#header-inner { width:1000px; margin-left: auto; margin-right: auto; }

Etiketter

2015 års lökplantering (1) Advent (17) Altanen (33) Award (1) Bad (3) Baileys (7) Bakning (12) Baksidan (13) Belysning (14) Blogg (4) Blogga (6) Blommig Fredag (41) Blommor (120) Blomsterön (20) Boktips (6) Buske (9) Båtis (7) Böcker (17) Chimay/Nana B (10) Clematis (20) Dahlia (3) Damm (6) Djur (21) dörrar (1) Elefantgräs (3) Fantasi (2) Fest (4) Fika (2) Fotografering (22) Fröer (34) Fuchsia (1) Fåglar (23) Föreochefter (4) Genvägen (34) Grus (5) Gräs (12) Gångar (12) Gåva (2) Hall (4) Havtorn (4) Helg (24) Hellborus (1) Hund (2) Husvagn (4) Häck (5) Höst (29) Inomhus (35) Inredning (24) Insekter (9) Inspiration (16) Instagram (3) Jasmin (1) Jul (26) Kaprifol (2) Katter (64) Klätterväxter (14) Krukplantering (7) Krukväxt (5) Kryddland (5) Kärleksstigen (26) Kök (4) Köksträdgård (17) Lammet och Grisen (4) Liguster (1) Livet (134) Loppis (3) Lupiner (2) Lökar (20) Lönn (1) Magnolia (2) Midsommar (6) Morris (8) Målning (1) Månadens bild/er 2016 (14) Nana Be (1) Natur (1) Netto (7) Nyår (6) Pelargoner (16) Pion (4) Planer (2) Plantering (19) Pool (10) Projekt (22) Pussenästet (23) Pyssel (20) Påsk (6) rabarber (4) Recept (5) renovering (23) Rosor (51) rödbetor (1) Semester (18) Skattskrinet (1) Skrållis (6) Skåne (4) Skällby (1) Smultronstället (21) Solsidan (23) Sommarlov (1) Spa (7) Sporrsjö (4) Stenrabatten (5) Sådd (23) Taklök (6) Tips (10) Trampstenar (3) Träd (20) Trädgård (259) Trädgårdar runt hörnet 2012 (2) Tävling (3) Ullared (3) Uppdateringar (4) Uteplats (10) Utflyktstips (24) Utmaning (2) Valborg (1) Vallmo (11) Vatten (3) Ved (1) Vinst (4) Vinter (33) Vår (26) Vänner (4) Växthus (34) Växtlista (2) Växtporträtt (21) Växtriket (2) Återblickar (18) Ängsbacken (2) Öl (5) Öland (32)

onsdag 31 juli 2013

"Älskling, Dillen blommar ! "

Igår eftermiddag kom vi hem efter en veckas resande i landet. Vi har haft det hur trevligt som helst men hemma är trots allt hemma.

Vi kändes oss rätt så möra när vi kom hem men medans maken åkte och handlade så tog jag fram gräsklipparen. Det var välbehövligt. Det växer en hel del på en vecka !


I köksträdgården så är våra betongrör/ringar fulla till bredden. Är så nöjd med vårat beslut att byta ut våra bäddar av trä till betongrör/ringar. Mycket mer lättskött. Älskar lättskött:)


"Titta älskling, Dillen blommar! ". Det var min man som sa det till mig för ett par år sedan när Rosenskäran hade slagit ut sina blommor. Bladverket liknar Dillens så det var inte så konstigt att han tog fel, eller hur?


Tidigare i år planterade vi en ros som heter `Eden`. Jag trodde inte att den skulle hinna blomma i år för den var så liten. Jag hade fel. Inne i alla de gröna bladen så gömde sig en blomma. Den var lite "blyg" så jag var tvungen att hjälpa den fram så jag kunde fota henne :)
Till min stora glädje fick jag se att det var fler knoppar på "G". Skönt att ha fel ibland.
Vet inte riktigt vad jag tycker om denna kombo. Kransveronika och Havtorn..


Vårat enda äpple sitter fortfarande kvar. Ska vi få äta vårat egna äpple i år ?


Idag lyser solen med sin frånvaro och det gör verkligen ingenting alls ! Jag kommer att sitta och redigera semesterbilder,  tvätta och ev börja med ett nytt hallprojekt.

Ja, just det. Ni kanske undrar var vi har varit och vad vi har gjort. Det kommer jag att berätta i nästa inlägg. Ha det bäst till dess :)
måndag 22 juli 2013

Öländska pärlor...

finns det gott om. Jag har berättat om flera i andra inlägg men det kan ju aldrig bli för många av dem så här kommer några till :)

Idag besökte vi Ölands Örtagård som ligger vid Stora Frö på Södra Öland. Det är inte så långt att köra från brofästet.Något att göra hemma på garageväggen.... ?Här har de en härlig örtagård som man kan gå och lukta, känna och kanske ta sig ett liiet smakprov på många olika örter. Blir man sugen på fika så har de det med. Perfekt kombo eller hur ? ;)


Inne i butiken kan man köpa m å n g a olika sorters k
ryddor, deras egna marmelader, senap, fotsalt, oljor, te, snapskryddor m . m . Man vet inte riktigt vad man ska välja för det finns så mycket gott!

På vägen hem svängde vi av till Capella gården. Det var en professor vid namn Carl Malmsten som köpte gården 1957 . Gå in på länken så kan ni läsa mer om honom.
På gården kan man köpa många olika kryddor och andra växter. De har visningsträdgårdar, fik, utsällningar. Klart värt ett besök !

Nu är det städning som står på min agenda. Ha det bäst i sommarsolen !
söndag 21 juli 2013

Äntligen semester !


I fredags var vi på puben och firade att min 5 veckor långa semester började. Det var en perfekt start!
Under de här veckorna kommer vi åka iväg på lite  olika äventyr. Vart får ni se med tiden. Lite spänning  här på bloggen måste det ju vara ;)

Mycket av min semester kommer jag trots allt  tillbringa i vår trädgård. Det är ju där som mina batterier bäst laddas om. Jag hoppas hinna/orka komma ikapp med allt det där som inte har blivit av.

Nä, nu får det vara slut snackat. Här kommer dagens bilder !


Ha det bäst !  

söndag 14 juli 2013

Traditioner är till för att bevaras, i alla fall denna ;)


Hemkommen från en underbar helg på Lammet och Grisen med gamla och nya bekantskaper. Me like :)
Eftersom det var det 8:e året i rad som vi var där så har jag bloggat innan om detta underbara ställe. Se denna länk som tar er till förra årets besök.

Som vanligt så var jag uppe först med tuppen så jag tog med min kompis (kameran) ut på en promenad. Denna gång gick jag en för mig, ny väg. 
Många bilder blev det men om ni vill så är det bara att hänga på !


Jag gilla fortfarande att fotografera grindar så den här är bara den första av många, i detta inlägg :)


Helt plötsligen så hörde jag någon klinka på en gitarr. Så underbart att bara gå ut tidigt på morgonen och sätta sig å spela. Livskvalité kallar jag det för !
Bilden blev tyvärr lite suddig. Jag kände nästan som att jag trängde mig på så det blev ett sk snabbfoto (ta bilden utan att synas och försvinna snabbt från platsen).
En mycket lycklig födelsedagsvovve :)


Ett nytt smultronställe.


Vem kan inte älska kossor när man ser dessa två sötnosar ?


Blå Jungfrun i dis.


På vägen hem från Lammet och Grisen så stannade vi på strutsfarmen i Marsjö. Där åt vi Strutshamburgare med pommes. Smaskens!


Är ni i närheten så är det bara dumt om ni kör förbi för då missar ni den goda maten och möjligheten att träffa strutsarna som är på gården.

Visste ni att ett strutsägg motsvarar ca 24 st hönsägg? :)

Ha det bäst !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...