#header-inner { width:1000px; margin-left: auto; margin-right: auto; }

Etiketter

2015 års lökplantering (1) Advent (17) Altanen (33) Award (1) Bad (3) Baileys (7) Bakning (12) Baksidan (13) Belysning (14) Blogg (4) Blogga (6) Blommig Fredag (41) Blommor (121) Blomsterön (20) Boktips (6) Buske (9) Båtis (7) Böcker (17) Chimay/Nana B (11) Clematis (20) Dahlia (3) Damm (6) Djur (21) dörrar (1) Elefantgräs (3) Fantasi (2) Fest (4) Fika (2) Fotografering (22) Fröer (34) Fuchsia (1) Fåglar (23) Föreochefter (4) Genvägen (34) Grus (5) Gräs (12) Gångar (12) Gåva (2) Hall (4) Havtorn (4) Helg (24) Hellborus (1) Hund (2) Husvagn (4) Häck (5) Höst (29) Inomhus (35) Inredning (24) Insekter (9) Inspiration (16) Instagram (3) Jasmin (1) Jul (26) Kaprifol (2) Katter (65) Klätterväxter (14) Krukplantering (7) Krukväxt (5) Kryddland (5) Kärleksstigen (26) Kök (4) Köksträdgård (17) Lammet och Grisen (4) Liguster (1) Livet (134) Loppis (3) Lupiner (2) Lökar (20) Lönn (1) Magnolia (2) Midsommar (6) Morris (8) Målning (1) Månadens bild/er 2016 (14) Nana Be (1) Natur (1) Netto (7) Nyår (6) Pelargoner (16) Pion (4) Planer (2) Plantering (19) Pool (10) Projekt (22) Pussenästet (23) Pyssel (20) Påsk (6) rabarber (4) Recept (5) renovering (23) Rosor (51) rödbetor (1) Semester (18) Skattskrinet (1) Skrållis (6) Skåne (4) Skällby (1) Smultronstället (22) Solsidan (23) Sommarlov (1) Spa (7) Sporrsjö (4) Stenrabatten (5) Sådd (23) Taklök (6) Tips (10) Trampstenar (3) Träd (20) Trädgård (260) Trädgårdar runt hörnet 2012 (2) Tävling (3) Ullared (3) Uppdateringar (4) Uteplats (10) Utflyktstips (24) Utmaning (2) Valborg (1) Vallmo (11) Vatten (3) Ved (1) Vinst (4) Vinter (33) Vår (27) Vänner (4) Växthus (34) Växtlista (2) Växtporträtt (21) Växtriket (2) Återblickar (18) Ängsbacken (2) Öl (5) Öland (32)

tisdag 31 december 2013

Årets sista bilder.


Årets sista dag och min mans födelsedag.
Maken ville inte bli firad så det känns lite mer som Nyårsafton än födelsedag. Ni behöver inte vara oroliga. Vi "tvingade " på honom några paket :)


Vid 16-tiden begav vi oss in till stan. Vi ville se fyrverkerierna som är varje år i vår stadspark. 


På vägen dit passade jag på att fota lite i vår vackra stad.Vi passade även på att ta några Turf Zoner :)Larmtorget är så vackert belyst. Ett mysigt torg med uteställen runt om.Vid slottet var det som vanligt "knökat" med folk men vi fick tag i en bra  plats.
Svårt att fota utan stativ..
Årets sista Tulpaner har köpts och pryder nu vårt bord. Maten är färdig så nu är det bara för mig att önska er ett riktigt...


söndag 29 december 2013

Trädgårdsbibel.

Har ni en speciell bok som ni ofta återvänder till för att finna svar på era frågor, finna inspiration och råd? Jag har en sådan.Din trädgård, köpte jag i början av mitt trädgårdsliv. Fråga mig inte varför jag valde just den för det kommer jag inte ihåg. Det jag kommer ihåg att jag köpte den på någon bokrea och tyckte antagligen att den såg intressant ut . Ett bra val visade det sig.

Huvudredaktören är Karin Berglund och hon är känd för att var kunnig om det mesta som handlar om odling och trädgård. Till sin hjälp har hon haft Björn Berglund, Rune Bengtsson, Lars Krantz, Tony Lewenhaupt, Kenneth Lorentzon, Ingrid Olausson, Åke Trudesson och Marguerite Walfridsson.


I boken finns det många vackra bilder som har inspirerat och inspirerar mig att köpa både det ena och det andra. Bilden här ovan till exempel gjorde att jag bara var tvungen att ha ett Elefantgräs. Ännu så länge är inte mitt exemplar i närheten av den i boken men det hoppas jag att det blir. Ser ni den vackra gräsmattan?!


Man finner även svar på vilka ohyror som gästar ens växter och hur man blir av med dem.


Fåglar och fjärilar vill i alla fall jag ha i min trädgård. Här får du tips på hur du lockar dem till din oas.


Tipsen tar liksom aldrig slut i denna bok. Beskärning, ogräsbekämpning, gödsling .. ja, allt som man behöver veta hittar ni i denna bok!

Vilken bok är er "Trädgårdsbibel" ? Skriv och berätta!

Ha det bäst :)torsdag 26 december 2013

Tomten kom i år med.

Idag har vi varit och trängts med köpsugna människor på köpcentret. Dottern hade fått en del presentkort av tomten så hon ville shoppa loss idag . 
Vi kom  rätt så lindrigt undan. Efter ett par påsar och ca två timmar så var vi hemma igen. Skönt att det inte tog längre tid. År inte glad i att trängas i butiker.Tomten kom som sagt till oss. Jag trodde faktiskt inte  att han skulle göra det. Inte för att vi inte skulle ha varit tillräckligt snälla (för det tycker jag att vi har varit) utan att han skulle vara tvungen att prioritera bort oss. Han har ju så mycket att göra denna tiden men men , han dök upp, till vår stora glädje!


Det var några av oss i vårat sällskap som var en aning skeptisk till tomtens äkthet. Det klämdes lite här och var :)
Tyvärr så missade en av våra gäster tomten totalt. Han hade precis gått i väg för att köpa en tidning när tomten kom. Som tur var så lämnade tomten några paket till honom också .Så han blev inte utan:)

På Juldagen fick vi hjälp med att göra tabberas. Nya gäster kom och faten tömdes i rask takt på julmaten som var kvar från dagen innan.

Jag åkte sedan iväg till jobbet för ett kvällspass.När jag kom hem vid 22 så brann eldkorgen ute i trädgården.


Maken och barnen hade satt Marschmallows på pinnar så de var redo för att grillas.
  
Ljuslyktor var tända lite här och var i trädgården och dottern tände tomtebloss. Livet kändes rätt så gott  att leva just där och då.


Livet är inte illa just nu heller. Vi sitter framför brasan inne och njuter. Baileys ser dock lite missnöjd ut.

Ha nu en fortsatt skön kväll !

tisdag 24 december 2013

God jul.

Så nu är julen här :)
Regnet slår mot fönsterrutan och det känns riktigt... höstigt (?).Ingen snöflinga så långt ögat kan nå. Har någon av er som läser detta en vit jul ?

Ska snart bege mig till jobbet. När jag kommer hem är huset fyllt av gäster och min älskade man står i köket och fixar maten. Har sådan tur att jag har honom.

Nu vill jag önska er alla en riktigt skön jul.

                               God jul !

söndag 22 december 2013" När fjärde ljuset brinner vi hämtar julegran
och alla barnen räknar var dag till doppare da´n"

Idag är det dan före dan före dopparedagen och förväntningarna inför dopparedagen känns här hemma. Sonen är väl inte så där "på" men dottern ;)


Dagen har bestått och består av förberedelser. Kolan är gjord, knäcken skall göras och Nejlikorna sitter i Apelsinerna.
Gästrummet är städat inför julens gäster. Tvättat, putsat, städat och slängt. Låter jobbigt när jag läser det men jag lovar; det känns bara skönt.
Hade varit ännu skönare om jag hade varit ledig i morgon men det är bara att göra det bästa utav situationen.
Jobbar dessvärre även Julafton (och Juldagen) men det innebär att jag kommer hem till ett färdigt lagat Julbord med goa gäster. Det är inte fy skam:)Våra vita Amaryllisar håller på och slå ut nu. De har inte bråttom men de kommer att visa sig från sin finaste sida lagom till Julafton. Precis lagom :)

Nu ska jag försöka lista ut varför mina foton som jag vill skriva ut blir grönaktiga.Det är inte så vackert när barnen ser ut som Hulken på bilderna...

Ha en fortsatt skön Söndag!

lördag 21 december 2013

Vad blev det nu av mina lådfynd?


Ni som har varit inne på bloggens facebooksida (18/12) såg att jag hittade lite fynd medans jag rensade lite i några av mina lådor. Jag lovade återkomma om vad jag skulle göra med dessa fynd så nu ska ni få se resultatet.


Tomten som sitter i mitten fann jag också i mina gömmor men Pilea glauca och mossan köpte jag på Blomsterlandet idag.


Jag tycker att Tomtefar ser rätt så nöjd ut när han sitter där. Vad tycker ni? 

Julklappsinköpen är nu gjorda så ikväll blir det bara att njuta av lugnet. I morgon tar vi nya tag med diverse saker som "måste" göras.

Ha en fortsatt skön Lördag! :)

söndag 15 december 2013


"När tredje ljuset brinner vi juleklappar syr
Och bakar kakor och har ett stort bestyr"

Nja, några julklappar kommer jag inte att sy. Däremot så ska några slås in idag.

Julklapps inköpen är långt ifrån klara. U sa det att vi måste "klicka hem" några idag. Klicka hem betyder att vi ska sätta oss vid datorn och beställa hem julklapparna.

Tråkigt men mycket smidigt.Överskådligt. Lätt att jämföra.
 Tar mig lite emot att göra så men när tiden inte räcker till så är det bra att möjligheten finns. 
Är bara rädd för att butikerna kommer att dö ut en efter en om vi alla slutar att ta oss tid att besöka dem.

Nu tänker jag låta er följa med mig på min kvällsrunda som jag gjorde i trädgården igår kväll. Vi har nu satt upp belysningen lite här och var så det blev en riktig mysrunda.


Vi går till baksidan först. Här har vi kommit fram till ´Summer snow`-bågen. I den har vi satt istappar som hänger ner. Hur vi ska lyckas få bort istapparna så småningom känns spännande. Summer snow växer som ogräs och fäster överallt. Blir nog en utmaning.

Till vänster i bågen så ser man en skymt av Elefantgräset som blir belyst av en lampa. Bakom det skymtar vi växthuset.


Båtis studsade runt före oss för att visa ute julgranen som står på altanen vid växthuset.


Trollpilen är så vacker med sina skruvade grenar.


Lusthuset har fått en gran girlang runt ingången och sedan hängande belysning runt om. Dimman låg tjock och gjorde att hela trädgården kändes lite "trolsk".


Nu står vi framför vårt hus med ryggen mot lusthuset och här lämnar jag er med att önska er en trevlig tredje advent.

Ha det bäst!

torsdag 12 december 2013

Månadens favoritväxt 2013- December

Utmaning!

" Infaller Juldagen på en Onsdag, blir det hård vinter,blåsig vår, god sommar och höst."

Så då var vi här. Årets sista månad och årets sista favoritväxt. Har ännu inte kikat in på Anna vattenkannas sida men jag tror inte att jag är ensam om denna favoritväxt för den här månaden.

Jag har den på tre ställen i min trädgård. Jag har den i häckform och bollform. Har tagit sticklingar på den och de växer. Sakta men de växer.


Buxbomen är min decembermånads favoritväxt.


Den är vintergrön och formbar och tålig.

Vi har haft turen att slippa  (peppar, peppar, ta i trä) den fruktade Buxboms sjukan. Det skulle vara så otroligt trist om vi skulle bli tvungna att ta bort dem.
Det känns som att den sjukdomen har "lugnat ner sig" eller är det för att man inte hör lika mycket om den nu som man tror det?

Vi hade snö här ett par dagar och då visade Buxbomen sin bästa sida. Då syntes det ännu tydligare vad den har för funktion i trädgården. Det är Buxbomen som ger trädgården dess struktur på vintern. Den och de andra vinter gröna växterna förstås.

Ska snart kika in på Anna vattenkannas blogg och se om det var fler som valde denna växt men innan jag gör det så ska jag avsluta med en bild på en present som jag fick av min kära syster för några dagar sedan.


Rosen sitter i ett rör, vas, så man kan byta ut rosen mot något annat om/när man vill. Ett bra pysseltips till dem som känner sig pyssliga ?

Tack kära syster och tack till er andra som kikar in på min blogg :)

Ha det bäst!


söndag 8 december 2013

Andra advent.
"När andra ljuset brinner så är snart Lucia här
hon bjuder oss på kaffe och bud om julen bär."Idag tog vi sovmorgon, länge.Så skönt och så välbehövligt. Har varit en hektisk period nu ett tag med renovering och förberedelser inför sonens firande.
Tro nu inte att vi är färdiga (blir vi någonsin det ?)  för det är vi inte men nu kan vi ta det i l i t e  lugnare takt. Inte i "snart-får-vi-hjärtinfarkt"-takt.


De vita Hyacinterna i krukan som vi har på köksbordet har nu slagit fullt ut. Underbar doft !
I mitten på krukan sitter ett datum ljus.
Jag köpte en smalare variant i år för att vi skulle kunna hänga med datumen men vi har misslyckats även i år. Än så länge. vill säga ;)

Termometern ute visade minus 8 grader idag på morgonen så på altan fönstren så hade det bildats rimfrost-rosor.


Vackra men jag föredrar de som man kan sätta i vas. Snart är vi där igen. Snart kan vi gå ut i våra trädgårdar och fylla våra näsborrar med de ljuvligaste dofter och klippa av en ros eller två och sätta dem i vår favorit vas :)lördag 7 december 2013


Gästerna kommer snart men ett litet snabb inlägg hinner jag allt med.

Som ni vet har vi hållit på med hallen ett tag. Den är ännu inte helt klar men det går framåt (sakta).
Har länge funderat på vad jag ska göra med våra "gluggar" som är i trappen.Nu har jag äntligen kommit på det :)


Det är ju här som jag kan sätta upp de bilder som jag har fotograferat. "Gluggarna" har belysning så det är ju här som de kommer till sin rätt.


Just nu så är det bilder med mina favoritmotiv. Kossor och grindar. Båda motiven är tagna på Öland i somras.

Med dessa sommarbilder så önskar jag er en fortsatt skön helg!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...