#header-inner { width:1000px; margin-left: auto; margin-right: auto; }

Etiketter

2015 års lökplantering (1) Advent (17) Altanen (33) Award (1) Bad (3) Baileys (7) Bakning (12) Baksidan (13) Belysning (14) Blogg (4) Blogga (6) Blommig Fredag (41) Blommor (120) Blomsterön (20) Boktips (6) Buske (9) Båtis (7) Böcker (17) Chimay/Nana B (10) Clematis (20) Dahlia (3) Damm (6) Djur (21) dörrar (1) Elefantgräs (3) Fantasi (2) Fest (4) Fika (2) Fotografering (22) Fröer (34) Fuchsia (1) Fåglar (23) Föreochefter (4) Genvägen (34) Grus (5) Gräs (12) Gångar (12) Gåva (2) Hall (4) Havtorn (4) Helg (24) Hellborus (1) Hund (2) Husvagn (4) Häck (5) Höst (29) Inomhus (35) Inredning (24) Insekter (9) Inspiration (16) Instagram (3) Jasmin (1) Jul (26) Kaprifol (2) Katter (64) Klätterväxter (14) Krukplantering (7) Krukväxt (5) Kryddland (5) Kärleksstigen (26) Kök (4) Köksträdgård (17) Lammet och Grisen (4) Liguster (1) Livet (134) Loppis (3) Lupiner (2) Lökar (20) Lönn (1) Magnolia (2) Midsommar (6) Morris (8) Målning (1) Månadens bild/er 2016 (14) Nana Be (1) Natur (1) Netto (7) Nyår (6) Pelargoner (16) Pion (4) Planer (2) Plantering (19) Pool (10) Projekt (22) Pussenästet (23) Pyssel (20) Påsk (6) rabarber (4) Recept (5) renovering (23) Rosor (51) rödbetor (1) Semester (18) Skattskrinet (1) Skrållis (6) Skåne (4) Skällby (1) Smultronstället (21) Solsidan (23) Sommarlov (1) Spa (7) Sporrsjö (4) Stenrabatten (5) Sådd (23) Taklök (6) Tips (10) Trampstenar (3) Träd (20) Trädgård (259) Trädgårdar runt hörnet 2012 (2) Tävling (3) Ullared (3) Uppdateringar (4) Uteplats (10) Utflyktstips (24) Utmaning (2) Valborg (1) Vallmo (11) Vatten (3) Ved (1) Vinst (4) Vinter (33) Vår (26) Vänner (4) Växthus (34) Växtlista (2) Växtporträtt (21) Växtriket (2) Återblickar (18) Ängsbacken (2) Öl (5) Öland (32)

lördag 31 maj 2014

Vad glad jag blir..


.. när jag går runt i trädgården. Varje dag så dyker det upp någon ny vän. Idag var det en av NävornaNsom visade upp sig. 

Har tyvärr inte dess namn men det är kanske en slags Blodnäva. Vad tror ni ?


Ska nu snart bege mig till jobbet (känns som man jobbar var dag) men som tur vad så har jag mina små trädgårdsarbetare som hjälper mig medans jag är borta.

Det ryktas om att det kan bli åska framåt eftermiddagen/kvällen. Kan ni inte hjälpa mig att hålla tummarna för att ryktet är falskt? Vill inte vara ute och fara i åskväder. Jaja, det blir som  det blir...

Ha nu en fortsatt skön Lördag! :)

torsdag 29 maj 2014

Lime

Lime Citrus autantfolia 
Lime trädet som jag köpte på odla.nu har fått komma ut på solsidan. Hoppas att den ska trivas.


Vad jag förstår så ska de stå i ett vindskyddat läge men det gör den inte riktigt här. Ja, de senaste dagarna har det nog inte funnits någon vindskyddad plats. Det har verkligen blåst rejält men som ni ser så är knopparna ännu kvar. Peppar, peppar..


Lusthuset eller "Pussenästet" är i ordningsställt. Det är skönt att sitta där. Skyddade bakom Tujja häcken. Båtis ligger ofta här när det är varmt.

Gräset i bakre krukan är ett Fjäderborstgräs Pennisetum ´Summer samba´
När vi shoppade loss på Blomsterlandet hittade vi ett gräs som var svart/lime färgat. Perfekt här i Lusthuset. Matchar de lime färgade möblerna.Ljuslyktornas glas frös sönder i vinter så dessa gjorde jag om till amplar. Nu är de fyllda med Taklök och Smultron istället. Här återvinns det mesta :)
Det blev verkligen en heldag i trädgården idag och det känns i kroppen. Hoppas jag kommer ur sängen i morgon när det är dags att ta sig till jobbet.

Tack för att ni tittade in !:)

tisdag 27 maj 2014

Löjligt glad :)


Idag har det varit en seg slödag. Inte orkat ta tag i något särskilt men har slö tittat på diverse bloggar. Läste bland annat ett inlägg på Anna Vattenkannas blogg.
Hon skrev att den största aktiviteten i trädgården sker på markplan men man bör titta upp i bland så man inte missar andra saker.Hon har så rätt i det hon säger.Tänk om inte jag hade tittat upp när jag hämtade posten...
Jag blev nästan löjligt glad när jag fick se de blå klasarna . De är inte många men vad gör väl det när det är första gången som det blommar! Vilken lycka :)


Jag kan inte exakt säga när vi planterade Blåregnet men det kan nog röra sig om  5 år i alla fall. Vi visste att det skulle ta ett tag innan vi skulle få se det blomma så vi satte en klematis i samma spaljé samtidigt som Blåregnet.


Klematisen som vi satte är en som heter ´Multi blue`.Den är lite rolig för den får en andra blomning (remonterande) vilket gör att man får glädje av den  från Maj-September.


Jag ska nu färdigställa inköpslistan som jag behöver ha med mig till Blomsterlandet. Har en del krukor kvar att fylla :)

Ha det bäst!

lördag 24 maj 2014

Innan jobbet.

Innan det är dags för kvällsjobb hinner man med en del. Idag blev det ett besök på Sporrsjö . Resultatet av det besöket blev följande;

Primula
 ?
Dessa två hamnade i rabatten vid smultronstället. Den rabatten är lite upphöjd så man slipper böja sig för att se dessa sötnosar. Gäller att tänka praktiskt ;)

Vi satte en Ullungsrönn för ett par år sedan men den hörnan har det aldrig blivit  någon riktig ordning med. Har inte vetat vad jag skulle ha där. Var inne på grus men U tyckte inte som jag . Så det blev att köpa ett par plantor dit med.

Kungsljus
Svart ormrot (?)


Nu längtar jag bara tills Tujja häcken har vuxit upp och blivit tät så vi slipper insynen.


Nu måste jag göra mig i ordning för jobbet. Önskar er en fortsatt skön helg !

fredag 23 maj 2014

Dagens blåa och lila


Spansk klockhyacintMed dessa bilder vill jag önska er en skön helg ! :)

onsdag 21 maj 2014

Det får bära eller brista


Jag har burit ut plantor och burit in dem på kvällarna men nu får det vara slut med det. Har nu börjat tömma växthuset på plantor och det känns allt lite lyxigt när jag fyller kruka efter kruka med min egna plantor som jag har dragit upp själv från frö.Påfågelblomster

Linne´Tagetes
Jag hoppas nu att jag inte har varit för snabb. Fiberduken ligger redo om SMHI spår  kyligare väder. Hur har ni gjort? Har ni också börjat tömma era plant förråd?

Ha en fortsatt skön dag :)


söndag 18 maj 2014

Åh, vad skönt..

Gekås Hotell
... det är och vakna upp hemma i sin egna säng. Hotellet på Ullared var det absolut ingen fara med snarare tvärtom men inget går upp emot att vakna hemma.Vi är glada över att vi åkte dit redan i Fredags och sov där till Lördagen. Eftersom vi var hemma redan på Lördag eftermiddag så känns det som att denna dag blev en bonus dag.Helgen känns lite längre. 


Denna extra dag har vi använt till att småpyssla här hemma. Det var ju så att vi fyndade lite gran på GEKÅS och dessa måste ju placeras någonstans. Bland annat dessa tre.
. Vår tonårsson kunde inte alls förstå vad jag skulle med dem till. Han såg inte deras möjligheter men det gjorde jag ;)


När han såg vad jag hade gjort med dem så sa han eller rättare sagt, lät han positivt förvånad :)


Utanför Gekås finns det flera butiker. Vi orkade inte gå i alla men vi gick in i Panduros outlet butik i alla fall.
Var gång som jag går in i deras butiker så bli det "blackout" i huvudet. När jag sitter hemma och bläddrar i deras katalog ser jag hur mycket som helst som jag vill köpa hem och pyssla med men inte när jag kommer till butiken. Jag antar att det blir "för mycket"  på en gång när man ser alla saker.
Det slutade med att jag kom ut med en liten zink kanna, zink etiketter ( vad jag nu ska ha dem till..), silvertråd och bokstäver. Har ännu inte bestämt mig för vad jag ska göra med mina fynd men det kommer jag säkert på snart :)


Nu ska jag göra som katterna redan gör. Lägga mig i fåtöljen..


..framför brasan och njuta av ljudet från regnet som smattrar på altan taket. 

Ha en fortsatt skön dag !

lördag 17 maj 2014

Shopparnas Mecka

Sitter nu i bilen på väg hem från Ullared. Få se hur lyckas blogga på mobilen..

Dottern fyllde 14 år i går och önskades sig en resa till just Ullared. Så igår efter Jobb och skola så satte vi oss i bilen och begav oss västerut.
Vi var framme straxt efter 18 så det blev en runda i det stora varuhuset. Det stängde vid 20:00 och då hade vi ett par påsar med oss.
Vi hade bokat en natt på deras hotell. Hotellet ligger på gångavstånd men vi var tvungna att hoppa in i bilen och åka iväg en bit för incheckning. Kändes en aning knasigt men det finns antagligen en jättebra förklaring på varför man gör så.
In i bilen igen sen åkte vi till hotellet. Vi blev impade av hotellet. Ett rum som innehöll sovplatser för 4, mat plats, litet kök och badrum. Allt var smart planerat. Genomtänkt helt enkelt. Det enda vi saknade var bestick. Det fanns glas och muggar..

Idag ringde klockan 05:45. 6:455 Stod M och jag utanför ingången till GEKÅS. U kom straxt efter. 08:20 så var vi åter ute med ännu en fylld korg☺. Gick otroligt smidigt. Berodde mycket på att det inte var så mycket folk vi den tiden.

Så nu är vi som sagt vad på väg hem. Trötta men nöjda. Jag ser framemot att öppna en kall ikväll till grillen. Jag hittade en hel del kul till trädgården. Får väl ta och visa det så småningom när vi har packat upp.

Ha det bäst!

onsdag 14 maj 2014

Öland Spirar 2014.Del 3


Sista inlägget från Öland spirar handlar om besöket i  Bjärby. Rättare sagt ,mitt i Bjärby. Denna trädgård har tydligen öppet även när det är Ölands skördefest också men detta var vårat första besök här.
Svarta stora portar mötte oss och de gjorde oss nyfikna  ;)


Fyra färgglada stolar var det första vi möttes av. Om jag bara hade haft en gäng stolar ståendes hemma som jag skulle kunnat måla om men det har jag inte och hade jag haft det så skulle de väl aldrig  bli ommålade. Om sanningen ska fram. Jag tycker trots det att iden var rolig OCH snygg :)


Dessa skyltar var helt underbara! Åh, vad jag ångrar att jag inte köpte ett helt gäng av dem .Jag har aldrig tidigare sett en Rabarber med sådana här flikiga blad. Har ni? Undra om de är goda? Vid ingången till deras köksträdgård så blev vi välkomnade av en mycket snygg fågelskrämma. Köksträdgården är omhägnade med armeringsmattor , me like :)


Anja i Bläsinge pyntade sitt armeringsnät med knoppar och här var det vin korkar som gällde :)


Den här skylten föll mig verkligen i smaken! Ur snygg, eller hur ?Detta var ännu en inspirerande trädgård och vi kommer antagligen åka hit när det är skördefest.

Så, nu har ni sett var vi var på årets Öland spirar. Vi fick jätte mycket inspiration och vem vet, ni kanske har sett något i inläggen som har satt griller i era huvuden :)

Nu ska jag gå ut och njuta av solen och se vad som har hänt i min egna trädgård. Antagligen har det hänt hur mycket som helst.

Ha det bäst :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...