#header-inner { width:1000px; margin-left: auto; margin-right: auto; }

Etiketter

2015 års lökplantering (1) Advent (17) Altanen (33) Award (1) Bad (3) Baileys (7) Bakning (12) Baksidan (13) Belysning (14) Blogg (4) Blogga (6) Blommig Fredag (41) Blommor (121) Blomsterön (20) Boktips (6) Buske (9) Båtis (7) Böcker (17) Chimay/Nana B (11) Clematis (20) Dahlia (3) Damm (6) Djur (21) dörrar (1) Elefantgräs (3) Fantasi (2) Fest (4) Fika (2) Fotografering (22) Fröer (34) Fuchsia (1) Fåglar (23) Föreochefter (4) Genvägen (34) Grus (5) Gräs (12) Gångar (12) Gåva (2) Hall (4) Havtorn (4) Helg (24) Hellborus (1) Hund (2) Husvagn (4) Häck (5) Höst (29) Inomhus (35) Inredning (24) Insekter (9) Inspiration (16) Instagram (3) Jasmin (1) Jul (26) Kaprifol (2) Katter (65) Klätterväxter (14) Krukplantering (7) Krukväxt (5) Kryddland (5) Kärleksstigen (26) Kök (4) Köksträdgård (17) Lammet och Grisen (4) Liguster (1) Livet (134) Loppis (3) Lupiner (2) Lökar (20) Lönn (1) Magnolia (2) Midsommar (6) Morris (8) Målning (1) Månadens bild/er 2016 (14) Nana Be (1) Natur (1) Netto (7) Nyår (6) Pelargoner (16) Pion (4) Planer (2) Plantering (19) Pool (10) Projekt (22) Pussenästet (23) Pyssel (20) Påsk (6) rabarber (4) Recept (5) renovering (23) Rosor (51) rödbetor (1) Semester (18) Skattskrinet (1) Skrållis (6) Skåne (4) Skällby (1) Smultronstället (22) Solsidan (23) Sommarlov (1) Spa (7) Sporrsjö (4) Stenrabatten (5) Sådd (23) Taklök (6) Tips (10) Trampstenar (3) Träd (20) Trädgård (260) Trädgårdar runt hörnet 2012 (2) Tävling (3) Ullared (3) Uppdateringar (4) Uteplats (10) Utflyktstips (24) Utmaning (2) Valborg (1) Vallmo (11) Vatten (3) Ved (1) Vinst (4) Vinter (33) Vår (27) Vänner (4) Växthus (34) Växtlista (2) Växtporträtt (21) Växtriket (2) Återblickar (18) Ängsbacken (2) Öl (5) Öland (32)

måndag 25 februari 2013

Inspiration + Överraskning

 
Inspiration kan man aldrig får mycket av. Just nu har jag tre olästa tidningar att bli inspirerad av. Har ännu inte börjat så men det kanske blir ett par krukor sådda efter alla " nu-är-det-dags-att-så"-artiklar som är i tidningarna nu.
 
Trädgården är fortfarande i vila och det är tur eftersom vi ännu inte är helt klara med vardagsrummet. Vi vill ha någon slags tavla ovanför hyllan bakom soffan. Vi har varit lite överallt och tittat men oj, vad det är svårt att veta vad vi vill ha! Vi vill ha något neutralt men med lite rött i, inte fotograferat motiv, något som ser målat ut, ej kvadratisk mer avlång... Ja, ni förstår att vi har ett (I-lands) problem :)
 
Vi har varit runt på diverse olika möbelaffärer i stan för att titta efter "vår" tavla. Problemet är alla dessa miljöer som de har byggt upp. De gör ju att man får en massa olika idéer som man kan göra om hemma till sina egna. Jag tror att de är så de har tänkt när de har gjort dessa härliga, inspirerande miljöer, eller vad tror ni? ;)
 
När jag står där med huvudet fullt av diverse om möblerings tankar så hör jag en lite trött röst säga till mig att nu gör vi färdigt vardagsrummet först ! Det är min underbara make som tycker att jag får försöka hejda mig lite. Men det är svårt, ungefär lika svårt som att hitta "vår "tavla...
 
Jag hade ett vitt vadderat kuvert i brevlådan idag. Inget på kuvertet avslöjade vart det kom ifrån så det var med en stor nyfikenhet som jag öppnade det....
 
 
Inuti låg denna färgglada planteringsspade tillsammans med ett brev. Tydligen så medverkar jag på läsarsidan i Fixa Vår- tidningen. Detta har jag totalt glömt bort. Har ingen aning om vad jag har sagt/skrivit.  Det blir att gå och köpa tidningen  så fort som den kommer ut (26/2)och hålla tummarna för att jag inte har gjort bort mig..
 
Tack för att ni tittade in hos mig :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

torsdag 21 februari 2013

Sportlov.Barnen har sportlov medan U och jag bara jobbar. En enda ledig dag har jag denna vecka och det är idag. Jag frågade M om vi skulle spela spel. Tråkigt; fick jag till svar.Efter en stund så frågade hon om vi inte kunde gå ut och bygga i snön :)


Ut gick vi och snön var verkligen perfekt för att bygga med. Lagom "kramig". När solen kom fram så blev det paus. M och jag satte oss mot snöhögen och njöt av solen. Efter en stund kom storebror ut och hjälpte till så jag passade på att smita in :)
 


När jag skulle gå ut på altanen och fota dem så hade de smitit iväg men då fick jag se att istappar hängde på klätterstöden utanför altanen. Vackra :)  


Vilken tur att jag har simultanförmåga. Samtidigt som jag bloggar så sitter jag och tittar i en av katalogerna som jag har fått i brevlådan om årets bokrea, Jag har skrivit innan att jag har verkligen blivit dålig på att läsa men det är ändå några titlar som jag vill ha. De kanske gör att suget på att läsa kommer tillbaka?

Ha det bra !

söndag 17 februari 2013

Nu är det nästan klart !


 
I fredags begav vi oss till Bauhaus (älskar denna butik) och köpte färg till vardagsrummet. Äggskalsvitt blev det denna gång. Lördag morgon så började vi förvandlingen. U målade väggarna och jag tog och blaskade på färg på elementen. De var på en lite mer ryggvänlig arbetsnivå för mig.Det är skönt när man kan sitta på rumpan och arbeta :)
 

 

Medans färgen torkade åkte vi till Blomsterlandet. Presentkortet som jag vann för ett litet tag sedan hade jag med mig och för det fick jag denna fina Orkide. Ja, jag fick lägga till 49:- men det var ju helt ok. Orkiden blev verkligen perfekt för vår hylla.
 
 
Hylla skrev jag men det är en förvaringsmöbel också. Som ni ser på bilden ovan så har vi satt ett köksskåp (IKEA) i ena änden av möbeln.  Där har vi lite "vuxen dricka" och diverse glas.
Hyllplanet som ligger ovanpå denna skapelse är två delad. Detta för att det ska bli lätt att komma åt, som i vårt fall, trädgårdsdynorna. Innan så har dynorna legat på vår altanen vilket har gjort att det har känts stökigt där ute men nu är det slut med det. Skönt!
 
 
Det är lite piffande kvar innan jag känner mig riktigt nöjd. Nya gardiner, kuddfodral, blommor och nya, höga ljusstakar vill jag ha.. Såg ett par snygga ljusstakar på Blomsterlandet men ska ta och kolla runt lite på andra ställen innan jag bestämmer mig.
 
Lampan som hänger till höger över hyllan hittade vi på COOP. Hur läcker som helst! Vi måste bara köpa en svagare glödlampa. Den vi köpte var alldeles för stark. Det ska bara vara lite mysbelysning från den , tänkte vi.
 
Jag skulle ha varit långledig denna helgen men blev tvungen att hoppa in på jobbet i Fredags. Hade önskat att jag hade haft en ledig dag till. Är helt slut. Inte pga renoveringen av vardagsrummet, för det har ju mest U gjort, utan för att jag inte kan sova. I natt var jag vaken från 02:30 till 05:20.. Gör nu allt för att hålla mig vaken tills jag kan lägga mig för natten.
 
Jag hoppas att jag får/kan sova så jag pallar med arbetsveckan som jag har framför mig. Jobbar  sex dagar av sju vilket känns si så där när barnen har sportlov. A lider inte så mycket av att jag är i väg för han sitter mest vid datorn. Det är mer M som märker av att jag inte är hemma.
 
Hoppas att er vecka blir bra och tack för att ni tittade in :)
 
 
 
Ps Visar några bilder på hur det såg ut innan. Helt klart så har det blivit bättre . DS
 
 
 

torsdag 14 februari 2013

Alla dessa "speciella" dagar...

... som våra almanackor fylls av. Jag  tycker att det börjar blir lite väl mycket. Kanel bullens dag, Tandborstar bytare dagen, ostbågens dag och i dag är det alla hjärtans dag. Vad är det som gör att vi har skaffat oss alla dessa dagar? Kan vi inte fira varandra utan att det står i almanackan? 

Jag är inte en sådan person som "firar" hit och dit. Vill hellre njuta av livet och mina nära och kära varje dag. Jag behöver ingen speciell dag för detta.Låter det tråkigt, präktigt ?

"Fånga dagen" är väl lite av  mitt motto. Njut av snön, solens strålar, handen som är i din hand, fåglarnas kvitter , av varandra. Ja, gör det som du tycker om och umgås med människor som  förgyller din vardag. Livet varar trots allt inte för evigt ( vad jag vet/tror). 


Så gör nu varje dag till en speciell dag och ta hand om varandra!


måndag 11 februari 2013

Vinst !

Tävlade för ett litet tag sedan på Blomsterlandets facebook sida. Kan ni  Gissa vem som vann ett present kort på 200:- ? ;)
Det finns så mycket där som jag kan tänka mig handla . Fröer, avser, inredningsprylar och blommor förstås .
Så det blir inga problem att sätta sprätt på pengarna. Eller vad tror ni ? :)

Februaris favoritväxt .


Nu är vi snart i mitten av Februari och det är dags att välja Månadens favoritväxt.Den här månaden blir det ett träd, ett "skruvat" träd. Dess grenar är extra fina nu när de är bladlösa. Nu tror ni kanske att det är Ormhasseln men då tror ni fel...

11 Feb-2012

...Trollpilen är min favorit denna månad. Fick den av min syster för ett antal år sedan och den blir bara finare för varje år. Grenarna har både härlig form och färg.
Blev lite orolig förra våren då jag trodde att stammen var på väg att ruttna bort. Fick såga bort en bra bit på den men pilen kämpade på och sköt nya skott :) 

16 Jan- 2012

Så här vacker var den  i Januari. Rim frost beklädd och med snö i alla klykor. Den mörka väggen som är bakom är grannens garage. Jag försöker få den att "försvinna" med hjälp av växter. Jag klär inte in väggen med växter men jag döljer så gott jag kan med att planterar växter i olika nivåer och höjder.
Väggen kommer att försvinna allt mer när vi får till rabatten vid den framtida dammen..

Jag nämnden Ormhasseln innan. Har ju även en sådan i trädgården. Den planterade vi förra året.Så den är inte så stor ännu. Ser fram emot till den har blivit så stor att man kan ta in några grenar inomhus.

Spår efter helgen finns kvar.Någon fest hade vi inte så det är inga sådana spår. Däremot så ligger det ett tunt lager damm överallt och böcker är staplade i olika högar, spackel, penslar...De som känner oss tänker att så är det väl för jämnan..  
Vi fixade vardagsrummet innan jul men det blev inte bra. Det är inte bra att renovera när man känner sig stressad. Tiden var inte på vår sida då och så blev det inte bra heller.Hur smart är det att dra igång en renovering innan jul? Inte så värst!
Min rygg har gjort att jag inte kan /kunnat hjälpa till och U har haft mycket med jobbet så hans ork har varit som bortblåst. Om inte Svär föräldrarna hade kommit ner i helgen så hade inget blivit gjort men nu kom de ner och hjälpte oss. U och svär far fixade också till en smart förvaring bakom soffan. Ett utrymme som man inte har använt.Det blev ett sideboard/förvaring/barskåp i ett ! Lite som ett Kinder ägg;) Grundjobbet är nu klart. Det som är kvar är målningen av väggar och snickerier.Sen är det ju det där piffandet kvar; nya gardiner, kuddar, blommor.. Vilken tur att min rygg är bättre så jag kan hjälpa till med det :)

Ha en skön Måndag! 

måndag 4 februari 2013

Glädje :)

Idag kom första leveransen av Fröerna som jag har beställt:)
Glömmer nästan bort snön som faller utanför fönstret....

söndag 3 februari 2013

Värsnäs

Underbar dag med strålande sol. Då kan man bara inte sitta inne. Kameran plockades med och så åkte vi till Värsnäs.
Det ligger verkligen inte långt ifrån oss. Hade det varit sommar så hade vi kunnat cykla dit  men idag var vi bekväma och tog bilen.


Det var många bilar där när vi kom fram. Kul att det är så många som använder sig av detta naturreservat. (jag lägger en länk här så att ni kan läsa mer om detta område).

Våra barn hade sådan tur att de fick gå här ute på naturdagis. De var utomhus nästan hela tiden. Ytterst sällan som de "fick" vara inne. Barnen kan fortfarande prata om den tiden , om sockerdricke trädet och dinosaurie trädet :)De träden fick jag inte med  på bild idag men här ovan ser ni ett collage av några andra bilder som jag tog.
Som jag skrev innan så var vi inte ensamma där ute idag. Några var där och grillade med sina barn och några  var  ute på isen och åkte skridskor. De var duktiga, de åkte två och två och hade både dubbar och ispikar med sig.. Isen "sjöng" för oss när vi stod där på bryggan och tittade på dem när de gled fram på isen.
När vi skulle gå tillbaka till bilen hörde vi den här krabaten. Ni ser den knappt på bilden men det är en Hackspett. Jag måste ta och investera i ett större objektiv....


Avslutar detta inlägg med en bild på min otroliga kämpe! Trodde knappt mina ögon när jag fick se att hon hade klarat sig trots all snö som hon fick på sig ! Jag håller nu alla tummar och tår för att vi ska slippa mer snö.

Tack för titten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...