#header-inner { width:1000px; margin-left: auto; margin-right: auto; }

Etiketter

2015 års lökplantering (1) Advent (17) Altanen (33) Award (1) Bad (3) Baileys (7) Bakning (12) Baksidan (13) Belysning (14) Blogg (4) Blogga (6) Blommig Fredag (41) Blommor (120) Blomsterön (20) Boktips (6) Buske (9) Båtis (7) Böcker (17) Chimay/Nana B (10) Clematis (20) Dahlia (3) Damm (6) Djur (21) dörrar (1) Elefantgräs (3) Fantasi (2) Fest (4) Fika (2) Fotografering (22) Fröer (34) Fuchsia (1) Fåglar (23) Föreochefter (4) Genvägen (34) Grus (5) Gräs (12) Gångar (12) Gåva (2) Hall (4) Havtorn (4) Helg (24) Hellborus (1) Hund (2) Husvagn (4) Häck (5) Höst (29) Inomhus (35) Inredning (24) Insekter (9) Inspiration (16) Instagram (3) Jasmin (1) Jul (26) Kaprifol (2) Katter (64) Klätterväxter (14) Krukplantering (7) Krukväxt (5) Kryddland (5) Kärleksstigen (26) Kök (4) Köksträdgård (17) Lammet och Grisen (4) Liguster (1) Livet (134) Loppis (3) Lupiner (2) Lökar (20) Lönn (1) Magnolia (2) Midsommar (6) Morris (8) Målning (1) Månadens bild/er 2016 (14) Nana Be (1) Natur (1) Netto (7) Nyår (6) Pelargoner (16) Pion (4) Planer (2) Plantering (19) Pool (10) Projekt (22) Pussenästet (23) Pyssel (20) Påsk (6) rabarber (4) Recept (5) renovering (23) Rosor (51) rödbetor (1) Semester (18) Skattskrinet (1) Skrållis (6) Skåne (4) Skällby (1) Smultronstället (21) Solsidan (23) Sommarlov (1) Spa (7) Sporrsjö (4) Stenrabatten (5) Sådd (23) Taklök (6) Tips (10) Trampstenar (3) Träd (20) Trädgård (259) Trädgårdar runt hörnet 2012 (2) Tävling (3) Ullared (3) Uppdateringar (4) Uteplats (10) Utflyktstips (24) Utmaning (2) Valborg (1) Vallmo (11) Vatten (3) Ved (1) Vinst (4) Vinter (33) Vår (26) Vänner (4) Växthus (34) Växtlista (2) Växtporträtt (21) Växtriket (2) Återblickar (18) Ängsbacken (2) Öl (5) Öland (32)

måndag 25 augusti 2014

Energi ryck!


Jag har jobbat hela helgen och var helt slut men vid 17-tiden kom ett energi ryck! 
Växthuset tömdes och möblerades om. Jag hann börja flytta ut lite saker innan jag kom på att jag är ju tvungen att ta ett-före-kort så jag kom ihåg hur det såg ut innan. Så jag kunde jämföra :)


Det tog ett par timmar innan det blev okej. Bordet ska göras om och nya stolar måste köpas in. Jag undrar om det inte ska bli några som kan fällas ihop eftersom jag satte bordet i mitten. Det måste vara smidigt att komma runt när jordsäckar och dylikt ska fram till omplanteringsbänken.. Får ta en funderare på detta.En lösning är ju att flytta tillbaka bordet som det stod innan men jag gillar att det står i mitten. Vad tycker ni?

När våren kommer och alla sådderna ska in så är det bara att möblera om igen men nu så är det "bara"....


.. mys som står på agendan i växthuset . Längtar redan till årets första Glögg kväll här ute;)

Ha det bäst!


PS. Ni vet väl om att Helt enkelt hemma hos mig har en egen Facebook sida? Där lägger jag in bilder och annat som handlar om trädgården. Sådant som oftast inte hamnar på bloggen. Gå in och gilla sidan så får ni uppdateringar automatiskt DS

lördag 23 augusti 2014


Idag var det dags för att skörda Vindruvor. I alla fall de som är i växthuset. De andra får vi vänta på ett tag till innan de är helt mogna.


Små, söta och kärnfria. Smaskens!


Ha det bäst!


onsdag 20 augusti 2014

Som "Gubben i lådan"...


... dyker de upp lite överallt. 


Solrosor,...


...Rosenskära och Akleja. De har rymt från sina ursprungsplatser och frö sått sig där de trivs bäst. Vilken tur för dem att jag har en rätt så tillåtande trädgårdsfilosofi :)


Som ni ser så försöker även Taklöken rymma ifrån konservburkarna.

Ha det bäst!

torsdag 14 augusti 2014

Poolare ;)


Vi fick oss en överraskning när vi tog bort skyddet på poolen. Den såg livlös ut till en början men visade rätt snart livstecken. Livräddning skedde med hjälp av håven.


När den väl kom upp på trädäcket så satt den och tog igen sig ett tag och jag passade på att fota :)

Nu får vi hoppas att hen håller sig borta från poolen.

Ha det bäst!

onsdag 13 augusti 2014

Havtorn


Kan ni tänka er att det där lilla orange färgade bäret innehåller lika mycket C-vitamin som ett Apelsin gör. Jag är så glad att vårt Havtorn buske har leveret bär till oss i år. Sammanlagt 6 st varav...


.. 2 st idag (Sorry för den dåliga bilden). Som både ni och jag förstår så blir det inget syltkok i år på dessa bär men jag kommer att läsa på mer om dem. Vill veta mer. Har förstått att de är nyttiga för oss både inifrån och ut..
Jag blev mer nyfiken på detta bär och nu har jag hittat en  sida som handlar bara om Havtorn. Ska snart gör en "djup dykning" i den.
 Har ni Havtorn och om ni har et; vad gör ni med dem? Tar tacksamt emot tips, recept m.m. För nästa år så förväntar jag mig mer bär :)

Ha det bäst!


söndag 10 augusti 2014

Vart tog tiden vägen???

Jag som trodde att jag skulle få tid över idag till att tillbringa i trädgården men så blev det inte. Vi kom hem sent från helgens bravader på Norra Öland.

I år var det åttonde året i rad som vi besökte Lammet & Grisen med goda vänner. En trevlig tradition som vi alltid ser fram emot. Vi hade som vanligt husvagnen med oss upp så vi satt och myste innan det var dags för att gå in. Där inne möttes vi av god mat och dryck . Den enda besvikelsen var väl att trubadurerna misslyckades med att få stämningen på topp.Det gjorde väl inte så mycket för  hade de fått upp tempot så hade vi inte gått och lagt oss så tidigt som vi nu gjorde.Jag somnade som en stock!

Jag brukar gå en runda på morgonen med kameran när jag har vaknat men det blev inte så i år. Foten ville inte som jag så jag satt och läste tills de andra vaknade. Foton från tidigare år kan ni se här.

Dottern skulle möta upp en kompis på Böda vid 16 så blev vi kvar längre än vad vi brukar. Vi tog en sväng till Byxelkrok där vi även lunchade (tror det eller ej men vi var trots allt hungriga igen ). När vi satt och åt så hade vi en härlig utsikt över Blå Jungfrun .

Norra Öland påverkar mig lika positivt för mig som när jag ligger i en rabatt och rensar ogräs. Jag fylls av ett lugn som jag önskar att jag kunde uppleva oftare..  Jag tror/hoppas att det blir en tur dit upp igen när jag  fyller år. Det vore den bästa presenten :)

Ha det bäst!

lördag 9 augusti 2014


Trädgården har fått sköta sig själv den här sommaren och det har den gjort med bravur! 
Jag/min kropp pallar inte när det är för varmt och det har verkligen varit för varmt för mig. Så det minsta som jag har gjort den här sommaren är just trädgårds pyssel.  Ja, jag har klippt gräsmattan ett par gånger men grävning, ansning,  ogräs rensning har knappt existerat men ändå är trädgården så fin nu. Den har klarat sig utan min hjälp.

Den har aldrig varit så här lummig innan. Alla rabatter har vuxit samman. Växter som har funnit och stöttar varandra. Det tar emot å säga men det har nästan blivit " lite för bra".

Som tur är så kommer "min årstid" nu. Jag älskar hösten. Soliga dagar med frisk , hög luft. Orken kommer tillbaka och jag orkar göra det jag vill i trädgården.  
Delning och flytt av växter står på agendan men det får vänta till i morgon för i kväll  har jag viktigare saker för mig ;)


Njut nu av helgen så återkommer jag i morgon med ett nytt inlägg.

                        Ha det bäst!

söndag 3 augusti 2014

Vart har dessa placerats hemma hos mig?


Ja, den frågan ställde jag till er på Facebook. Fick ett förslag. Vid dammen. Nja, vår "damm" är långt ifrån klar för att pyntas men vår Rosgång är på väg att bli färdig och där ville vi ha belysning.


För att orientera er lite så är Rosrabatten till vänster och Tujja häcken åt höger. 
Jag började med att lägga lite tjockare lager med tidningspapper , höger om gången. Min kära dotter hämtade grus som hon lade över dessa. Sedan var det bara att sätta igång med stenläggning.


Det började med att jag lade de tre första men sedan tog dottern över ! Hon tyckte att det var kul och hon var bra på det. Sen kan jag tänka mig att det var lite skönt att bli servad med stenar av morsan ;)


Som ni ser så syns lamporna. De smälter inte in till fullo men de blir väl smutsige after ett tag och då syns de inte lika väl.Vi blev inte helt färdiga eftersom vi blev attackerade av mygg men vi kunde inte låta bli att tända dem. Det var kul att det blev så som jag hade tänkt mig. De ska bara nu riktas in så det blir ett släpande ljus på gången och att man inte blir bländad av dem. Vi får gå och ändra dem efterhand tills vi bli nöjda.


Måste avsluta dagens inlägg och visa er vad jag fyndade på IKEA igår. 
När vi stod vid kassan så var det en korg där fylld med dessa lysande "bollar". De var nedsänkta till nästan gratis.
9:-/ fp och en fp innehöll 3 st "bollar. Jag slog till med 2 stycken :)


De är batteridrivna och sätts på med en en knapp som sitter under. Jag kan ju säga som så att jag trodde inte att de skulle lysa upp så bra som de gjorde. Är glad att jag köpte 2 st förpackningar!

 Ja, just det! Kanske ska berätta vart vi köpte belysningen som vi satte i Rosgången. Jo, den fann vi på Clas Ohlsons :)

Idag lär det inte bli många knop i trädgården. Termometern visar alldeles för höga siffror för det. Blir antagligen poolhäng mest hela dagen :)

Ha det bäst!


Ps. Ni vet väl om att bloggen har en egen sida på Facebook? Det är bara att söka på  Helt enkelt hemma hos mig, så kommer ni dit. "Gillar" ni dessutom sidan så ser ni när den uppdateras. Jag lägger ut foton och annat där som oftast inte hamnar på bloggen. DS

lördag 2 augusti 2014

Kristianopel
Idag blev det en dagstur till Kristianopel. En liten by som ligger i Blekinges nordostliga hörn. Höst, Vinter, Vår så är det en sömnig by men den vaknar upp till Sommaren. Det är många turister som åker hit.

Idag var det en gråmulen dag så det var inte så mycket folk som hade hittat hit. I morgon lär det bli desto mer eftersom då skulle det va lite loppis och dylikt i hamnen.


Om/när ni åker hit så kan jag varmt rekommendera er att luncha/fika på Café sött & salt som ligger nere i hamnen. De har stora, goda räksmörgåsar, bullar, pajer kaffe m.m. :)


Som ni ser så blåste det en del idag. Det stoppade oss inte att gå på ringmuren som finns där. Innanför muren ligger campingen i lä. Utanför den så är det vackra vyer.


Badplatsen som också ligger utanför muren, var idag folktom. Vi undrade först varför eftersom det var varmt men när vi såg algerna så förstod vi..


Det finns en liten mysig inredningsbutik inne i byn. Den heter Sköna ting. Ett passande namn eftersom hela affären är fylld med sköna ting. Jag visade U om ev födelsedagspresenter till mig. Ifall han har svårt att komma på något ;)
Byn är inte stor men väldigt mysig. Jag gillar att strosa runt där en stund. Kroppen fylls av ett lugn. 
Kristianopel är en liten idyll som jag vill åka till igen och igen och igen..

Blir ni sugna på att veta mer om Kristianopel så kan ni gå in på deras hemsida.

Ha det bäst!
fredag 1 augusti 2014

Pervioska
Nu blommar den som mest. När jag tittar på den så tycker jag att den ser ut som en blandning av Lavendel och Salvia. Den har grå/silvriga stjälkar med blå blommor. Den har medelhavs känsla över sig. Det har inte gått någon nöd på den nu när det har varit så otroligt varmt. Så den verkar va en riktig solälskare :)

Vi är inte sådana som vattnar i trädgården stup i kvarten. Våra växter blir härdade. Bra eller dåligt vet jag inte men jag tycker att de verkar mer tåliga mot torka men imorgon kommer antagligen vattenspridaren fram. Det regnade visserligen här för någon dag sedan men det la sig mer på ytan än sjönk ner i jorden. Tyvärr så verkar det dröja innan vi får regn igen..

Nä, nu ska jag gå ut och lyssna på Syrsorna som spelar för fullt utanför vår altan.

Ha det bäst!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...