#header-inner { width:1000px; margin-left: auto; margin-right: auto; }

Etiketter

2015 års lökplantering (1) Advent (17) Altanen (33) Award (1) Bad (3) Baileys (7) Bakning (12) Baksidan (13) Belysning (14) Blogg (4) Blogga (6) Blommig Fredag (41) Blommor (121) Blomsterön (20) Boktips (6) Buske (9) Båtis (7) Böcker (17) Chimay/Nana B (11) Clematis (20) Dahlia (3) Damm (6) Djur (21) dörrar (1) Elefantgräs (3) Fantasi (2) Fest (4) Fika (2) Fotografering (22) Fröer (34) Fuchsia (1) Fåglar (23) Föreochefter (4) Genvägen (34) Grus (5) Gräs (12) Gångar (12) Gåva (2) Hall (4) Havtorn (4) Helg (24) Hellborus (1) Hund (2) Husvagn (4) Häck (5) Höst (29) Inomhus (35) Inredning (24) Insekter (9) Inspiration (16) Instagram (3) Jasmin (1) Jul (26) Kaprifol (2) Katter (65) Klätterväxter (14) Krukplantering (7) Krukväxt (5) Kryddland (5) Kärleksstigen (26) Kök (4) Köksträdgård (17) Lammet och Grisen (4) Liguster (1) Livet (134) Loppis (3) Lupiner (2) Lökar (20) Lönn (1) Magnolia (2) Midsommar (6) Morris (8) Målning (1) Månadens bild/er 2016 (14) Nana Be (1) Natur (1) Netto (7) Nyår (6) Pelargoner (16) Pion (4) Planer (2) Plantering (19) Pool (10) Projekt (22) Pussenästet (23) Pyssel (20) Påsk (6) rabarber (4) Recept (5) renovering (23) Rosor (51) rödbetor (1) Semester (18) Skattskrinet (1) Skrållis (6) Skåne (4) Skällby (1) Smultronstället (22) Solsidan (23) Sommarlov (1) Spa (7) Sporrsjö (4) Stenrabatten (5) Sådd (23) Taklök (6) Tips (10) Trampstenar (3) Träd (20) Trädgård (260) Trädgårdar runt hörnet 2012 (2) Tävling (3) Ullared (3) Uppdateringar (4) Uteplats (10) Utflyktstips (24) Utmaning (2) Valborg (1) Vallmo (11) Vatten (3) Ved (1) Vinst (4) Vinter (33) Vår (27) Vänner (4) Växthus (34) Växtlista (2) Växtporträtt (21) Växtriket (2) Återblickar (18) Ängsbacken (2) Öl (5) Öland (32)

måndag 28 juli 2014

Det är så kul å stamma upp :)

April 2014 
Varför kan jag inte hia mig lite innan jag sätter fart med sekatören. Jag tycker att jag borde kunna hämta kameran INNAN jag sätter igång så man har något och jämföra med. Ni vet; före och efter bilder.
Har letat febrilt efter någon bra bild så ni kunde få uppfattningen om hur det såg ut innan jag satte igång. Det gick väl si så där...

Juni 2014

Juni 2014
Fann bara ovanstående bilder. Nu undrar ni säkert vad är det vi ska titta på. Jo, det är Havtornet som har fått sig  en liten trimning. Den hade växt så mycket så man kom knappt förbi på gången som är bakom den och Lammöronen nästan trycktes bort.

Idag, Juli 2014
Här ser ni hela rabatten och jag har redan varit och klippt på Havtornet till vänster. Här syns det knappt eftersom Salvian täcker upp underifrån.


Jag rundade till kronan också medans jag var på gång.
Det hördes nästan en lättnadens suck från Lammöronen när de åter fick utrymme.Jag gillar att man nu ser igenom Havtornet. Man får en hint om att det finns något där bakom. Vilket gör att man blir lite nyfiken. Jag gillar trädgårdar som man inte ser allt med en gång och det är det som jag försöker skapa i vår trädgård.


När jag ser den här bilden som är tagen bakom Havtornet så inser jag att jag måste klippa lite mer på den sidan eller är det Lammöronen som behöver tuktas? Jag får helt enkelt gå ut och kika :)

Ha det bäst!söndag 20 juli 2014

Ångest..


Semestern är slut om ett antal timmar. I morgon ringer klockan åter 05:10.. Får hoppas att jag får sova i natt. Det var inte mycket sömn natten som var.. Vaknade av att jag trodde hjärtat skulle hoppa ur bröstet. Var tvungen att stiga upp. Ångest, eller hur? :S

Semestern i år blev annorlunda mot i vanliga fall. Vi brukar dra iväg med husvagnen men bilen har strulat så det har blivit kortare bilturer i stället men det har varit skönt.

När jag gjorde collaget av semestern så insåg jag att vi har gjort en hel del fast att det inte har känts så. Teater, bad, grill, träffat släkt och vänner, läst, besökt slottet, spelat kort, åkt Flundran med mera, med mera och ännu är inte sommaren slut!

U har ledigt i ett par veckor till så när jag slutar för dagen så kommer semester/sommar känslan tillbaka.

Nu tänker jag hoppa i badet och förtränga "nu-är-semestern-slut" -känslan och bara njuta av stunden!

Ha det bäst!
lördag 19 juli 2014

Tagit en ide´ och gjort om den till min...


När vi besökte trädgårdsbutiken i Öhr såg vi detta stöd och önskan om att ha en egen svets blev ännu större än vad den har varit. Tänk vad mycket kul  man skulle kunna göra med en sådan men man kommer rätt så långt utan..


Vi hade ett par överblivna bitar från armeringsmattor liggandes så dessa klippte vi till i tre delar. Ståltråden var helt plötsligen puts väck så vi monterade ihop dem med snören.


Vin korken som sitter där ska inte vara där men några slags knoppar kommer det troligen bli men vi har inte bestämt vilken sort ännu.

Ja, nu fick ni se vår tolkning av Öhrs klätterstöd. Vill ni se fler inspirerande bilder där ifrån så kan ni se inlägget som jag gjorde om vårt besök där. Klicka här så kommer ni dit. Kanske hittar ni något som ni kan göra något av :)

Ha det bäst!måndag 14 juli 2014

Utflykt tips!


Idag var åkte vi till Klockaregården som ligger norr om Växjö.Det var mitt allra första besök i denna trädgårdsbutik. Har varit i deras nät butik och spanat men det är ju inte samma sak som att se det "live".

När vi först steg in in genom dörrarna så möttes vi av massvis med inrednings prylar. Ljus,lyktor, krukor, nakna gungande kvinnor med mera. Det var nästa så mycket saker så det var svårt att se allt. Jag var tvungen att stanna upp och fokusera blicken ett par gånger :)De har en inspirerande trädgård och många plantor. Det märktes att vi var där lite senare på säsongen för vissa plantor hade redan passerat sitt " bäst-före-datum" men det fanns guldkorn :) 
Det fanns som sagt vad mååånga fina saker men mycket av det var för dyrt för min plånbok. Denna underbara älva hade gärna fått följa med mig hem men jag vågade inte ens titta på prislappen...


När vi åkte därifrån så hade vi en påse med oss.. En Buddleia Buzz Ívory´ och ett Parasollblad fick följa med oss hem.

Det här var en butik som jag hoppas få möjlighet att hälsa på igen och då allra helst på våren :)

Ha det bäst!
lördag 12 juli 2014

Huvudbry


Fick ett annorlunda, härligt gräs för ett par dagar sedan.


Har aldrig set något liknande


och vipporna har jag jätte svårt att låta bli att pilla på 


för de är så lena.. men vad är det?

Det är inte köpt utan det är funnet utomhus. Är det någon som känner igen det och vet dess namn ? Ser fram emot era kloka svar.

Just nu har den fått en provisorisk plats i trädgården. Ville bara få ner det i jorden så fort som möjligt. Så den skulle klara sig.Vet ännu inte riktigt vart dess framtida plats kommer att bli men det måste vara ett lättillgängligt ställe så det är lätt att pilla på vipporna ...

Värmen som har varit har gjort att jag har inte orkat göra så mycket i trädgården men nu är det svalare igen (tji hoo) så jag ska ta och rensa upp i köksträdgårdstunnan. Den är sprängfylld med både det ena och det andra.


Ha det bäst!


fredag 11 juli 2014

13 år ❤


Igår så var det vår bröllopsdag. 13 år har bara svischat förbi. Vi träffades för 21 år sedan så vi känner varandra rätt så väl vilket märktes när min man kom hem med en påse med blommor i istället för en bukett :)
 Nu står de planterade i krukor på pool däcket och jag ser fram emot att se dem växa. 


Vi grillade igår och jag tycker om att göra olika såser. Igår blev jag så sugen på Ädelost så jag googlade fram ett recept som lät gott. 
Det bara inte lät gott,det var himmelskt gott! Så gott att jag måste dela med mig av receptet till er.

8 portioner

140 gram gräddädel
4 dl Creme fraiche
1 msk pepparmix
ev. lite salt

1. Häll creme fraichén i en gryta och smula sönder ädelosten. Sjud tills osten har smällt helt. Krydda och smaka av med lite salt om det behövs.

2. Såsen kan serveras direkt men blir än bättre om den får stå i kylen i ett par timmar och kräma till sig. Servera den då kall.

Ja, som ni ser så var den busenkel och göra så är ni ädelost älskare så tveka inte att göra denna sås. Våra gäster slök den med hull och hår :)


Se länk 
Ikväll blir det utomhus teater på Krusenstiernska gården . Robert Gustavsson, Allan Svensson med flera ska få underhålla oss i ett par timmar. Ser fram emot detta.

Ha det bäst!

tisdag 8 juli 2014

Nu blommar löken :)
Det gäller att stanna upp.Att ta sig tid att se närmre på det som är i ens omgivning.
Taklöken gör det lätt för oss genom att sträcka ut sina "armar" mot oss så vi ska se de vackra blommorna. Dessa Taklökar står dessutom på ett bord precis bredvid vår dörr så de går inte att missa.
Visst är de vackra? 

Ha det bäst!

måndag 7 juli 2014

Vallmo, Vallmo, Vallmo..

Underbara Vallmo. I vår trädgård har den full frihet. Den får fröså sig precis vart den vill. Är det på ett helknasigt ställe så drar vi upp den när den har blommat över.
Den första Vallmon som vi fick till vårträdgård kom hit med ett lass Koskit. Vilken tur vi hade !
De andra har jag knyckt kapslar från diverse olika ställen. Någon sort har jag nog fått.
Jag vill ha flera olika sorter så är det någon här ute i "Cyberspace" som har några kapslar till övers så tar jag tacksamt emot. Ni kanske vill ha några av mig?

Ha det bäst!

söndag 6 juli 2014

Fånga kvällsljuset


Nu ska jag ta mig ett kvällsdopp så jag önskar er en fortsatt skön kväll !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...