#header-inner { width:1000px; margin-left: auto; margin-right: auto; }

Etiketter

2015 års lökplantering (1) Advent (17) Altanen (33) Award (1) Bad (3) Baileys (7) Bakning (12) Baksidan (13) Belysning (14) Blogg (4) Blogga (6) Blommig Fredag (41) Blommor (120) Blomsterön (20) Boktips (6) Buske (9) Båtis (7) Böcker (17) Chimay/Nana B (10) Clematis (20) Dahlia (3) Damm (6) Djur (21) dörrar (1) Elefantgräs (3) Fantasi (2) Fest (4) Fika (2) Fotografering (22) Fröer (34) Fuchsia (1) Fåglar (23) Föreochefter (4) Genvägen (34) Grus (5) Gräs (12) Gångar (12) Gåva (2) Hall (4) Havtorn (4) Helg (24) Hellborus (1) Hund (2) Husvagn (4) Häck (5) Höst (29) Inomhus (35) Inredning (24) Insekter (9) Inspiration (16) Instagram (3) Jasmin (1) Jul (26) Kaprifol (2) Katter (64) Klätterväxter (14) Krukplantering (7) Krukväxt (5) Kryddland (5) Kärleksstigen (26) Kök (4) Köksträdgård (17) Lammet och Grisen (4) Liguster (1) Livet (134) Loppis (3) Lupiner (2) Lökar (20) Lönn (1) Magnolia (2) Midsommar (6) Morris (8) Målning (1) Månadens bild/er 2016 (14) Nana Be (1) Natur (1) Netto (7) Nyår (6) Pelargoner (16) Pion (4) Planer (2) Plantering (19) Pool (10) Projekt (22) Pussenästet (23) Pyssel (20) Påsk (6) rabarber (4) Recept (5) renovering (23) Rosor (51) rödbetor (1) Semester (18) Skattskrinet (1) Skrållis (6) Skåne (4) Skällby (1) Smultronstället (21) Solsidan (23) Sommarlov (1) Spa (7) Sporrsjö (4) Stenrabatten (5) Sådd (23) Taklök (6) Tips (10) Trampstenar (3) Träd (20) Trädgård (259) Trädgårdar runt hörnet 2012 (2) Tävling (3) Ullared (3) Uppdateringar (4) Uteplats (10) Utflyktstips (24) Utmaning (2) Valborg (1) Vallmo (11) Vatten (3) Ved (1) Vinst (4) Vinter (33) Vår (26) Vänner (4) Växthus (34) Växtlista (2) Växtporträtt (21) Växtriket (2) Återblickar (18) Ängsbacken (2) Öl (5) Öland (32)

söndag 26 oktober 2014

"2014 års mest lyckade kombo"


I lusthuset har jag en kruka som innehåller...


..gräset Pennisetum ´Summer samba´och en limegrön variant av Palettblad (Nässla).De kompletterar varandra väldigt bra eftersom de har varandras färger. 


Så denna kruka får bli min " 2014 års bästa kombo", vilken är eran ?

Ha det bäst !

måndag 20 oktober 2014

"The queen"

Sorbos `Dodong`   
Jag trodde och hoppades få se Rönnens omtalade färgprakt i år men icke.Bladen har visserligen gulnat men efter det så har de fallit sakta ner mor marken. Jag som köpte den för att få den där "eldiga" orange fägringen i vår trädgården som jag har sett i så många trädgårdar och bloggar. Jag hoppas att den ta sitt förnuft till fånga och levererar nästa höst.

Rönnsumak
Rönnsumaken sköter i alla fall "sitt jobb".Tyvärr så lyckades jag inte fånga dess färger till fullo idag men jag kan lova att när solen skiner på den så levererar den till fullo :) 
Det är den som är vår "the queen" i trädgården  just nu, vilken är er ? 


Rönnsumak

Ha det bäst !

lördag 18 oktober 2014

Trångt i sängen.


Det märks i vårt sovrum att det har blivit svalare ute.Båtis vet inte om han ska vara ute eller inne. Ytterdörren öppnas ett antal gånger om nätterna. Vi är glada om vi inte släpper in eller ut något olämpligt. Vi skulle inte märka något eftersom vi är knappt vakna. Vi går som Zombies

Framåt morgonen (ca 10 minuter innan jag ska upp) så har han väl bestämt sig för att ligga inne hos oss i sängen.


Att en kisse kan ta sådan plats! Han ligger tvärsöver hela sängen så jag och U ligger på varsin kant. Ungefär som när barnen var små och ville sova hos oss. Det hände inte ofta men ni förstår känslan.

Nu är det så att Båtis är min favvo kisse och han börjar bli till åren (16 år) så jag är glad för var dag som han är pigg. Tecknen på att han är  lite äldre visar sig från och till och varje gång jag ser/hör det så blir jag påmind om att han kommer inte vara kvar för evigt..

Jag hoppas på flera sömnlösa nätter bara du stannar kvar hos oss ett bra tag till..Ps Helt enkelt hemma hos mig är denna veckan med på tävlingen hos Besökstoppen. Gå gärna in där och rösta . Det är bara att klicka straxt under bilden här nedan :) Ds

Klicka här

onsdag 15 oktober 2014

Bakdag, helt enkelt hemma hos migOj, vet inte när jag bakade bullar senast. Vet att tonårs sonen har frågat ett par gånger om det inte är dags snart;) Så idag så hände det! Allt klaffade.Ledig dag OCH kroppen sa inte ifrån. Perfekt! Bara att ta tillfället i akt :)En av "mina" damer som jag går till på jobbet bjöd mig på en riktig drömkaka i helgen när jag jobbade. Den var så pass god att jag bara var tvungen att be om receptet. Förut så letade man fram papper och penna för att skriva av men nu så är det bara att fota med mobilen.Smidigt, enkelt och så är risken minimal att jag slarvar bort receptet eftersom den finns i mobilen :)


Nu doftar det ljuvligt i hela huset och jag tänker slänga upp fötterna i soffan och vänta på att kidsen ska komma hem från skolan. 


Ha det bäst!

tisdag 14 oktober 2014

Vårkänslor :)
Hittade ett par påsar med frön som kan sås nu så dessa har jag petat ner idag på morgonen. Jag brukar inte lyckas med Perenn sådderna men håller tummarna för att det ska lyckas denna gång. Har gjort enligt konstens alla regler och nu står de i skuggan i skydd för sol och den värsta vätan.

Trots att vi är inne i Oktober månad så fick jag lite vårkänslor när jag stod där ute i växthuset med fingrarna i jorden. Jag hade bara en kofta på mig och den var nära att åka av. Termometern visar +11.
På ett sätt så hoppas jag att hösten blir lång och varm, som nu, men på ett sätt så längtar jag till snön kommer. Jag gillar verkligen att vi har de olika årstiderna så man kan längta till/se fram emot våren, sommaren, hösten, vintern. Varje årstid har sitt, eller hur? :)

Nu ska jag fortsätta klura på hur/vart jag ska försöka övervintra alla växter. Har inte såå många men de jag har vill jag spara. Får nog be gubben fixa till snicken..
'
Ha det bäst!
söndag 12 oktober 2014

Helgen är slut


Min jobbhelg är slut och i morgon börjar en ny vecka. Tiden rullar på allt för fort.Så pass fort så när jag tänker efter så är det bara  ca 70 dagar tills vi sitter vid julbordet och är mätta och nöjda . 
Jag hoppas att jag får sitta med i år men är ännu inte säker på detta eftersom mitt jobb stannar inte upp  även om det så är röd dag. Våra omsorgstagare behöver oss var dag, inte bara Mån-Fre. 

Jag är glad att vädret  är ännu  på vår sida. Jag har mycket kvar och göra utomhus innan kyla och snö få komma. Flytta in blommor, möbler o krims krams. På Tisdag är jag ledig så jag hoppas  att vädret och kroppen står på min sida så det mesta blir gjort då. Man vet ju aldrig när Kung Bore slår till!


Snart är makens höstgryta klar och efter att den är uppäten blir det att ladda batterierna för en ny arbetsdag i morgon 


Ha det bäst!

fredag 10 oktober 2014

3 anledningar för mig att fira idag :)


1. Fredag.

Fallskärmsranka

 2. Ledig dag ( det bästa som finns ) .

Corokia

3. Har sedan en tid försökt att "förminska" mig själv (vikten) och idag visade vågen att det nu finns 10,8 kg mindre av mig . Tji hoo :)


För att fira detta så köpte jag på mig ovanstående blommor hos Knutssons blommor . Kul att jag lyckades finna några lite mer  annorlunda blommor än vad som brukar finnas i deras sortiment.

Som extra bonus så hade de ett par korgar med olika sorters fröer som man fick ta av när man handlade. Astrar, Solrosor och Krasse blev mina val.

Önskar nu er alla en riktigt skön helg. !

måndag 6 oktober 2014

Öland ❤Min man lyckades fånga vår son och mig på bild 

Vitkindade gäss


I helgen som var blev det en liten utflykt till Ölands östra sida. Vädret och sällskapet var mycket trevligt.
Vi har turen att bo så nära denna vackra natur(bara åka över bron) och jag tar var chans på att få uppleva den.Det var extra trevligt denna gång eftersom tonårs sonen följde med. Det sker inte så ofta längre men det är ju så det blir när de bli större och det är helt rätt. Barn är bara till låns.

Ha det bäst!
söndag 5 oktober 2014

Den blå lagunen


I många år har vi haft en dröm. Vi har till och med planerat solsidan/växthus sidan för denna dröm i alla dessa år.


När vi har varit på denna sidan om huset så har vi sagt att där ska den stå. Blir perfekt utsikt över växthus och den framtida dammen. 

Så när drömmen slog in i Fredags så var det inte av en slump att det blev så bra enligt oss.


Direkt när vi kommer ut genom dörrarna står den där. Det är inte många steg som vi behöver ta för att kliva ner i trettioåttagradigt vatten.Utsikten över växthuset känns helt ok :)


Spa badet är rätt så stort så det gäller att få det att smälta in så det inte tar över.
Armeringsmattorna hjälper till med detta. De kommer att täckas med rosen och vinrankorna och sedan har jag ett par idéer till som ska göra det mer ombonat.

Som ni förstår så är det mycket kvar att göra.Stenläggning, mur och pynt (viktigast av allt?) ska dit så det är ett antal timmar som vi kommer att lägga där.

Ha det bäst!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...