#header-inner { width:1000px; margin-left: auto; margin-right: auto; }

Etiketter

2015 års lökplantering (1) Advent (17) Altanen (33) Award (1) Bad (3) Baileys (7) Bakning (12) Baksidan (13) Belysning (14) Blogg (4) Blogga (6) Blommig Fredag (41) Blommor (120) Blomsterön (20) Boktips (6) Buske (9) Båtis (7) Böcker (17) Chimay/Nana B (10) Clematis (20) Dahlia (3) Damm (6) Djur (21) dörrar (1) Elefantgräs (3) Fantasi (2) Fest (4) Fika (2) Fotografering (22) Fröer (34) Fuchsia (1) Fåglar (23) Föreochefter (4) Genvägen (34) Grus (5) Gräs (12) Gångar (12) Gåva (2) Hall (4) Havtorn (4) Helg (24) Hellborus (1) Hund (2) Husvagn (4) Häck (5) Höst (29) Inomhus (35) Inredning (24) Insekter (9) Inspiration (16) Instagram (3) Jasmin (1) Jul (26) Kaprifol (2) Katter (64) Klätterväxter (14) Krukplantering (7) Krukväxt (5) Kryddland (5) Kärleksstigen (26) Kök (4) Köksträdgård (17) Lammet och Grisen (4) Liguster (1) Livet (134) Loppis (3) Lupiner (2) Lökar (20) Lönn (1) Magnolia (2) Midsommar (6) Morris (8) Målning (1) Månadens bild/er 2016 (14) Nana Be (1) Natur (1) Netto (7) Nyår (6) Pelargoner (16) Pion (4) Planer (2) Plantering (19) Pool (10) Projekt (22) Pussenästet (23) Pyssel (20) Påsk (6) rabarber (4) Recept (5) renovering (23) Rosor (51) rödbetor (1) Semester (18) Skattskrinet (1) Skrållis (6) Skåne (4) Skällby (1) Smultronstället (21) Solsidan (23) Sommarlov (1) Spa (7) Sporrsjö (4) Stenrabatten (5) Sådd (23) Taklök (6) Tips (10) Trampstenar (3) Träd (20) Trädgård (259) Trädgårdar runt hörnet 2012 (2) Tävling (3) Ullared (3) Uppdateringar (4) Uteplats (10) Utflyktstips (24) Utmaning (2) Valborg (1) Vallmo (11) Vatten (3) Ved (1) Vinst (4) Vinter (33) Vår (26) Vänner (4) Växthus (34) Växtlista (2) Växtporträtt (21) Växtriket (2) Återblickar (18) Ängsbacken (2) Öl (5) Öland (32)

fredag 28 februari 2014

Underbara dotter <3

Jag vet inte om detta inlägg uppskattas av min dotter men hon gjorde mig så lycklig igår så jag måste berätta.
Jag kom hem från jobbet. Var slut i rutan . Dagen hade varit intensiv och innehållit många känslor. Typ alla som man kan ha.
Så när jag kom hem ville jag bara va (knappt det). Ville bara ha lugn och ro.
Möttes inte av det jag önskade när jag kom hem. Köket i kaos, kläder o skor överallt.Barnen satt framför tv o dator. Kände att den sista orken försvann.. Låste in mig i badrummet och tog mig en varm dusch. "Andas" tänkte jag innan jag skulle gå ut från badrummet Det värsta jag vet är att vara en tjat mamma.

Jag tog ett djupt andetag och räkna med att få plocka i ordning själv. Fick en smärre chock när dottern kommer farande med två soppåsar o dessa går hon ut med, frivilligt! Ser sen alla tända ljus, diskbänken är tom OCH ren. Ur stereon kommer det lugn härlig musik. Precis den sortens musik som jag behövde.
Min dotter kommer fram och ger mig en kram och säger: Jag såg att du behövde det här idag.

Min dotter brukar hjälpa till men att hon såg att just då behövde jag det mer än någonsin fick
mitt hjärta att smälta, allt tjatande var glömt. Älskade , underbara dotter <3


Hoppas att ni får en skön kväll och ta hand om varandra! PS Skickar med en länk på en av låtarna som hon spelade upp på stereon.
http://open.spotify.com/track/2Qjgj1yLs78G4pEVhy7myz

torsdag 27 februari 2014

Lökburken har fått flytta.


Lökburken som jag satte ner diverse olika lökar i har fått flytta ut i växthuset. Det är lite kyligare där så jag tänkte att tillväxten skulle lugna ner sig lite. För i burken har det växt!Vad tror ni? Kommer burken att hålla ? :S


Ännu har inga Krokusar slagit här hos oss men det grönskar lite här och var. Här ovan ser ni Pärlhyacint (tror jag) som är på "g"."Det som göms i snö kommer upp i tö" sjöng Robert Broberg och gör säkert fortfarande. Han hade så rätt.Den borttappade handsken är nu inte längre borttappad :)


De flesta som hälsar på oss ser inte våra snödroppar. De är under Lagerhäggen så om man ska kunna  se dem så behöver man sätta sig på huk och det har börjat bi jobbigt för de flesta...Jag skulle så gärna vilja flytta på dem till en annan rabatt så man kan njuta av dem till fullo.Kan man göra det nu eller ska jag vänta? Tacksam för svar.


Nu ska jag fixa till mig en kopp te och  öppna den nya A o T  tidningen. Ett riktigt tjock nummer denna gång. Spännande!

Ha det bäst!

tisdag 25 februari 2014

Båtis


Idag blåser det inte lika kallt som det gjorde igår men idag så "strejkar" min kropp :( Tog mig en cykelrunda på morgonen men det var med nöd och näppe. Jaja, det går snart över. Ska sluta gnälla om jag hade varit pigg så hade jag ju inte kunnat dokumentera Båtis sov vanor :)


Båtis har en tendens att springa ut och in hela nätterna. Det blir värre ju varmare det blir om nätterna. Han m å s t e ut med jämna mellanrum för att vakta sitt revir. Vi har ingen kattlucka så vi (mest min man ) får gå och släppa ut och släppa in ett antal gånger per natt

När han har kommit in på morgonen så lägger han sig i vår säng och där ligger han l ä n g e. Rätt så kul och se hur han vrider och vänder sig. Tänk om man vore så rörlig ;)


Hittade lite rolig/intressant fakta om katter på denna sidan. Här står det bland annat;
  • Katter sover mellan 12-14 timmar.
  • Kan tolka människors känslor och humör.
  • Katters luktsinne är 14 ggr starkare än människors.
  • Katten kan lära sig att använda toaletten..
Ja , läs mer på ovanstående länk om ni blev nyfikna. Nu ska jag fortsätta med min bok.

Ha det bäst!


måndag 24 februari 2014

Morgon fynd :)


Jag är sådan att jag vill klara av alla "måsten" så fort som möjligt på dagen. Allt för att jag bara ska kunna njuta när det är klart.

Idag stod handling på min"måste-göra"-lista. Stack iväg till affären så fort jag hade svalt frukosten.
 Kom på att Knutssons blommor ligger ju där bredvid affären. Har inte varit där på länge eftersom jag tycker att deras sortiment har blivit sämre. För några år sedan så kunde man hitta "rariteter" bland de mer vanliga blommorna men det har blivit sämre med det men idag ville jag ha tag i Tulpaner och det skulle de väl ändå ha.
Så efter att jag hade handlat cyklade jag dit. Resultatet blev att jag hittade fynd. Köpte 10-pack Vita Tulpaner och två stycken Primula för sammanlagt 49:- Sicken tur att jag cyklade dit :)


Delade upp Tulpanerna så de blev två buketter. En hamnade i den röda vasen i hallen tillsammans med Trollhassel. 


Den andra fick hålla Blåbärs riset sällskap på köksbordet.


Primulorna satte jag i en zinkkruka ute i växthuset. De ska senare hamna under äppelträdet.


Visst är de söta .

Idag sägs det att det ska bli två sifffrigt på termometern  så jag lär vara mest utomhus idag. Jag hoppas att ni får möjlighet att njuta av solen denna dag.

Ha det bäst!

söndag 23 februari 2014

SöndagVi har haft oturen att våra plastskivor på växthuset har blåst iväg för oss när vindarna tar i lite kraftigare. Nu har vi plockat bort dem , rengjort (välbehövligt)och satt fast dem med både silikon och "spindlar" (klämmor). Jag håller tummar och tår nu för att de ska sitta kvar !
Det blev mycker gjort ute i växthuset idag. Golvet sopat, krukor tvättade m.m. Kände mig riktigt mör i kroppen efteråt.


Så go fika på altanen satt som en smäck :)


Skrållis och 

Baileys njöt också av värmen på  altanen.


Dottern fick ett ryck idag och ville byta hårfärg. Det blev riktigt lyckat men resultatet får ni inte se. Hon ville inte visa det på bloggen och det respekterar jag.


Vi avslutade Söndagen  i Bowlinghallen. Vi bestämde innan att den som förlorade skulle städa hela huset under nästa vecka. Jag trodde att jag eller vår dotter skulle få den lotten eftersom vi brukar hamna i slutet men så blev det inte denna gången. Tonårssonen "vann" städningen! :) Han som verkligen "älskar" att städa ;)

Hoppas att er helg har varit toppen och att starten på den nya veckan blir minst lika bra. jag har turen att vara ledig i två dagar till :D

Ha det bäst!

fredag 21 februari 2014

Frö leverans från Finland.

Oj, vad internet öppnar upp olika möjligheter! Otaliga sidor som kan inspirera, lära och låter oss få veta vad som finns och som vi inte kan vara utan.

På Facebook finns en sida som heter; Trädgårdsväxter!Byt, sälj &efterlys! Jag spanade runt där och fann Primula fröer. Så passande! Jag har ju äntligen bestämt mig för att ha Primula under mitt äppelträd. Jag vill ha så många olika sorter som jag kan hitta och varför då inte driva upp dem från frön? Det blir ju extra kul! Jag betällde en omgång och sedan glömde jag bort det.. Hur det nu kunde ske.


Men hur som helst. Idag när jag kom hem sa min dotter att jag hade fått ett kuvert från Finland och där låg det.Tji hoo! :)


Mitt frö inköp har anlänt och bara väntar på att få bli sådda.Vet bara inte riktigt hur de vill ha det. Jag tror att de inte är så kräsna. Vad säger ni? Har ni någon erfarenhet? Känns som att jag borde peta ner dem nu. Att det är hög tid för det, eller?Många frågor...hjälp :)

En annan glädjande sak är att nu är äntligen helgen här. Jag har lyxen att vara ledig i fyra dagar OCH det ryktas om att helgen ska varm och riktigt vårlig. Jag hoppas att de inte far med osanning.Skulle vara så skönt att få se solen.

Ha  det bäst!

torsdag 20 februari 2014

Ris


Jag har varit i skogen och plockat Blåbärs ris.


Nu är det bara att vänta på att knopparna ska slå ut. Få se om jag skaffar det lite sällskap. Jag tycker mycket om kombinationen Blåbärsris och Tulpaner. Det blir nog att åka och köpa hem en bukett.

Hörrni, snart är det helg igen. Oj, så fort denna veckan har gått ! :)

onsdag 19 februari 2014

tisdag 18 februari 2014

Romeo och Julia.

Förra året gjorde vi en ny rabatt och där i planterade vi två Havtorn plantor. En Julia och en Romeo. Vad jag förstår så är de duktiga på att skicka ut rotskott men då får vi bli duktiga på att riva upp dem. För något Havtorn snår vill jag inte ha!
Jag tänker försöka hålla dem i schack genom att klippa dem med jämna mellanrum. Julia ska få bli rund som en boll. 


Spretiga, taggiga grenar klipptes in. Jag var kanske för feg?

Romeo är lång och ståtlig och ska få fortsätta vara det. Jag tvekar ännu om hur vilken form han ska få, Konformad eller upp stammad ? Vad tycker ni?


Jag klippte av några grenar  längst ner och kortade in de andra. 


 Julia ser rätt så trist där bredvid Romeo. Han har fullt med guldfärgade bär på sina grenar. Jag trodde att det var Julia som skulle ha det men hon är bara grå..


Jag har ingen erfarenhet av Havtorn så jag känner att jag måste läsa på om dessa buskar. Ska surfa runt lite innan det är dags att åka till jobbet.

Ha en fortsatt skön Tisdag !

måndag 17 februari 2014

"Man tager vad man haver"


Mina grannar brukar småle åt mig och mina påhitt i trädgården. "Du kan då hitta på saker med sådant som en annan inte kan", brukar de säga. Jag vet inte det ja men  jag tycker att det är kul att pyssla.

Idag tog jag hand om förra årets sådd av suckulenter. De har stått i växthuset under vintern och behövdes planteras. Om jag ska vara ärlig så ville jag åt lådan som de var i till att så nya taklökar i .

Tog ett par konservburkar och gjorde hål i dessa, I med jord och så...


.. ta dah ! 
De ska stå utomhus så de kommer att bli  härligt rostiga efter ett tag.. Som sagt ,man tar vad man haver. Enkelt och billigt :)Få se vad grannarna tycker om dessa krukor. Varför inte passa på och göra några ljuslyktor med när jag ändå är på gång :)

Ha det bäst!

söndag 16 februari 2014

En burk med överraskningar :)


I början av denna månaden så fann jag en korg ute i växthuset med som jag trodde var skräp. Som tur vad så rotade jag igenom den innan innehållet åkte i soporna. För i botten låg ett gäng lökar som visade helt klart att de ville växa upp till vackra blommor. De flesta av dem hade limegröna skott .Kul ju ! :)

Att gräva ner dem kändes inte så aktuellt. Jorden är en a n i n g "ogrävvänlig" så jag slängde ner lite lecakulor i en glasburk som jag hade stående i växthuset. Lökarna lade jag huller om buller och sedan jord på.


Burken ställde jag i köksfönstret och nu så kan man se att lökarna kämpar sig upp. De gröna skotten poppar upp här och där.

Jag har ingen aning om vad det är för lökar men jag tror att några av dem var Tulpanlökar så det lär säkert bli trångt där i burken. Det sägs ju att finns det hjärterum så finns det ju stjärterum eller som i detta fallet,lökrum ;)

Solen visade sig här på morgonen jag hoppas att hon kommer fram igen. Jag lider av solbrist. Det har varit så många gråa dagar nu. Ge oss sol! Jag med flera kommer att stå som Lemurerna på Zoo när väl solen kommer fram. Vända mot solen med uppknäppta jackor
 och bara njuta av solens strålar.. Ja, ni hör, längtan är total :)

Nu ska jag ta och peta ner lite frön och berätta för katterna att så lådorna INTE är några nya liggplatser till dem. Hoppas de förstår bättre i år....

Ha det bäst!

lördag 15 februari 2014

Tvätt, fågel och..OS/Melodifestival.Undrar hur stor del av Sveriges befolkning som tillbringar Lördagarna i sina tvättstugor?Jag kan inte tro att jag är ensam. Hur kan det bli så mycket tvätt! Maskinerna avlöser varandra här hemma och i farten så hamnade Baileys råtta/hamster med i maskinen. Han blev inte så glad åt detta. Nu luktar den ju inte som vanligt...


Mellan maskinerna har vi hunnit handla. Avslutade shoppingrundan på Blomsterlandet. Vi skulle köpa Tulpaner men det blev en ..

 .. "fågelbur" i stället.


I fågelboet avlöser lökarna varandra. Nu är Krokusen på gång och Irisen är nästan överblommad. Så fort det går !


Hur ska ni tillbringa er Lördagskväll? Blir det melodifestival eller OS? Här ska min kära gubbe se på OS tillsammans med grannen. Innan dess så blir det god mat och efter så ska vi hugga in på Öl korgen. Tro nu inte att det ska bli världens fylleslag för det ska det inte bli. Långt ifrån. Vi brukar samla på oss lite olika, nya, ovanliga och vanliga sorter som  vi sedan sitter och analyserar som om vi vore värsta experterna inom detta  område ;) Vi lär oss nya saker var gång som vi träffas. I April ska U och jag på öl mässa i Växjö. det ska bli spännande, intressant och lärorikt.

Ha en skön kväll och jag hoppas att er favorit vinner om det så är OS eller Melodifestivalen!

onsdag 12 februari 2014

Pelargoner, lerkrukor och... sidenband.

Mina Pelargoner har stått kvar på vår inglasade men oisolerade altan under hela vinter. Nu har jag tagit en titt på dem och det finns hopp. Några gröna blad visar att det finns liv. Dags att ta in dem och ge dem lite kärlek (nerklippning och ny jord).


Den som ni ser här ovan är den som har klarat sig bäst. Jag har för mig att det är en Mårbacka Pelargon.. Är usel på att komma ihåg namn.

När jag fick se den så kom jag  och tänka på Bambi på hal is . Benen äh grenarna spretar åt alla håll och kanter. Det får allt fixas till.


Letade i mina lådot och fann ett sidenband. Fint ska det vara ;)


Snyggt och vänligt mot stammen. Bra kombo !


Det var många Pelargoner som blev förvisade till komposten men några blev kvar.


Nu står de i vardagsrummet och längtar tills det blir dags att flytta ut.

Ha det bäst!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...