#header-inner { width:1000px; margin-left: auto; margin-right: auto; }

Etiketter

2015 års lökplantering (1) Advent (17) Altanen (33) Award (1) Bad (3) Baileys (7) Bakning (12) Baksidan (13) Belysning (14) Blogg (4) Blogga (6) Blommig Fredag (41) Blommor (121) Blomsterön (20) Boktips (6) Buske (9) Båtis (7) Böcker (17) Chimay/Nana B (11) Clematis (20) Dahlia (3) Damm (6) Djur (21) dörrar (1) Elefantgräs (3) Fantasi (2) Fest (4) Fika (2) Fotografering (22) Fröer (34) Fuchsia (1) Fåglar (23) Föreochefter (4) Genvägen (34) Grus (5) Gräs (12) Gångar (12) Gåva (2) Hall (4) Havtorn (4) Helg (24) Hellborus (1) Hund (2) Husvagn (4) Häck (5) Höst (29) Inomhus (35) Inredning (24) Insekter (9) Inspiration (16) Instagram (3) Jasmin (1) Jul (26) Kaprifol (2) Katter (65) Klätterväxter (14) Krukplantering (7) Krukväxt (5) Kryddland (5) Kärleksstigen (26) Kök (4) Köksträdgård (17) Lammet och Grisen (4) Liguster (1) Livet (134) Loppis (3) Lupiner (2) Lökar (20) Lönn (1) Magnolia (2) Midsommar (6) Morris (8) Målning (1) Månadens bild/er 2016 (14) Nana Be (1) Natur (1) Netto (7) Nyår (6) Pelargoner (16) Pion (4) Planer (2) Plantering (19) Pool (10) Projekt (22) Pussenästet (23) Pyssel (20) Påsk (6) rabarber (4) Recept (5) renovering (23) Rosor (51) rödbetor (1) Semester (18) Skattskrinet (1) Skrållis (6) Skåne (4) Skällby (1) Smultronstället (22) Solsidan (23) Sommarlov (1) Spa (7) Sporrsjö (4) Stenrabatten (5) Sådd (23) Taklök (6) Tips (10) Trampstenar (3) Träd (20) Trädgård (260) Trädgårdar runt hörnet 2012 (2) Tävling (3) Ullared (3) Uppdateringar (4) Uteplats (10) Utflyktstips (24) Utmaning (2) Valborg (1) Vallmo (11) Vatten (3) Ved (1) Vinst (4) Vinter (33) Vår (27) Vänner (4) Växthus (34) Växtlista (2) Växtporträtt (21) Växtriket (2) Återblickar (18) Ängsbacken (2) Öl (5) Öland (32)

söndag 30 november 2014

Första AdventAdventsvers

"När första ljuset brinner står julens dörr på glänt
och alla människor glädjas att fira få advent"

Hur har ni firat första advent? Här har dagen fyllts med kyrkobesök, besök hos föräldrarna, handling och städ av tvättstuga. Något lugn har inte riktigt infunnit sig förrns nu när jag satte mig framför datorn. Galet vad dagarna flyger fram! Allra helst när man är ledig.

Tydligen så tycker vi inte att vi redan har nog och göra utan nu ska vi sätta igång ett litet nytt projekt. Ett projekt som gör att det blir lite "helahavetstormar" i huset under tiden... 

Ha det bäst !  

fredag 28 november 2014

Första besökaren?I början av veckan så köpte jag ett "fönsterfågelbord" på Netto. Det var ju så otroligt billigt (40:-)så det gick bara inte att gå förbi det så det sitter nu på vårt köksfönster.


Jag vet inte om någon har varit så pass modig innan och vågat sig fram men jag såg (för mig)  min första besökare idag. Hen satt först i snöbollsbusken (som förövrigt blommar!) innan den flög in på den nya restaurangen.Hen spanade in utbudet (solros fön och Jordnötter) och valde rätt så snabbt en Jordnöt.
Det blev många turer för Talgoxen mellan häcken och bordet.


Att jag stod på andra sidan fönstret och bakade Lussekatter verkade inte bekomma hen alls !

Jag har en del Adventspyssel kvar så det är väl bäst att fortsätta med det :)

Ha det bäst!
tisdag 25 november 2014

"Mamma, vad är det med dig och fåglar?"


Den frågan fick jag av min dotter när hon såg innehållet i min påse från Netto.


Jag kommer inte ihåg vad hon fick för svar men jag gillar att se mina fjäderklädda vänner hos mig. Det ger mig ro i själen. Lite som att sitta och titta in i ett akvarium, kanske..

Jag gör vad jag kan för att de ska trivas och kan jag få dem att komma riktigt nära med hjälp av detta fågelbord så tar jag chansen.


Jag undrar vem som först vågar sig fram? :)

Ha det bäst!fredag 21 november 2014


Min gamla trälåda som jag 
hade mina fröer i innan fick som ni har sett ett annat användnings område så mina fröer har legat på vardagsrumsbordet och..


ja det har legat där och skräpat. Jag har letat igenom mina skåp och lådor efter någon ersättare men det verkade lönlöst tills..


..jag öppnade upp mina jullådor :)

Det var där den (nästan) perfekta lådan var. Lagom stor och med ett litet magnet "lås" på locket så det håller sig stängt.Det enda som känns lite knasigt är väl texten och den bör jag nog ändra på om jag vill vara säker på att frö lådan inte ska hamna bland julpyntet igen. Skulle den göra det så lär jag inte hitta den till våren. Det känns inte som att det skulle bli "naturligt" för mig att leta efter den där då vid den årstiden, eller vad tror ni? 

Jag vet att jag har ställt frågan till er innan men vill så gärna veta hur ni förvarar era frön. Har ni bilder som visar er förvaring så blir jag extra glad. Jag behöver verkligen tips på en mer permanent lösning. Jag tackar på förhand :)

Önskar er nu en riktigt skön helg!

tisdag 18 november 2014

Ullareds besök :)


När jag bokade biljetten till Ullared för ett par veckor sedan så kändes det helt okej men när klockan/telefonen började tjuta igår 04:50 kändes det inte riktigt som att det var ett genomtänkt beslut. Helgen hade jag spenderat på jobbet och Måndagen var min enda lediga dag för återhämtning .. 
Jaja, det var bara att knata upp.
Någon "vad-jag-måste-köpa-på-Ullareds"- lista hade jag inte med mig. Däremot så lovade jag mig själv att bara handla saker till mig själv. Inte till barnen eller gubben.


Det var rätt så lugnt när vi kom fram vid 10-tiden.Det var inga köer men där inne var det bitvis tjockt och en del hade drabbats av "flytta.på.dig-annars-kör-jag-på-dig"-sjukan. Vett och etikett verkar försvinna hos vissa människor när de kliver in innanför dörrarna på Ullared!

Jag blev nöjd rätt så fort och om jag hade kunnat så hade jag åkt hem vid 13 men bussen stod där den stod fram till 16:30 så det var bara att fördriva tiden och det blev i butikerna utanför Gekås.

Granngården ligger där bland annat och på Granngården i Ullared har de lite av varje, foder, redskap, inredning med mera. De har även produkter från Wildlife garden och där stod mitt "Mumin" fågelbord och till ett bättre pris än vad jag har sett på diverse internet sidor
. Så vad kunde jag göra? Det var ju bara att slå till :)


Ja  jag lyckades att låta bli att handla till alla andra. Det blev bara till mig , fåglarna och granen ;)

Jag är så glad att jag jobbar kväll idag så jag får chansen att vila upp mig lite och får tid på mig att fundera ut vart fågelbordet ska stå. Om jag ska vara ärlig så vet jag det redan. Jag visste det redan för ett år sedan när jag såg detta bord för första gången. Det blir helgen jobba att sätta upp det och jag hoppas fåglarna kommer uppskatta det.

Ha det bäst!

söndag 16 november 2014

Nu kunde jag inte hålla mig längre!
Jag vet att vi "bara" är inne i mitten på November månad men nu kan jag inte hålla mig längre!


Facebook, Instagram och diverse olika bloggar lägger ut frestande bilder på Julstjärnor, blommor.. ja, julpynt i alla dess former. Så nu börjar julen smyga sig in hos oss med.
I kökshyllan har kokböckerna byts ut och Advents stjärnan som jag köpte för ett par dagar sedan sitter nu upp i vardagsrummet.


Vi satte upp den igår och gubben tyckte inte att vi skulle tända den. Det är för tidigt sa han men när jag steg upp idag på morgonen så tände jag den i smyg. Det var ju bara jag uppe ;)


Vår hustomte som hänger i köksfönstret hänger uppe året om men snart får hans kompisar kom upp ur sina lådor. Vi får väl se om tomte familjen utökas i morgon...

Tiden innan julen är bäst tycker jag. Jag gillar att pynta och sätta upp slingor, stakar med mera och på kvällen sitter vi ute och dricker glögg i eldkorgens sken.

 Jag har sagt det förr men säger det igen; Var årstid har sin charm och jag vill inte vara utan någon av dem :)


Ha det bäst!


Ps. Jag har fixat till stöden till rosorna. Vill  ni se hur de blev? Bilder ligger på bloggens facebooksida Ds. 

lördag 15 november 2014

Nu är de här :)


 I  Onsdags kom rosorna. De låg och väntade på oss när vi kom hem på eftermiddagen. Det var redan mörkt ute men som tur vad så har vi grannens bygglampa kvar..


.. hemma hos oss :) 
Jag hade som tur vad förberett lite dagen innan men jag var inte helt hundra på vilka som skulle få vara bakom muren och vem så skulle få stå på "undantaget". 
Beslutet tog i all hast när vi stod där i mörkret.


New Dawn och Awakening  hamnade bakom muren. Vad jag förstår så är de släkt (hybrid) med varandra så det passar väl perfekt. Den ena är fylld och den andra enkel.


Således hamnade Alchymist på "undantaget". Det kändes rätt. Plantan var rejäl så det känns som att den kan behöva ett eget utrymme.

Som ni ser så har vi inte fixat några klätterstöd ännu men det blir i helgen. Det bästa hade varit att sätta dit dem i samband med planteringen men tiden fanns inte för att bege sig till bygg handeln och jag ville verkligen få ner rosorna så fort som möjligt.

Nu kallar jobbet på mig så jag avslutar med att önska er en trevlig helg!

Ha det bäst!

onsdag 12 november 2014

Förberedelser. Snart kommer de!


Rosorna som jag beställde för ett par dagar sedan är på väg! Jag som ännu inte har bestämt..


.. vilka som ska få hålla varandra sällskap och vem som ska hamna på.. undantaget(?).  Hur eller hur så ska de ner i jorden så fort de kommer. Måste ge dem en ärlig chans att rota sig innan de ev tjälen kommer.

Baileys och Skrållis håller mig  sällskap medans jag gnuggar "mina grå". Hur har jag tänkt mig? Har jag tänkt över huvud taget?


Tar hjälp av vattenslangen för att lättare se hur den framtida rabatten ska bli. Som det verkar nu så kommer rabatten går i en vinkel och den blir inte upphöjd utan hamnar i marknivå.

Som ni ser så är ännu inte muren klar. Den ska bli högre och mellanrummet som ni ser ska fyllas ut med.. Ja det får ni se längre fram ;)

Min vision är att rosorna ska hänga över muren så man kan sitta i soffan och njuta av deras doft.Finns inte så mycket som slår rosdoft i trädgården, eller hur ?

Vattenkannorna är på plats och det är där min kära make få gräva för rosorna ikväll när han kommer hem. Är så glad och tacksam att han hjälper mig  :)


Var ska då den tredje rosen hamna? Jo, här på undantaget. Lite rörigt just nu men det ska jag plocka bort under dagen och sedan när gropen är grävd (vid krysset) så är det bara att plantera. Det ska bli kul och se till sommaren om det blir som jag tänker mig just nu. Det är inte alltid som det stämmer. Skulle det bli knas så är det bara att göra om.


Nu ska jag snart bege mig in till stan och leta efter temabilder till fotoutmaningen (se gårdagens inlägg). Hoppas att jag hittar ett gäng. Ligger en aning efter..

Ha det bäst!

tisdag 11 november 2014

Försöker komma ikapp.

Fotoutmaningen 365 foton

I slutet av förra året hoppade jag på en fotoutmaning. Den går ut på att utmana sig själv att fota 365 olika teman under 2014. Det var svårare än vad jag trodde. Jag märkte rätt snart att mina krav på mina egna tolkningar höjdes med tiden och jag när jag tittar tillbaka på bilderna så ser jag att jag har utvecklats. 
Jag kan se vilka bilder som jag har tagit "bara för att de måste" och vilka som jag har engagerat mig i.

Idag så försöker jag komma ikapp. Letar febrilt i mina foto mappar efter bilder. Ännu så länge har jag lyckats tolka 192 teman. Har en hel del kvar och jag vet inte om jag hinner men jag ska göra mitt bästa. 

Igår fick jag ett mail om nästa års utmaning. Tvekade först men har nu anmält mig. Om jag mot all förmodan (?) inte hinner med alla teman i år så vill jag göra ett nytt försök nästa år eftersom jag känner att det ger mig så mycket och jag lär mig och inspireras av alla de andra deltagarna.
Kan gott rrekommendera detta forum för er som vill vidareutveckla er fotografering.

Ha det bäst!


Ps länk till min sida där jag gör min utmaning finner ni här och så finns det en länk i vänster kolum i bloggen Ds


fredag 7 november 2014

Grå Novemberdag och lite hjälp önskas :)Ros Eden
Ros Eden
Ros Summer song
Ros Summer song
Ros Chopin
Ros Kalmar
  
Tänk att vi nu är inne i November månad och det blommar ännu i trädgården! Min vinterjacka hänger ännu oanvänd i garderoben och jag har olika känslor för det.. Skönt att det är varmt men det känns otäckt på samma gång.. Vad händer? Varför är vädret som det är? :S

Jag såg att Stockholm fick snö igår och jag erkänner direkt att jag blev allt lite avis. Jag gillar verkligen snön. Längtar att få pulsa runt i den. Hoppas att vi får en snörik vinter men den får gärna vänta liite eftersom jag precis har lagt en rosbeställning hos Flora Linnea och jag vill hinna få ner dem i jorden INNAN ev snö kommer.

Lånad bild från Flora Linnea
1 st Awakening1 st Alchymist 1 st New Dawn

Två av dessa rosor ska planteras bakom den påbörjade muren. Tanken är att de ska klättra sig uppåt och häva sig över kanten så vi kan sitta i soffan och njuta av dess underbara doft. Frågan är vilka två som ska stå tillsammans och vilken som ska få ett eget "rostorn"? Vad tycker ni? Tar tacksamt emot era tips. Gubben och jag kommer inte överens :)Ha nu en underbar helg!Ps.Följ gärna Helt enkelt hemma hos mig på Facebook. Där läggs det in bilder, tips + annat som i regel inte hamnar i bloggen Ds
tisdag 4 november 2014

Rostiga Tanten


Innan julmarknaden åkte vi till Rostiga tanten. Vi har försökt innan att hitta dit men har då gett upp men det gjorde vi inte i Lördags och det var tur!


Efter att åkt på lite "kringel-krok" grusvägar så kom vi fram och möttes av denna välkomst skylt/kruka och..


.. detta par och ..


.. denna ,,robot?


Vid ett träd så satt en flicka försjunken i en bok.


När jag såg deras växthus så.. ja, vad ska jag säga? Skulle det stå i min trädgård när jag vaknar upp i morgon så skulle jag inte bli ledsen precis.Det var helt i min smak! 
Ser ni katterna på takåsen?


 Vart man än vände blicken så fann man finurliga, (o)funktionella,  vackra saker. I all fall tycker man det om man som jag älskar rostiga prylar. Det fanns även andra ( ej rostiga) inrednings saker  och jag ville nästan ha dem alla  men det går ju inte.


Jag fick nöja mig med  ett rostigt hjärta som nu står  i rabatten bredvid min favorit ros ...


.. Éden` som ännu blommar. Trots att det är November månad  :)

Tycker ni om rostiga prylar och ändå har tänkt åka upp till Norra Öland så måste ni allt besöka den Rostiga tanten. Hon har öppet helgerna fram till jul. 
Tyvärr så stänger nästan resten av Öland ned när sommar semestern är över. Vi letade febrilt efter något mysigt ställe att luncha på men " våra" sommarställen var stängda för säsongen. Trist. Det är ju så vackert att besöka Öland året runt men stängs butiker, caféer o dylikt så drar man sig för att åka uppåt men man får ta med sig en fika korg för att vara på säkra sidan för att man ska få mat i sig :)

Ha det bäst!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...