätt väg.


Klätter rosor planterades i mitten av November bakom muren som vi började bygga upp samtidigt.


Så här blev slut resultatet i början av December. En mur med ett parti av lister så att det inte ska kännas så kompakt.


Det känns riktigt omboat att sitta här nu. Vi funderar på att sätta upp en markis till våren.


Vårt sovrum hann också få en uppfräschning nu innan jul. Bräder på ena vägen och vitfärg på övriga. Sover gott där inne nu kan jag lova :)

Dagens inlägg blev liite långt men ett år är ju rätt så långt trots att det känns som att det har gått fort. Jag är glad för att jag har bloggen att titta tillbaka på så jag jag kan påminna mig själv om allt som har hänt.

Nu ska jag sätta mig ned och beställa ett gäng fröer till nästa år. Får se om jag åter igen drabbas av klick sjukan .

Tackför att ni har följt med mig på mitt 2014 års trädgårds äventyr. Jag hoppas att ni hänger med på 2015 också.

Ha det bäst!

lördag 27 december 2014

Hej mitt vinterland ☺


På Julaftonen så såg jag hur de snötyngda molnen drog över till Öland och där klädde de in ön i ett vitt snötäcke. Snacka om att jag var avis.Öland ligger ju bara ett stenkast ifrån mig. Uttrycket " Så nära men ändå så långt borta" stämde in lite väl bra. Men idag var det tydligen vår tur att få lite snö. Inte mycket men precis så där mycket att gräsmattan har förvandlats från en grön matta till en vit. Vi får väl se hur det ser ut imorgon när jag drar upp rullgardinen men det är en annan dag.  Nu ska jag njuta av mitt vinterlandskap.

Ha det bäst!

fredag 26 december 2014

Kallt!
Idag är det allt lite kyligt. Solen skiner från en klarblå himmel och i morse visade termometern -10. Nu har temperaturen stigit men det biter allt i kinderna.
Stackars Båtis (som vägra använda kattlådan) tyckte att det var såå jobbigt i morse när han var tvungen att gå ut. Det var nästa så att bakbenen stod i kors innan han tog mod till sig och sprang ut. Han var snabbt tillbaka och hoppade direkt upp i sängen igen :)


Det är full aktivitet i fågelborden idag. Blåmes, Gråsparv, Talgoxe, Pilfink , Koltrast, Nötväcka och Rödhake är våra gäster. Domherren spanar jag efter men det var flera år sedan som de hittade hit. Får hoppas att de blir sugna på lite goda Solrosfrön och Jordnötter nu när det är kallt så de kommer hit. Det vore kul :)

Ni får ha en fortsatt skön jul!


söndag 21 december 2014"När fjärde ljuset brinner vi hämtar julegran
och alla barnen räknar var dag till doppare da´n"

Julgranarna är som sagt vad redan ihop monterade och pyntade och jag vet med all säkerhet att dotter i alla fall räknar ned. Hon har till och med smyg klämt på paketen (vem har inte det ?) :)

Igår fylldes dagen med julklapps shopping och avslutades med en liten kvällspromenad i vår vackra stad.


Innan kvällspromenaden så var vi på glöggmingel hos goda vänner de lät oss, deras gäster, få utlopp för vår kreativitet. De hade gjort diverse olika sorters pepparkaks delar. Platta, böjda, rektanglar, trekanter m.m. Godis, kristyr och mini maränger fanns där också. Sen var det bara för oss att bygga deras pepparkakshus. Det var riktigt kul och se hur det byggdes upp. Det var inte så att alla stod där och byggde det klart utan när man hämtade glögg så sattes en bit dit och sedan kom nästa och fortsatte.
Tyvärr så hade jag vare sig mobil eller kamera med så jag kan inte visa er hur det blev men det blev inget hus. Det blev en (H)julbåt med lastutrymme och Helikopterplatta och bilgarage. Riktigt kul ide`. Kan varmt rekommenderas till nästa års glögg partaj :)


Idag så ska altanen få bli lite mer julig. Vita kulor har jag hängt upp i nätet men det är mer som jag vill fixa till där ute. Allra helst så hade jag velat att julmiddagen skulle intas där ute.Dels är det så mycket bättre plats där ute och det skulle vara så mysigt att bona till det med plädar, yllestrumpor m.m. Tror dock inte att våra gäster kommer att uppskatta det så det får bli att äta inne och så smiter jag ut där efteråt med en mugg glögg :)

Ha nu en riktigtskön fjärde advent. Ta hand om er!

onsdag 17 december 2014

Julkänslan har nu infunnit sig :)Trots att gräset utanför fönstret  fortfarande är grönt så börjar julkänslan infinna sig här,


helt enkelt hemma hos mig. Hur är det hos er? Har ni som jag klätt granen/granarna? Förr så klädde vi inte dem förrän kvällen innan Julafton men nu vill jag njuta av dem ett tag innan Jul.Så vi satte upp dem redan i helgen.Nu har Amaryllisarna har börjat börjat veckla ut sina knoppar och..


.. en å annan tomte har krupit fram ur vrårna. Så visst börjar vi känna av julen och det känns bra :)
Jag borde nog va lite mer stressad eftersom jag har en del julklappar kvar att köpa och julmaten är ännu i affären..men det blir ju jul hur eller hur och att stressa för att sedan kunna njuta är inte min grej. Jag prioriterar eller delegerar hellre bort saker så jag inte får hjärtsnurp av alla dessa så kallade måsten.Julen är ju trots allt en tid för njutning.

Ha det bäst!

måndag 15 december 2014

Det kunde jag aldrig tro!


Jag trodde aldrig att jag skulle KÖPA mig en maskros OCH än mindre montera ihop en men se där. Det är precis vad jag har gjort i helgen.


När jag först öppnade förpackningen från IKEA och fick se alla dessa delar så tänkte jag att det här kommer att ta tiid men det gick förvånansvärt fort.


Så nu hänger den där ovanför vår säng och sprider ett riktigt mys sken. Tänk vad påhittiga IKEAS designers är :) Som ni ser så har en liten tomte smugit sig fram och jag tycker att jag hör att de andra också är på g...

Gör er nu en skön Måndag!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...