#header-inner { width:1000px; margin-left: auto; margin-right: auto; }

Etiketter

2015 års lökplantering (1) Advent (17) Altanen (33) Award (1) Bad (3) Baileys (7) Bakning (12) Baksidan (13) Belysning (14) Blogg (4) Blogga (6) Blommig Fredag (41) Blommor (120) Blomsterön (20) Boktips (6) Buske (9) Båtis (7) Böcker (17) Chimay/Nana B (10) Clematis (20) Dahlia (3) Damm (6) Djur (21) dörrar (1) Elefantgräs (3) Fantasi (2) Fest (4) Fika (2) Fotografering (22) Fröer (34) Fuchsia (1) Fåglar (23) Föreochefter (4) Genvägen (34) Grus (5) Gräs (12) Gångar (12) Gåva (2) Hall (4) Havtorn (4) Helg (24) Hellborus (1) Hund (2) Husvagn (4) Häck (5) Höst (29) Inomhus (35) Inredning (24) Insekter (9) Inspiration (16) Instagram (3) Jasmin (1) Jul (26) Kaprifol (2) Katter (64) Klätterväxter (14) Krukplantering (7) Krukväxt (5) Kryddland (5) Kärleksstigen (26) Kök (4) Köksträdgård (17) Lammet och Grisen (4) Liguster (1) Livet (134) Loppis (3) Lupiner (2) Lökar (20) Lönn (1) Magnolia (2) Midsommar (6) Morris (8) Målning (1) Månadens bild/er 2016 (14) Nana Be (1) Natur (1) Netto (7) Nyår (6) Pelargoner (16) Pion (4) Planer (2) Plantering (19) Pool (10) Projekt (22) Pussenästet (23) Pyssel (20) Påsk (6) rabarber (4) Recept (5) renovering (23) Rosor (51) rödbetor (1) Semester (18) Skattskrinet (1) Skrållis (6) Skåne (4) Skällby (1) Smultronstället (21) Solsidan (23) Sommarlov (1) Spa (7) Sporrsjö (4) Stenrabatten (5) Sådd (23) Taklök (6) Tips (10) Trampstenar (3) Träd (20) Trädgård (259) Trädgårdar runt hörnet 2012 (2) Tävling (3) Ullared (3) Uppdateringar (4) Uteplats (10) Utflyktstips (24) Utmaning (2) Valborg (1) Vallmo (11) Vatten (3) Ved (1) Vinst (4) Vinter (33) Vår (26) Vänner (4) Växthus (34) Växtlista (2) Växtporträtt (21) Växtriket (2) Återblickar (18) Ängsbacken (2) Öl (5) Öland (32)

fredag 29 mars 2013

GOD Jul..

.. eller rättare sagt Glad PÅSK ! Känns mer "jullikt" än "Påskligt"när jag tittar ut genom fönstret. Snön yr omkring i luften Och mer ska tydligen Komma :(

Glöm inte att vi ska ställa fram klockan i morgon till Sommartid....

Hoppas att ni får den Påsken Som just ni vill ha .

Glad påsk på er ! :)

onsdag 27 mars 2013

Pärlburk

En burk med blåa pärlor pryder nu bordet  På altanen. Det är snart dags att vårstäda där ute och köpa lite blommor. Få se om det blir gjort i helgen.
Nu har jag en "date" med min hundkompis. Vädret är bättre denna gång så det blir nog en lite längre promenad denna gång.
Ha en skön onsdags kväll :)

söndag 24 mars 2013

Plättar i luften..


.. blev dagens inköp på Blomsterlandet idag. En  mycket trevlig växt som man också kan ha utomhus men då får man allt vänta ett tag till. Här snöar det fortfarande lite från och till, brr.
 På etiketten står det att den kan planteras ut i trädgården och att den kan överleva vintern. Är det någon som har testat detta? Hur gick det ?
Få se om jag vågar plantera ut den fram över men just nu får den stå på hyllan i hallen.

Inatt flyger Tranan runt och lämnar godis till alla barn. Jag har förstått att han/hon/hen inte är över hela landet och far men här har Tranan  redan hälsat på . Den lämnade en stor påse med godis. Barnen har ännu inte sett den så den är fortfarande orörd..nästan :)

När jag var liten så var det bara jag som inte hade fått besök av Tranan i min klass. Min mamma är från Stockholm och där fanns det tydligen ingen Trana. Likadant var det för min pappa som är ifrån Blekinge. Så att det är väldigt regionalt har jag förstått. Kommer han/hon/hen hem till er?

Ha en skön Söndagskväll med eller utan Trana :)

tisdag 19 mars 2013

Odla.nu

ANTALARTIKELNRARTIKELÁ-PRISSUMMA
1 stbpr0764Daglillja 'Joan Senior' 1 st

1 stbpr0555Rosenstav 'Floristan Weiss' 10 st

1 stbpr0325Löjtnantshjärta 'Alba' 3 st

1 stbpr0170Höstanemon 'Whirlwind' 1 st

1 stbpr0777Hosta 'White Feather ' 3 st

1 stbpr0415Blodnäva 'Album' 3 st


Nu har jag precis lagt in min beställning hos Odla.nu. Som ni ser så blev det mest vita perenner denna gång. Den vita Hostan ser jag fram emot med stor spänning

Jag har suttit och ritat och funderat över min vita rabatt. Jag tror att jag vet hur formen ska vara och vilka växter som ska få agera grundstomme  i rabatten men sedan blir det alltid annorlunda när väl spaden sätts i jorden.


Det känns som att det kommer att dröja länge innan man kan ta ett spadtag ute. Det är kraftiga vindar som viner ute och det ska tydligen komma snö till eftermiddagen. Det blir väl precis lagom när jag ska gå ut och gå med min hundkompis. Brr, tur att jag inte har packat undan termobyxorna ännu.


måndag 18 mars 2013

Upp stammat är kul !

Jag tycker om att "leka" i trädgården. Använda saker till något annat än det var tänkt till eller experimentera med växter. Den senaste tiden har jag fått dille på att stamma upp. Förra året så tog jag en avklippt Sälg gren och satte i en kruka. En Liguster gren hamnade i en annan kruka. Jag var osäker om de skulle ta sig men det gjorde de :)


Jag gick ut idag på morgonen för att titta till dem. Sälgen har fått en fin krona medan Ligustern ser lite tanig ut. Få ge den lite extra kärlek, tror jag.

Stamma upp kan man även göra med blommorna inomhus . Jag kunde inte låta bli att göra det med Pelargonerna som jag planterade om igår


Det gäller att man klipper med jämna mellanrum så att kronan får en bra form. Så det blir en del, trevligt  pyssel framöver.

Om ni vill ha chans att vinna fina Dahlia fröer så ska ni hälsa på hos Växthusliv som för övrigt är en mycket trevlig blogg.

Nu önskar jag att ni får en skön start på er vecka  :)

Ps Hälsa gärna på hos Helt enkelt hemma hos mig på Facebook. Länk finns till höger om bloggen. Där finns  bl a lite tips på intressanta sidor fulla med inspiration Ds

lördag 16 mars 2013


Vi är inte mycket för att pynta till Påsk. För det mesta blir det bara lite ris utanför dörren men lite fjädrar i. En och annan liten tupp kan dyka upp på någon hylla men mer än så brukar det inte vara. Som ni då förstår så är  våra inköp för nytt påskpynt minimalt men idag när vi var på Maxi så sprang vi på dessa pastell/glittriga äggen Och de kunde jag inte låta bli att köpa.Ris plockades in när vi kom hem och ställdes på skohyllan i hallen. Skrållis var självklart med och inspekterade så jag hängde upp äggen på rätt ställe. Jag blev nöjd och jag tror att Skrållis också blev det. Om inte, så lär hon plocka ner dem i natt..

Ha en fortsatt trevlig helg !


torsdag 14 mars 2013

Chock!

Jag blev riktigt chockad eller kanske passar ordet  paff bättre för att beskriva min känsla som jag fick när jag tittade ut idag på morgonen. Igår var det  nästan barmark men idag ligger det ca 3 dm ny snö!


 Smultronställets tak och kvarglömda lyktor är täckta med snö.


 Jag fick en "Påve känsla" när jag såg lyktorna. Har nog sett honom för mycket på Tv:n den sista tiden ...Min Taklökstårta ser ut och känna samma sak som jag om snön..


.. men inomhus så kämpar mina fröer på ! Nu har Hjälmbönorna kommit upp , me like:)

Tack för att ni tittade in !
måndag 11 mars 2013

FB och jag.


Det kan vara så att jag kommer att ångra detta eller så blir det bara "sketans" kul :) Om jag ångrar mig så är det ju bara att ta bort sidan, eller hur? Hör ni min lätt nervösa ton i frågetecknet ?
Vilka erfarenheter har ni andra som har kombinerat er blogg med FB? Skulle vara så kul att få reda på vad ni ser för fördelar och nackdelar.

Ser fram emot era tankar om detta :)


Mars månads favoritväxt.9:e Mars bestämmer vädret 40 dagar framåt
Fyrtio martyrers dag (den 9/3). Sådan väderleken är på denna dag, sådan fortfar den att vara i 40 dagar., 

Jag hoppas verkligen att Bondepraktika har fel !. För i Lördags (9/3) hade vi kraftiga vindar med snö i och sådant väder kan jag allt vara utan.Vill inte ha det i 40 dagar till!
Igår var det ännu kallare och snön yrde omkring i omgångar medan jag var ute och cyklade omkring på kvällen. Det var bara jag och mina arbetskollegor ute på vägarna. Ja, man kan ju undrar varför...

Idag är en ny dag, en ledig dag och det är dags att välja månadens favoritväxt. Först kändes det lite smått hopplöst att komma på någon men när jag kom ut i trädgården fick jag se dem. De är inte som vackrast nu men de har en jätte stor uppgift i vår trädgård. De är stommen i de olika rummen som vi har ute. De finns vid Poolen, Morgonsidan och vid Lusthuset..

 Ja men visst är det våra Thuja `Brabant`som jag talar om !De ser verkligen lite "tufsiga" ut på avstånd men....om man tar en närmre titt så ser man att de är så vackra ! Jag verkligen älskar doften som den utsöndrar när man klipper den. Mm, härligt :)

Det ska bli spännande att gå in på Anna vattenkannas trädgård och se vilka era favoritväxter är denna månad. 

Innan jag surfar runt och kolla in era favoriter så ska ni få se en bild som visar vilken växtkraft som råder här hemma hos mig .


 Det är mina Rosenskära som jag sådde den 7/3 som redan har dragit iväg på höjden! Jag blir lika fascinerad var gång jag sår och får se hur fröna "sprängs" och det växer ut en.. ja, blomma. Snacka om växtkraft!

Jag hoppas att er start på veckan blir bra och så får vi hålla tummarna för att Bondepraktikan har fel :)


torsdag 7 mars 2013

Min man kom hem med en ny..


... lykta! Denna gång blev det en oljelampa. Min man är lite smått beroende av lyktor. Han kan inte gå förbi några utan att känna på dem  och berätta för mig var de skulle passa hemma hos oss. Det kanske låter som jag är helt anti ljuslyktor. Det är jag absolut inte. Älskar att tända ljus och mysa men det kan allt bli för mycket av det goda. jo, det kan det ;) 

Innan så hade vi lyktor/stakar ståendes över hela huset och utomhus. Nu har jag ett speciellt ljus-lykte-skåp där jag förvarar de som inte "får plats" just nu. När det är dags för lite förnyelse så är det bara att gå dit och byta och Vips så har man fått en helt ny känsla på inredningen :)

Hm, oljelampor luktar allt ... Den kommer att bli perfekt utomhus på solsidan i sommar!

Ha en skön kväll !


Äntligen, fingrarna i jorden!Sist skrev jag att jag skulle ta fram krukor och jord. Det blev inte av då men idag har jag äntligen börjat så.! :)Det blev diverse olika fröer so jag petade ner i jorden. Bland annat dessa vackra bönor !Efteråt så unnade jag mig en liten paus ute på altanen. Jag trodde att jag skulle kunna sitta ute men det såg mycket skönare ut än vad det var. Vindarna var riktigt kyliga. Brr.Katterna verkligen älskar vår altan. Så fort vi öppnar dörren ut dit så kommer de rusande. Lika fort som när det är mat dags . Då förstår ni deras glädje :)

Jag ska ta och passa på och njuta av solen medan den är framme. Jag kanske skulle gå ut i växthuset och börja vårstäda där...? 

Ha det bäst !

söndag 3 mars 2013

Tavla funnen !

Som jag har berättat innan så har vi letat efter "vår" tavla till vardagsrummet och Idag hittade vi den ! 


Nu pryder den väggen ovanför vår soffa och vi blev så nöjda :)

 Det är så skönt att vi hann färdigt innan trädgårdsarbetet ute drar igång. Visserligen hoppas jag att vi hinner/orkar ta tag i hallen innan sommaren men vi får allt ta en sak i taget. Det är så lätt att bara köra på men man måste vila sig ibland också.Nu ska jag ta fram lite så jord och byttor. Äntligen så ska jag börja så !

Tack för att ni tittade in :)


lördag 2 mars 2013

Hej igen :)

Ibland tar det ett par dagar mellan inläggen och ibland blir det som nu, två inlägg på samma dag.

Kände bara att jag måste dela med mig av ett samtal mellan mina barn, M tolv år och A sexton år. Detta samtal skedde i kväll när vi hade  ätit färdigt på Thai silk ,
M säger; kan vi gå nu? Var på A svarar; Nä, vi sitter och njuter av kaffet :)
Helt plötsligen insåg jag att A har blivit stor. Här sitter jag och dricker kaffe med min son. Han är inte fyra år längre!

Vart tog tiden vägen? Vem har tagit min lille plutt ?
Jag vet att t man bara har barnen till låns och att min uppgift som förälder är att se till att de blir till självständiga och trygga individer. Jag trodde bara att jag skulle få låna dem lite längre. Går det bra att låna om , som på biblioteket, tror ni ? ;)

Hå hå ja ja, hå hå ja ja,

...hör va dä blåser i träa i da!  Ja idag passar Gunde Johanssons Torparvisa perfekt. Det viner om kuntarna och jag tittar med fasa mot växthus taket när vinden tar i. Det har hänt ett par gånger att takskivorna , som är i plast, har lossnat och farit iväg till grannen. Jag tror dock att vi fick dit dem bra sist men man vet ju aldrig..

Dagen startade tidigt med en lång frukost. Efter det så blev det det dagliga röjjet hemma. Lite extra blev det idag eftersom vi skulle få främande. Medans jag plockade i ordning så pep min mobil. Våra gäster kommer inte. Sonen hade blivit sjuk. Så tråkigt, både för honom och oss andra men det blir fler tillfällen att träffas.


Vi tog en sväng till Blomsterlandet. Där fann vi denna "pastelliga" Hortensia för ett trevlig pris. Köpte även tulpaner och fågelmat ( 50% rabatt ).
Det sägs att krukväxter ska vara på modet nu. Det blir ännu ett mode som jag kommer att få svårt att följa. De krukväxter som klarar sig bäst hemma hos mig är sådana som inte behövs vattnas så ofta. Jag lägger ner mycket mer jobb på växterna ute. Inte nu förstås men snart :)

Äppelträdet har jag klippt till. Jag tycker att det är svårt att veta hur mycket man ska klippa. ett år så klippte jag alldeles för mycket. Trädet reagerade på det genom att skicka iväg en massa vattenskott!
Tog det lite lugnare denna gång. Hoppas att mitt Oranie träd ger mig lite äpplen som tack.

Som jag berättade innan så blev våra kvällsplaner ändrade så nu ska vi snart åka in till stan och äta på
Thai Silk. Det som är mest fantastiskt är att HELA familjen följer med. Är inte lätt att tillfredställa allas behov/smak, allra helst med tonåringar i familjen ;)

Avlutar detta inlägg med en bild som jag tog nere i hamnen på torsdags morgonen. Bilden blev lite sned men jag så verkligen ingenting när jag tog bilden. Solen Vi har haft ett par våriga dagar och vi har suttit och fikat  både inne på altanen och ute på Solsidan. Vill ju bara att det ska gå l i t e snabbare :)

Ha en härlig helg och njut av solen , om den dyker upp ! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...